Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den, maminky co už děti máte ![]()
Zakládám novou diskuzi ( Tak snad to nebude vadit )
Kdy a na jak dlouho jste šly s novorozencem ven? ![]()
Jak často kojíte miminka ( novorozený týden starý ) v horkých dnech. ![]()
@Lenka381 píše: Více
Chodila jsem denně několik hodin, bez ohledu na teplotu. Kojila jsem podle potřeby miminka
Bez ohledu. Syn je sice narozen v září, ale chodili jsme ven denně, od druhého dne, co jsme přijeli z porodnice
Teď je moc teplo, má tři týdny a nechodíme. Když se zadari, tak dopoledne dokud je ok počasí. Každopádně manžel ho vzal na dvouhodinovou procházku hned 3 den co byl na světě, prochrněl to.. já jsem pár dní zpět taky chytla ok počasí a šla jsem. Tzn, jak je možnost.
Kojím dle potřeby, mlíko se očividně nastavilo dost na tekutinu, plenky jsou hlavně počůrané, že chce poznám, nečasuji.
Mam týdenní miminko a sestricky rikaly, ze v tedlech vedrech chodit nemam prez odpoledne.. dneska jsem byla rano, to bylo chladněji..nebo travime cas venku na zahrade, ale je ve stinu, kde je prijemne..kojim podle potreby, nekdy mi prez den hodne spi, takze se treba vzbudi po 4 hodinach jen na kojeni a spi zase dalsi 3-4 hodky
a jindy zase po hodine.. nekdy staci jedno prso a jindy zase obe
a vecer pak mivam nocni no kdyz takhle spinka prez den ![]()
S oběma dětmi v podstatě druhý nebo třetí den po příjezdu z porodnice (dubnové a červnové). Hned jsem nešla, protože protože jsem byla po císaři.
Přes léto jsem chodila brzy ráno a pak zase odpoledne/v podvečer, kdy už nebyl takový hic.
V horkách se kojili cca po hodině. Ale oni stejně nikdy víc než 2 hodiny bez prsa nevydrželi.
Klidně hned.
Ale v tady těch vedrech bych to taky vynechala. Šla bych třeba ráno, kdy je ještě docela příjemně.
Prvni dve dcery se narodily v druhe polovine srpna (2014 a 2016). Chodila jsem s nimi ven na nekolik hodin hned po propusteni z porodnice (ve 3 dnech). Kojila jsem na pozadani. Klidne i venku nekde ve stinu.
Stejne tak to bylo u dcer narozenych v prosinci a unoru. Jen tam ty prochazky byly kratsi s ohledem na starsi deti a take na me.
Příspěvek upraven 16.07.24 v 20:54
Prvni prochazka ven byla 4. den (3. nas pustili). Byli jsme venku asi 2 hodiny. Teplo bylo dost, ale mene nez je ted. Kojila jsem na vyzadani, ale me dite bylo skoro ukazkove “trihodinove”.
První dítě je červnové a chodila jsem ven dopoledne a pak až na večer. Takto malé minko bych během dne ven nebrala, samozřejmě pokud se ochladí tak je to jedno.
Co jste takhle miminku dávali na sebe do kočárku v těchto horkých dnech ![]()
@kavenka píše: Více
Tak ono v nekterych bytech je v lete pres den vetsi teplo nez venku. Staci kocarek prekryt plenkou, aby bylo miminko ve stinu.
Plenku. Maximalne bodycko s kratkym rukavem. Na nozicky nic, s sebou pro jistotu slabe ponozky. A prekryt kocarek plenkou, aby stinila.