Prodat dům nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Všechnoznám
26.10.24 08:50
@Anonymní píše: Více

Sorry, tohle jsme přehlídla, pak teda nechápu, proč se takovej super barák neprodal. Asi jste chtěli prostě moc, když jste si představovali, že vyrýžujete x milionů jak na půlku domu, tak na byt. Holt kdo chce moc, nemá nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.24 08:50

@Všechnoznám oba domy jsou v krajském městě

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.24 08:56

@Všechnoznám důvod byl nejspis že stojí v průmyslový zóně a kolem jsou všude firmy a nesmí se tam stavět nic pro rodinné bydlení, jen ten barák tam může zůstat jak je, byl vážný zájemce co tam chtěl z toho udělat školku, ale nešlo to z důvodu územního plánu.

• Citovat
  • Upravit
34473
26.10.24 09:19

A tam chcete jít bydlet, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
26.10.24 09:28

No - jelikož nic z toho není tvoje, tak bych se extra nesnažila, nezadlužovala, nežila v bordelu (bydlet v baráku, který se rekontruuje je peklo) a šla bych cestou pohodlí a nejmenšího odporu…
spravila jsem komplet dva byty, jeden dům a nyní chalupu tak způlky (jak píšeš - milion stály okna+fasáda+oprava střechy+nová elektřina+nové koupelny, wc, nábytek, topení, solár..) - bydlet se tam už de facto dá, ale starý barák je furt starý barák… a je to po babičce, to bude ještě tuna bordelu a starých věcí na vývoz, no, dej pokoj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
26.10.24 09:31

Je zvláštní, že nemovitost v průmyslové zóně se za celý rok nepodařilo prodat. To jste asi opravdu měli nereálné požadavky na cenu v souvislosti se stavem nemovitosti.
Já osobně bych v průmyslové zóně bydlet nechtěla, ale každý to má jinak..
Z tebou nabízených možností bych zvolila dům prodat a vyplatit bratra z domu, ve kterém momentálně bydlíte. Než řešit x let rekonstrukci, finance, stěhovat se…proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.24 10:04

@terien no líbí se nám zahrada a dům zvenku vypadá také pěkně a hlavně je větší než ten náš kde už se sotva vejdeme, máme dvě děti, no teď příteli říct že tam nechci ať to znova prodá, dětem jsme to slíbili no to bude asi zajímavé, já fakt nevím co delat :(

• Citovat
  • Upravit
986
26.10.24 10:21

A co třeba obě nevyhovující nemovitosti prodat a koupit jednu k bydlení? Starý barák je černá díra na peníze - jestli je odhad rekonstrukce milion, reálná cena bude spíš ke dvěma, a bude to žrát pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1802
26.10.24 10:28

Myslím, že tady má hlavní slovo majitel. Takže bych to nechala skutečně na něm. Navíc vidím, že ani při dvou dětech nemáte po svatbě, takže i kdyby byl dům skutečně pěkný, neangažovala bych se a neinvestovala do toho. Čekala by vás léta dřiny a šetření. Což v situaci, kdy máte děti, jako ideální fakt nevidím. A utrpí
tím i partnerský život. Budete mít na sebe málo času. Museli byste omezit dovolené, zkrouhnout výdaje na kroužky, školy v přírodě, vybavení na lyžák, a až barák bude hotový, budou vaše děti dospělé a vy v něm třeba zůstanete sami. Ono je hezké zdědit dům, ale té práce a těch peněz. Já víc než polovinu života buduju chalupu a když se tak ohlidnu zpátky, nejsem si jistá, zda bych do toho šla znova. Máme tam sice celá rodina fajn léto, ale jsou to dvě domácnosti a pořád se něco buduje. Ono je taky řešení, prodat to a odejít z dosavadního bydlení jinam. Když je vám to tam malé. Takže nechala bych to plně na příteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.24 10:50

@Pe.M.1 on nechal rozhodnutí na mě, ale zas to měnit nevím jestli bude chtít, no každopádně zkusim si s ním promluvit.

• Citovat
  • Upravit
24777
26.10.24 11:12

@Pe.M.1 přesně tak… letos mne ty dvě domácnosti celkem semlely :oops: stěhovat se po létě z chalupy na byt bylo peklo a fakt vše máme prostě dvakrát - pračky, ledničky, mrazáky, kuchyně, zásoby, prádlo, povlečení, hadry tam i tam, je to pakárna… taky mne už napadlo koupit jeden vyhovující domek místo chalupy a bytu…
ono to bydlení obecně bývá často otázka kompromisů : místo, příroda, děti, dojíždění, obchody, občanská vybavenost, zahrada.. tohle si fakt každý musí pořádně rozmyslet, co vlastně čeká a potřebuje…
a jinak mít dvě děti a „přítele“, co jsou nemovitosti jen jeho, to je do budoucna velké riziko s ohledem na fakt, že víc jak50% párů se rozvádí/rozchází…

Příspěvek upraven 26.10.24 v 11:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10091
26.10.24 11:13

Jestli je ten dům starý a pár let se do něj neinvestovalo…což po stařících tak je…budete do toho jen a jen cpát…na druhou stranu v nynějším domě nejste sami…takže to musíte cítit vy…jak chcete žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10091
26.10.24 11:15

Aha…průmyslová zóna..body dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie