Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Předně bych si nechala nacenit tu rekonstrukci od někoho, kdo tomu rozumí. Ať máte odhad. Pak záleží na poloze a jak se kde cítíte.
@Kfětoslava přítel je z oboru takže tak milion jen to základní aby se tam dalo bydlet, střecha, okna, zatepleni, fasáda je hotová, jde tedy o vnitřek.
@JancaS84 a na to jsem se snad ptala? Je to přítele, ale já když by nám to nevyšlo mám kam jít a pokud bych do toho něco vložila tak jedině kdyby mi dal nějaký podíl.
Když je přítel od fochu, tak si neumí vypočítat, co je pro něj výhodné? Proč za něj řešíš jeho nemovitosti na netu?
@Anonymní píše: Více
Tak ona je to celkem podstatná věc.
A ten bratr ho vyplatit nemůže/nechce? Že by se to opravilo za ty peníze?
Cca milion na rekonstrukci mi nepřijde zase tak velká částka, hodnota toho domu pak ještě tím stoupne a když jste se do toho už pustili. Přítel je z oboru takže může mít kontakty na řemeslníky.
Lidi si berou mnohamilionové hypo na pořízení bydlení.
Milion na rekonstrukci v dnešní době? To bude zánovní dům, to bych brala. A ten, ve kterém bydlíte, z toho teď jeho bratr nic nemá?
Já bych asi zohlednila i to, kde ty domy jsou. Jak daleko to budete mít do práce. Jestli plánujete nebo máte děti. Jestli jsou poblíž školy apod.
Pokud by mi současné bydlení vyhovovalo, raději bych dům po babičce prodala a bratra vyplatila.
No, pokid se dum za rok neprodal, tak jate totálně prestrelili cenu, jinak si nedovedu predstavit, ze by v podstatě zanovni dum nikdo nechtěl.
Nebo jste naprosto mimo s cenou rekonstukce. Nebo kombinace obojiho.
Nečerti se, týdně jsou tu 3 diskuze „zafinancovala jsem společné bydlení a přítel mě vyhodil s igelitkou“.
Tomu bratrovi platíte nájem? Za jak dlouho plánujete dítě? Co kdyby jste to nerekonstruovali svépomocí ale najali firmu? Nestálo by to za to?
Prosím tě a jak velká vila to po babce jako je, že i když je to ruina před rekonstrukcí, tak byste z ní poplatili byt a ještě půlku domu (asi spravenýho), kde žijete? To by asi fakt muselo být strašně peněz na rekonstrukci, když je to tak obří nemovitost, ne? Nebo ej to jako někde v Brně či Praze, že má takovou hodnotu? To by se ale zase prodala druhej den. Nechápu.
@j.a.n.i1 já psala milion na základní věci aby se tam dalo bydlet, samozřejmě že zbytek by to delalo ještě minimálně jednou tolik.
Tak když je v takto dobrém stavu, že jen milion na základní rekonstrukci, tak proč se neprodal? Kde byl s tím prodejem problém? Místo, cena?
Ahoj, zajímá mě názor ostatních jelikož je to těžké rozhodování, jde o to že partner dostal od babicky starý dům s velkou zahradou.My bydlení máme vyřešené akorát že bydlíme v menším domě který napůl vlastní jeho bratr, takže jsme zpočátku mysleli že se stary dům prodá a vyplatime bráchu a ještě se za to třeba koupi byt.Ale dům se za necelý rok neprodal tak nás napadlo to zrušit jako že se to opraví a půjdeme tam bydlet a tam kde bydlíme tak se to pronajme, ale čím dál víc se mi zdá že jsme udělali chybu, prostě ten dům je pred rekonstrukci a museli bychom se hodně zadlužit a spoustu času a práce by stálo to dodělat, přítel není zrovna zdravotně na tom nejlépe a je často v práci, ach jo mě asi zabije když mu tohle řeknu a asi už to nebude chtít prodavat znovu, protoze už jsme začali od leta postupně vyklízet a bourat, co byste dělali vy? Děkuji za každý názor.