Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Poradíte mi prosím jakou krosnu bych si mohla pořídit pro roční dítě? Hlavně, aby byla pohodlná pro malou i pro dítě. Chceme jí používat jen občas a nechce se mi za ní dávat několik tisíc..
divim se, ze jeste nikdo nenapsal, ja odbornik nejsem. ale zvaz, jestli chces krosnu nebo ergonomicke nositko.
Ergo nositko je zdrave na pater, v krosne jsou podle mych zkusenosti deti spokojenejsi, ale kdyz usnou, je na ne opravdu zalostny pohled.
pokud krosnu, tak urcite s bederakem. ergo nositka jsou pro nosice celke pohodlna. Pro trochu chodici deti maji take vyhodu, ze kdyz dite zrovna tape, tak to zmuchlas do batohu.
@Pudloslava píše:
divim se, ze jeste nikdo nenapsal, ja odbornik nejsem. ale zvaz, jestli chces krosnu nebo ergonomicke nositko.
Ergo nositko je zdrave na pater, v krosne jsou podle mych zkusenosti deti spokojenejsi, ale kdyz usnou, je na ne opravdu zalostny pohled.pokud krosnu, tak urcite s bederakem. ergo nositka jsou pro nosice celke pohodlna. Pro trochu chodici deti maji take vyhodu, ze kdyz dite zrovna tape, tak to zmuchlas do batohu.
Máme doma manducu, ale už mě do ní přijde docela veliká - 82 cm a 12 kg.. Nebo jaké jsou ergonosítka pro větší děti?
@hanulena píše:
Máme doma manducu, ale už mě do ní přijde docela veliká - 82 cm a 12 kg.. Nebo jaké jsou ergonosítka pro větší děti?
Jsou tzv. batolecí nosítka - Skaldino, Petite Panda nebo zde (asi by stálo za to se poradit s výrobkyní, kterou velikost).
Ještě nepadlo Blue bear.
Já mám doma ergonosítko od Tiki Mechulka II., není to vrchol ergonosičů, ale dá se to v pohodě, jen mám trochu moc dlouhé popruhy, ale Tiki půjčuje nosítko na ozkoušení, takže pak jde ušít nosidlo dle parametru nosiče.
Ale teď jsem ho zkoušela s ročákem a byl tam jak zapadlej vlastenec
Takže dobrý pro dítě, který po nahození na záda okamžitě usíná, ale pokud nespí a kouká, tak na něj bylo ještě moc velký. Kolik má cm teda nevím, bude mít něco k těm cca 80cm ![]()
Možná se zkusit domluvit na nějakém mechanismu zkracujícím opěrku jako je u manduky .
S krosnou se podle mě člověk děsně nadře, to je tak pro namakané tatínky, kteří si nechtějí připadat jako indiánské babičky, tam bych asi volila Deuter, podle toho, co jsem četla, tak je tam dítěti aspoň jakžtakž pohodlně, ale na spaní to není.
Me teda krosna s dobre udelanym zadovym systemem a bederakem prisla jeste lepsi, jak nositko - pro nosice. Meli jsme neco pujcene, nevim, co to bylo.
My mame alpino, ma byt do 35 kg.Loni jsme v tom nosilo (kolem 12 kg), letos uz nebudem.
Takže si myslíte, že na spání i pro batolata jsou lepší ergonosítka? Malá mi tam určitě usne. V manduce mi usla vždy..
@hanule022 píše:
Takže si myslíte, že na spání i pro batolata jsou lepší ergonosítka? Malá mi tam určitě usne. V manduce mi usla vždy..
popisu ti dite spici v krosnicce: dite je predklonene dopredu, pater prohnuta jako luk, cela vaha tela na te naprimene pateri a pri kazdem tvem kroku se jako pero ohne a narovna (houpne), hlava treba o 5 cm … clovek nemusi byt ortoped a je mu z toho ouzko.
prej se do toho delaji nejaka udelatka na spani, ale prej to vypada jako nakrcnik do auta, nevim, jestli se to tim zachrani.
Krosničku určitě ne. My našeho synka nosili (teď jsou mu 2 roky) v krosničce, na výletech v horách, boleli z toho záda a když v tom usnul, tak to bylo drama - hlava mu létala ze strany na stranu, celej zkroucenej… A ta cena je taky šílená. Za mě určitě ergonomické nosítko pro větší děti, Tula dělá speciálně verzi Toddler od 11 kg.