Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahojky
Potřebovala bych prosím poradit- jakou barvu Manducy koupit, aby na ní byly co nejméně vidět kočičí chlupy
U nás jsou prostě všude, i když každý den luxuju
Kocour je mourovatý. A ještě by mě zajímalo, jestli někdo nemáte zkušenost, jestli chlupy drží méně na té klasické edici bavlna/konopí nebo na té limitované celobavlněné? Právě mám dilema, jestli koupit klasickou pískovou nebo limit. edici strakatou- u té mám ale právě strach, že když je celobavlněná, bude chlupy přitahovat ještě víc
To je zase téma po ránu
Když já na to musím pořád myslet ![]()
Dobré ráno, taky ti nespí mimino?? ![]()
S manducou a kočkou nemám zkušenost, ale máme ergo a dlouhosrstého psa ![]()
Původně jsm eměli ergo černé, na tom byly chluby trochu vidět, teď máme strakaté a vidět tam nejsou. Ergo je jen z bavlny.
To strakaté je jemnější an omak, řekla bych, že na ty chluby je to lepší. Ale nějaký extra rozdíl do podle mě nebude.
Už usnula
U nás je černá naprosto tabu, na tu nepomáhají ani lepicí válečky
Já už si ani nekupuju oblečení podle toho jaké mi sluší, ale podle toho jak se na něm budou vyjímat kocouří chlupy
Ach jo, štve mě, že u nás v okolí není žádný krám, kde bych je mohla porovnat ![]()
Mám hnědou, kočku máme (černobílou), ale že by byli chlupy na Manduce jsem si nevšimla …
mám hnědou, chlupy na ní moc vidět nejsou, přijde mi, že ani moc nechytá. O černé vím, že je prý na ní vidět naprosto všechno. Akorát mám tu hnědou pěkně opranou a to jsem ji prala ani ne 10× na 30, ale hodně pustila barvu a je trochu flekatá, takže není moc repre ![]()
Pokud jde jen o ty chlupy, tak bych klidně vzala tu pískovou. Mně se tyhle pískové/béžové barvy osvědčily kupodivu jak na nosítkách tak na šátcích, člověk by řekl, že budou za chvilku špinavé, ale ono to tak úplně není. Samo není dobré krmit v nich dítě mrkví, ale právě na sliny, prach a chlupy nebo později na takový ten šmír z pískoviště to je úplně v pohodě. A mourovaté kočičí chlupy k ní docela ladí ![]()
Mám v plánu koupit Manducu. Líbí se mi písková barva, ale… není moc světlá - pro špínu? Jak vypadá Manduca po praní - nepouští černá barva? Nebo je lepší spíš hnědá barva? Mám si rovnou koupit chrániče popruhů nebo to není potřeba? Abych pak neplatila dvakrát poštovné.
@Sára 1 přidej se na Facebooku do skupiny Nosíme děti, jsou tam velmi milé a hodné holky a ty ti poradí co a jak. ![]()
@Sára 1 Malá popruhy žužlala, chrániče by se asi hodily, ale nenosila jsem moc. A jinak máme manducu používanou, sepranou a stejně pořád pouští barvu(červená). Ty světlejší díly jsou už do růžova a ne do béžova, jak byly původně. Já bych tmavou nekupovala, písková se mi líbí.
@Sára 1 mě ta písková přijde nejodolnější právě co se seprání týče…
@Sára 1 Mám pískovou přes 2 roky a žádná špína na ní vidět není. Chrániče popruhů nemám, ale je fakt, že děcka mají tendenci je žužlat, takže by to asi lepší bylo…ale doteď mě ani nenapadlo to řešit ![]()
Mám pískovou. Pere se dobře. Akorát můj syn byl strašně uslintaný miminko a cucal nejen popruhy, ale hlavně ten přechod mezi popruhy a nosítkem, takže tam mám fleky, které nejdou vůbec dolů. Zkoušela jsem několikrát žlučovým mýdlem. Přemýšlím nad savem, ale bojím, bojím…
Měli jsme hnědou a barva se bohužel vypráním docela seprala což mne za ty peníze velmi zklamalo… ale teď jsem koukala dělají opravdu pěkné vzory.
@Sára 1 mam hnedou a dost se vyšisovala od sluníčka, slo to jakoby dorezava. a par vyprani a ta barva je docela hnusna, no…ale jinak funguje super! chranice jsem koupila, pak vůbec nenandala a zase je prodala
syn to trosku ozuzlaval, ale prislo mi to zbytecne.