Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj maminky,
mam 10m syna, sem tam ho nosim na prochazky v Manduce, zatim v ni byl vzdycky max. hodinu. Dneska mam nejake vyrizovani po uradech a kocarek jsme zapomneli v aute, takze mi s nim manzel odjel do prace. Hned me napadlo vzit syna do Manduky, jenze jenom cesta busem do mesta trva pul hodiny a nez to vsechno obeham a nez dojedeme zpatky…byl by to vylet tak na tri hodiny:-/ Nejsem si jista, ze syn takovou dobu v Manduce vydrzi, nechci ho nejak trapit…
Jak dlouho vam vydrzi deti v nositku/satku? Mate zkusenosti s takto delsimi vylety?
@Gretchen píše:
Ahoj maminky,
mam 10m syna, sem tam ho nosim na prochazky v Manduce, zatim v ni byl vzdycky max. hodinu. Dneska mam nejake vyrizovani po uradech a kocarek jsme zapomneli v aute, takze mi s nim manzel odjel do prace. Hned me napadlo vzit syna do Manduky, jenze jenom cesta busem do mesta trva pul hodiny a nez to vsechno obeham a nez dojedeme zpatky…byl by to vylet tak na tri hodiny:-/ Nejsem si jista, ze syn takovou dobu v Manduce vydrzi, nechci ho nejak trapit…Jak dlouho vam vydrzi deti v nositku/satku? Mate zkusenosti s takto delsimi vylety?
Byla jsem s dcerou v manduce v 11m na celodennim vylete na Snezku, v pohode to vydrzela ![]()
Jela jsem s prvorozeným v roce z Prahy na Mácháč v manduce a přežil bez újmy ![]()
Jinak průměrná doba, co dítě cca od 6m vydrží v šátku/nosítku, je u nás 2h (přeruší to případně hlad, žízeň, plínka, nuda). Rozhodně tím dítěti neublížíš, jen doporučuju se někde cestou zastavit - nějaké mateřské centrum s herničkou, restauraci s hracím koutkem - abys ho mohla přebalit, nakrmit, nechat trochu protáhnout.
V podstatě bude stačit i nějaký park s čistou trávou.
Kdybyste se navzájem moc opotili, tak fajn je vzít dítě někam, kde jsou sušáky na ruce, prosušíš sobě triko, dítěti oblečení a můžete komfortně pokračovat dále
Sestra měla malýho v šátku taky dlouho, klidně celé odpoledne..
Syn (20m) vydrží klidně dvě hodiny, s přestávkama i víc… ale je zvyklý od mala. Ale určitě mu tím neublížíš
Třeba na úřadě, pokud budete čekat, bych ho vypustila - teda pokud už třeba obchází nábytek nebo tak…
Dcera tam s přestávkami vydrží jakkoli dlouho, klidně celý den. Syn v jejím věku ty 3 hodiny dal, část by musela být na spánek, druhou část by musela být nějaká zábava okolo, jinak by držkoval
akorat presne tuhle diskuzi jsem hledala…chceme konecne vyrazit na hory, kocar neprichazi v uvahu at uz je to ten nejodpruzenejsi…jasne ze s manducou, syn ma presne 6 mesicu a zatim v ni nebyl dele nez 2 hodiny na prochazce…schvalne jsem poridila zatim ucelem jeste softshelovou kapsu kdyby foukal vitr no a sbalitelnou deku s nepromokavou stranou-at ho muzu kdekoli v lese,louce z manducy vyndat a prebalit,nakrmit,pohrat si…myslite, ze je jeste neco treba???jsem celkem nervozni z toho jestli v te manduce takhle cca pul dne vydrzi
![]()
Jeannie, já jen napíšu naší zkušenost. Taky jsme byli v synově půl roce na horách a bylo to v době, kdy mi doma spal dopoledne chvíli v šátku a odpoledne docela dlouho v kočáře. Moc jsem nosítku nedůvěřovala v tom, že se mi tam kvalitně vyspí a furt řešila, jak to budeme zvládat. Abych pak někde nenosila protivné dítě jenom kvůli tomu, že jsem mu nedopřála kočár
.Na horách jsem pak v lanovce táhla kromě manduky i ten kočár. V manduce mi krásně spal, manžel nesl batoh a kočár nám zavazel. Když jsme jeli podruhé asi za půl roku, zřejmě jsem na tuhle zkušenost zapomněla a situace se opakovala. Takže já myslím,že to v pohodě zvládnete s mandukou a ještě si to maximálně užijete. Taky jak je dítě v jiným prostředí, tak se rádo nese i jen tak, když nespí a pozoruje a zastavit a protáhnout se dá kdekoliv. Myslím, že vybavení máte promyšlené
. Přeju krásnou dovolenou!