Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahojky, chtěla bych se prosím optat zkušenějších: koupila jsem si nosítko Close baby carrier, dle mého názoru je úplně děsné nebo jsem úplně levá- mimi v něm nejde správně napolohovat, hroutí se k jedné straně, chybí opora pro hlavičku, nožičky nejdou správně podepřít apod. Chtěla bych si proto koupit Manducu, ALE: když malou, byť v dobrém rozmaru, zkusím dát do toho nosítka a snažím se jí taknějak přidržovat, aby byla v přijatelné poloze, spustí strašný řev, propíná se v zádech, tluče mi hlavičkou o hrudník… Zkoušela jsem to 3× asi na tři minuty, jinak by jí zřejmě kleplo. Jinak nemá ráda ani přenášení čelem ke mně- stejná reakce. Je celkově taková dráždivější, vše jí hned rozčílí a děsně se rozkřičí… Ale ve vyvýšeném klubíčku se chová ráda, tam by chtěla být pořád:-) Myslíte, že má cenu tu Manducu pořizovat, nebo to budou vyhozené peníze?? Moc děkuji za názory a hezký den:-)
Zkoušela jsi ji do CB dát jako do kolíbky? Některým maličkým miminkům ten vertikál fakt nevyhovuje (ale záleží na tom, zda máte dobré kyčle, s nálezem na kyčlích se do kolíbky nesmí)
Jinak zkus si pořádně porovnat látku v těch kroužcích, musí tam být hezky nařasená, aby se to opravdu dobře dotahovalo, dítě bych vkládala do téměř utaženého, abys dotahovala jen poslední kousek, děti to dotahování nemají rády. A dotáhnout fakt poctivě, dítě se ti nesmí hroutit do stran, jak je maličké a má minimální svalový tonus, tak musí být fakt poctivě dotaženo.
Ale jinak teda mi přijde CB malinko naprd
Měla jsem čest vidět to v akci a to už mi přijde jednodušší klasický elastický šátek než tohle dotahovací.
S nosítkem a celkově šátkem mám zkušenost takovou s druhorozeným, že do cca 5m to byl pouze můj rozmar, který on někdy akceptoval a někdy ne (už jsem taky jela s miminem na ruce autobusem, protože zkrátka tak vytrvale řval, že jsem ho musela vyndat).
V 5m najednou ze dne na den při vázání šátku vélikánský úsměv, pak se začal řehtat a akceptoval i manduku po čase. Takže bych nošení nevzdávala.
Přitom prvorozený se nosil celkem rád, sice zočátku taky „kloval“, ale stačilo vyjít ven a nezastavovat se a okamžitě usnul. Ale nesměla jsem zastavit, to bylo hned špatně ![]()
@Enie Mam jen jednu radu, pujc si ji v nejake pujcovne. (Kdyz budes spokojena, rovnou si ho muzes nechat
To fakt bude chtit vyzkouset.
Ahojky,
osobně bych v tvém případě počkala, až bude holčička větší a Manducu si zkusila někde půjčit na zkoušku.
My jsme pro našeho Vojtu pořídili právě nosítko Manduca, když mu bylo šest týdnů. Předváděl tam to, co popisuješ. Neuvěřitelný řev, kroucení, škubání, dokud jsme ho nevyndali. Teď je mu téměř 5 měsíců a řve tam pořád. Takže pro nás to byly skutečně vyhozené peníze.
Prostě každé dítě je jiné a nesdílí vždy představy rodičů.
V tvém případě bych to ještě ale nevzdávala, dcerka je hodně malá. Mám zkušenost od kamarádek, že větším dětem se pak v nosítku začalo líbit. Držím palce. ![]()
A co spíš pořídit babyvak,tam je miminko v poloze klubíčka ![]()
http://www.babygoods.cz/…s-hnedy.html
@ddinna píše:
A co spíš pořídit babyvak,tam je miminko v poloze klubíčka
http://www.babygoods.cz/…s-hnedy.html
No ale takto se dá napolohovat i do CB, navíc v CB bude váha aspoň rozložená na obě ramena, babyvaky mi přijdou hrozně nepohodlné a navíc velmi krátce využitelné
Taky bych doporučovala vyzkoušet a až pak koupit… Ale otázka je, když to zvyání bude trvat třeba měsíc, jestli půjde půjčit na tak dlouho…
A vytrvej, nejlepší je dát do nosítka jít ven, aspoň okolo domu, prostě chodit. To děti zabaví. Já nosím syna v šátku od mala, v určitém období taky při uvazování ječel, až jsem byla vzteklá. Ale jakmile bylo nyvázáno, tak už byl klid a pohoda.
Souhlasím s Gladys - zkusila bych CB v kolíbce, to by mohlo pomoct. Ale pozor, napolohovat správně mimčo do kolíbky není až tak jednoduché.
Doporučuju přečíst tenhle článek:
http://www.nosenideti.cz/clanek.php?…
Výborné je i toto video:
http://www.nosenideti.cz/video.php?…
… sice se tam mluví o šátku, ale polohování a zásady nošení budou stejné i u CB.
V sobotu jsme opět vyzkoušeli dát našeho Vojtu do Manducy. A světe div se, neřval v ní.:-) Vydržel celý den, rozhlížel se okolo sebe nebo spinkal. 5 měsíců je asi nějaký magický věk, kdy mimino začne akceptovat nosítko (jak psala Gladys
).
Moc díky všem za rady, nakonec jsem se rozhodla, že tedy ještě chvilku počkám a zkusím si jí nejdřív půjčit
Jinak ta kolíbka je v CB taky děs- člověk si ho utáhne, až se malém dusí a miminko plandá po vložení až někde u rozkroku
Prostě Close baby carrier jsou vyhozené peníze ![]()
Synovi se Manduce začalo líbit asi ve čtyřech měsících. I dnes, v 16měs. je tam moc spokojený, když je unavený, tak si klidně i zdřímne. Předtím také předváděl hrozné divadlo. Někde jsem slyšela, že takhle malým dětem tam není příjemně, že je snad bolí nějaké klouby či co, nechci kecat. Ale bavila jsem se o tom s jinou maminkou - nosičkou a ta mi říkala, že její dítě mezi třetím a čtvrtým měsícem také dělalo scény, předtím i potom ok.