Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj mamči ![]()
Chtěla bych poradit. Mám 3 měsíční mimčo. Chtěla bych koupit nějaké nosítko na občasné nošení. Vyzkoušeli jsme šátek a v tom malej nechce být ![]()
Protože by jsme ho využívali jenom občas nechci nic moc šíleně dahýho.
Můžete mi prosím poradit co by bylo nejschůdnější? S kterým nosítkem máte nejlepší zkušnosti?
Děkuji ![]()
Hlavně dej pozor, at je to nosítko ergonomické, kde dítě nevisí za rozkrok, ale má pěkně podsazený zadeček. Víc ti holky poradí určitě ![]()
Manduca ![]()
Je super. Nosili jsme asi od 8mi měsíců, pár dní si dítko muselo zvykat…
Jestli máš doma šátek,tak bych ho nezatracovala… naše v něm taky nejdřív nechtěla být a teď…nechce z něj…klidně si v něm i schrupne a bez problému zvládá i výlety do města… takže bych asi ještě párkrát zkusila šátek ;o)
taky jsem pro Manducu
Je skvělá a použitelná do batolecího věku
My asi od 4m taky manduca a je super…chvilku si zvykal, ale ted to miluje
uz je mu 14mesicu. Mozna bys sehnala nekde z druhy ruky levneji.
Nejlepší nosítko asi nebude nejlevnější ale. Tedy podle toho, co pro tebe znamená nic moc šíleně drahýho:-) I bazarová Manduca a podobné typy se šplhají pořád docela vysoko. Levnější manducoidní jsou mei-tai? Ale je to takový ne tak vymakaný.
Za mě Manduca. Dítě v tom nevisí. Dá se nastavovat výšce a věku dítěte. Jsem s ní spokojená a malá v ní taky.
ja jsem taky za manducu, levne to ale neni…v tomhle ale kompromis moc neudelas, pokud levne, tak casto neni ergonomicke. Dalsi jsou bak ergo a beco.
ja manducu taky nepouzivam kazdej den, v posledni dobe treba min, ale za tu investici jsem stejne rada.
No vím že maduca je super ale tá cena? 2700 kč,,, to je trochu moc a z druhý ruky jsem nikde na netu nenašla levnější
![]()
Určitě manduca, ale levná není to je fakt. A z druhé ruky už se dá sehnat okolo 2000Kč ![]()
Taky hlasuju pro manducu, využíváme ji docela často a malej v ní krásně spinká, pozoruje okolí a je prostě maximálně spokojenej
Pokud máš šátek, tak bych ho ještě parkrát vyzkoušela, třeba si musí jen zvyknout a hlavně je o tvým naladění, pokud jsi nervózní, tak to dítko vycítí a pak je nervózní taky a třeba brečí. Když budeš úplně v pohodě, tak si myslím, že to vyladíte ![]()
@Sonija221 píše:
No vím že maduca je super ale tá cena? 2700 kč,,, to je trochu moc a z druhý ruky jsem nikde na netu nenašla levnější![]()
![]()
Jenže opravdu kvalitní nosítko musí taky něco stát.
To je pak jaksi znát na všech těch Chicco a Baby Bjoernech. ![]()
Tak já měla na obě děti Ergo Carrier a byla jsem moc spokojená. Na MMB se jich prodává celkem dost, takže se dá sehnat určitě levněji než Manduca a rozdíl moc nevidím
. Ale i tak cena bude asi min. 1.500,–