Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj maminky!
Potřebuju poradit s nošením v Manduce. Máme 11M dítě, 12 kg a skoro 80 cm. Takže už ho nosím na zádech a tak, že má ruce venku. Tzn. nemám Manducu prodlouženou. Jenomže malý, jak přese mě moc nevidí, tak se strašně zaklání a vyklání. No prostě sedí tam s úplně vyvrácenou hlavou. Nepřijde mi to úplně nejlepší pro jeho páteř, tak jsem z toho docela nešťastná.
Jééét tak fotku žádnou nemám
Prostě jak ho mám na těch zádech a horní okraj mu jde po d ramínkama, tak tu hlavu nad tím zaklání dozadu a do boku, aby líp vidě. Možná je to normální. Protože jinak tam sedí úplně správně, tedy jak na propagčních fotkách ![]()
Tak asi nepomůže nic jiného, než tu Manducu rozepnout a rozšířit. Mně právě taky na Manduce vadí, že je hrozně nízko a dítě nevidí přes rameno.
Já teda měla Ergo,ale to je prakticky to samé.
Dceři taky vadilo,že nevidí a vykláněla se.
Tak sem holt musela bederák zatahovat nad pasem a úplně zkrátit popruhy. Úplně pohodlné jako když je bederák na kyčlích to neni,ale dalo se to a malá byla spokojená,žwe vidí přez rameno.
Protluž opěrku a ruce dovnitř
Já jsem nikdy nenosila děti s rukama venku, přišlo mi to nevýhodné i kvůli těžišti, že se dítě odklání. Křupku nebo rohlík, zvládl starší žumlat i s rukama uvnitř.
Další možnost je šátek a navázat vysoko, aby dítě vidělo přes rameno.
Prodloužit opěrku u nás nefunguje, to pak řve, protože nevidí vůbec nic a snaží se z toho dostat.
Ahoj maminky,dcera 8m se mi taky zaklani v manduce a nevim,jak tomu zabranit - zadovou cast jsem uz prodlouzila davno a konci ji u raminek. Dekuju za rady!