Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj všem,
vím, že na toto téma je tu spousta diskuzí, už sedím x-hodin a studuji, ale ke konkrétnímu jsem se nějak nedopídila. Mám kolikovitou holčičku (3m) a jediné, co jí při večerním pláči zklidní,je držení v náruči a houpání. Jelikož mi začínají pomalu odcházet záda, rozhodla jsem se pro šátek. Jenže furt váhám mezi tím elastickým a pevným. Nejdřív byl favorit ten elastický (jsem úplný začátečník a malá vyžaduje pevné stažení), jenže si zase říkám, že za chvilku bude větší a těžší, tak aby ji unesl.
Poradíte někdo jaký by jste pro 3m mimi volily vy?
Předem moc děkuji
Já už bych na tříměsíční dítě elastik asi nebrala, podle mě je to maximálně tak na ten první půlrok, do těch 8kg.
Vzala bych už pevný. Hlavně to chce kvalitní šátek, klidně z druhé ruky, ale nesnažit se za každou cenu ušetřit. Takže Didymos, Storchenwiege, Ellevil, Nati a spousta dalších kvalitních značek
Tak já třeba byla za elastik ráda, hodně mi ty začátky usnadnil…ale začala jsem nosit dřív a malá byla drobek. I tak jsme ho asi tak v tom půl roce vyměnily za pevný. Ono jak už se dítě víc hýbe, tak v elastiku to není moc dobré. A jelikož tvoje malá má už tři měsíce, tak počítej, že ho budeš mít fakt na chvilku…takže bych už raději investovala do kvalitního pevného šátku.
Gladys píše:
Já už bych na tříměsíční dítě elastik asi nebrala, podle mě je to maximálně tak na ten první půlrok, do těch 8kg.
Vzala bych už pevný. Hlavně to chce kvalitní šátek, klidně z druhé ruky, ale nesnažit se za každou cenu ušetřit. Takže Didymos, Storchenwiege, Ellevil, Nati a spousta dalších kvalitních značek
Souhlas ![]()
Záleží, kolik dítě váží, někdo má 7mi kilové v roce, na toho by šel i elasťák. Ale na průměrného tříměsíčňáka bych rozhodně brala pevný.
Pokud by jsi měla zájem, prodávám zanošený šátek zn. Vatanai, vzor Koira, délka 4,6m, na 3 místech z rubové strany povytáhnuté očko cca 1cm, ale neplechu to nedělá. Cena 800,– + poštovné.
Holky, díky moc všem za rady. Nakonec jsem objednala NATIbaby. Furt jsem hledala jednobarevný, a červenočervený je přímo moje kombinace. Už se na něj hrozně těším, máme navíc k mrňousovi doma ještě štěně, tak budu moct s obouma prckama aspoň courat venku…
Díky
Lucci, super
Co jsem četla, tak Nati jsou fakt příjemné, univerzální a hned měkké