Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj holky potřebuju poradit:)) Mám doma třítýdenního syna, je to dost uřvané mimčo - trápí nás prdíky, bohužel nám na ně nic nepomáhá - takže uvažuju, že koupím Baby sling - šátek bez vázání. Prosím máte s ním někdo zkušenost? Uklidní se v něm miminko? … díky za odpovědi.
Viděla jsem v akci a normální elastický šátek mi přišel teda jednodušší ![]()
Jinak s tím uklidněním, se spoustou dětí, které budou nošení milovat, tak to zezačátku chce trochu fíglů. Nejlepší je dítě umístit do šátku a vyrazit ven - chůze dítě spolehlivě ukolébá. Někdy to musí být zpočátku rázná chůze, nesmí se zastavovat, ale dítě si na šátek zvykne a pak se s ním už dá podnikat i jiné věci než sprintovat kolem baráku ![]()
Oba kluci začli mít nošení rádi, jako vysloveně, že jim to bylo příjemné, tak v 5m. Starší mi toleroval nošení už od miminka, mladší byl trochu méně nosivý, musela jsem ho dost přesvědčovat, že mu tam vlastně bude dobře.
Takže není to tak, že strčíš dítě do šátku a automaticky to bude milovat. Nicméně spousta dětí vytuhne hned při prvním vázání, v takových případech to vypadá jako zázrak ![]()