Šátkování v létě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4286
25.3.12 16:37

Šátkování v létě

Ahoj holky, vím, že diskusí na téma šátkování již proběhlo hodně, nicméně nedá mi to znovu zkonzultovat následující: jak řešíte šátkování - nošení miminka v šátku v létě? Malýmu jsou 4 měsíce a nechce ležet v kočáru - vydrží tam spát tak 30 minut a pak ječí. Chtěla bych to řešit šátkem, párkrát jsme zkoušeli a docela se mu líbilo, nicméně nevím, jak teď když začalo sluníčko to půjde? Zda pořídit nějaký klobouček aby mu nesvítilo do očí a pořádně namazat krémem s vysokým faktorem nebo jestli se to dá řešit jinak (i když mě nenapadá jak a občasnému projití na sluníčku se po cestě nevyhnu :)
A zda vy co máte zkušennosti - nezvykla si na to mimča pak natolik, že už při přechodu na sporťák nechtěla v něm vůbec jezdit?
Máme zatím klasický kočár a malý co se probudí je pak schopný vřískat hystericky i hodinu v kuse dokud ho nevyndáme.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14856
25.3.12 16:44

Proti slunicku existuji brejlicky, baby banz. Me je teda dcera sundavala, ale v manduce ne, to na ne nedosahla. Samozrejmne nejaky kloboucek…

a zkousela jsi ho nechat v kocarku past a sundat budku, aby videl? To u nas docela pomahalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4286
25.3.12 16:47

pást jsem nezkoušela, ale budku sundaváme, to mu stačí na chvilku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.3.12 16:48

Já jsem sluníčko řešila deštníkem :mrgreen: Sice pak vypadám jak ten kněz ze Slunce, seno…, ale jsme před sluníčkem oba efektivně chránění :lol:
Jinak samozřejmě můžeš dát klobouček, ale moje děti nesnášejí kloboučky a na hlavách jim vydrží tak 10 vteřin. Možná si tohle léto už dá starší říct, ale mladši si rve z hlavy i tenkou kuklu :roll:
Jinak určitě mazat nožičky čouhající ze šátku, protože ty nezastíní nic. Doporučuju taky nějaké funkční oblečení, protože v teple se budete potit. Mě se osvědčila zatím nejvíc moira, konkrétně tohle tričko http://www.vbavlnce.cz/…ry-pruh.html pro dítě, sobě jsem taky koupila moiru, ale nějaké dámské triko a to teda nezabralo :roll: Takže já se v létě holt mokřím, hlavně že dítě je v suchu :lol: Ještě mezi nás dávám napůl složenou látkovou plínu, která ten pot odsává a zároveň dělá trochu izolaci, abychom se tolik nehřáli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.3.12 16:49

tak zkus to brisko, je to zase neco noveho a pohled z jine perspektivy, mohlo by ho to bavit. Dcera to mela rada…

a dat tam hracky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4286
25.3.12 17:06

bříško zkusím, snad pomůže. Jinak už nevím, on se začal převalovat, ale v kočáru nemá prostor. Navíc jsem ho dost chovala kvuli kolikámj, tak si myslím, že si i navykl a teď si to vařvává :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4286
25.3.12 17:46

Gladys: díky za tip. On v tom šátku i skvěle vytuhne, když už nevím co a jak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
25.3.12 17:48

Na hlavu klobouček (naštěstí ho nesundává), 8) mazala jsem obličej, ruce, nohy. ;) Na sobě měl jenom body ze 100% bavlny, já funkční triko a mezi náma plína - nějak extra jsme zpocený nebyli. :palec: A střídám nošení s kočárem úplně v pohodě, teď se dokonce víc rád vozí. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
4286
25.3.12 17:53

Já bych právě taky ráda střídala vození s nošením :) Zatím mi ale to vození dává dost zabrat. Do toho 3,5 měsíce se mu kočárek celkem líbil - tedy aspoň v něm spal a neřval, jenže teď zkrátka po té co ho ukolíbu tak zabere na půl hodiny a po probuzení chvilku kouká a pak začne hrozně vyvádět. Dokonce mi řval jednou celou cestu domů a to byla skoro hodina jízdy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81475
25.3.12 19:03

V největších vedrech jsme byli beztak doma nebo na zahradě. JInak hůř to snáší nosič, nošenci jsou většinou spokojení i splavení. Mám pořízení Babybenz, ale používám spíš na jaře a na podzim, kde je sluníčko hodně nízko a svítí přímo do očí a jde blbě odstínit. V létě desštník. Jinak funkční oblečení.

A zvyknutí. Ano, zvyknul. Ale bylo to oboustranné. Se spo´tákem jsem nechtala jezdit ani já ani on, proč se s ním tahat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
25.3.12 21:29

Tak já často nosím slunečník ke kočáru…aspoň k něčemu se hodí :lol:. Anebo klobouček, ale to u nás taky není moc v oblibě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7241
26.3.12 04:18

Já malou často nosím jen tak v autosedačce, sice se pronese, ale (většinou) se jí to líbí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
26.3.12 07:21
@rejžička píše:
Já malou často nosím jen tak v autosedačce, sice se pronese, ale (většinou) se jí to líbí. ;)

To si ale vůbec nedovedu představit, že bych se s autosedačkou táhla někam dál…navíc už člověk nemá ani obě ruce volné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7241
26.3.12 08:11
@Jazune píše:
To si ale vůbec nedovedu představit, že bych se s autosedačkou táhla někam dál…navíc už člověk nemá ani obě ruce volné.

My chodíme po venku každý den přes hodinku. ;) Většinou jen tak procházkově, ale už se i stalo, že jsem v druhé ruce měla nákup.. Přes poledne jezdím tak 2-3 hoďky s kočárkem, aby se prospala, ale to jezdíme ven z města, do obchodu ji netahám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4286
26.3.12 08:50

já zkusím pořídit ten klobouček :) Chtěla jsem to střídat kočár, šátek, jenže on teď ten kočát bojkotuje. Ještě vyzkouším to pasení v kočáru, ale můžu říct, že je to náročný, když jedete a mimčo nepřetržitě vřeští - navíc si v tu chvíli říkám, jestli mu něco není (i když je najezený, přebalený a vedro mu být nemůže) a navíc některý lidi hází nevraživé pohledy (na to už si zvykám a učím se toho nevšímat) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí