Manduca - mám jí v tom dobře?

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1310
17.4.12 12:54

Manduca - mám jí v tom dobře?

Ahoj,
vím, že diskusí na téma Manduca je tu mraky, ale nechci se nikomu vtírnout do dotazu a proto Vás, prosím, přidám fotky, jestli mi můžete mrknout zda-li jí mám v Manduce dobře :nevim: Moc se jí tam za prvé nelíbí, za druhé ani mě to není úplně pohodlné a za třetí se mi vždycky pozvrací jakmile jí tam dám. Je jí šest týdnů, tak mě napadlo jestli není ještě malá, ale použila jsem novorozeneckou vložku, tak už nevím… A když mi tam na chvilinku usnula, tak se jí jakoby vyvrátila hlavička do strany :/ Je to asi nad moje síly, proto děkuji za každou odpověď
P.S: fotky nejsou nic moc, ale snad tam je zřetelně vidět jak jí v tom mám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4633
17.4.12 13:00

Ja myslim, ze ji mas dobre.
Jen bych ji mozna dala rucicky trosku ven, mozna ji tlaci na hrudnicek, ale zalezi jak bude chtit.
Na zafixovani hlavicky je lepsi ta kapucka, ktera tam je v kapsicce.
Jinak kazde dite si na to musi trosku zvyknout.
Mozna proste jeste pockej par tydnu, je moc malinka. Lepsi je asi noseni v satku v poloze kolebky, ale to by byla jina debata :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
17.4.12 13:01

Jo a ten pas je bederni, takze by asi mel byt niz, ale ja jej taky nosila spis v pase. Pak, jak maly rostl, jsem ho dvala niz, protoze jsem pres nej nevidela na cestu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
17.4.12 13:03

Já myslím, že je v pořádku. Asi bych taky použila tu kapucku na hlavičku, i našemu prckovi se v ní ta hlavička tolik nehýbala. ;) Já nosila od pěti týdnů, ale náš prcek byl docela macek. :nevim:
Ale podle fotek vypadá, že ji máš dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
17.4.12 13:05

nevím, jestli je to relevantní, ale mně Anežka řvala, když jsem se jí pokusila dát nožičky takhle ven. Dokud měla novorozeneckou vložku, tak nožičky měla pokrčené jakoby pod bříškem, že ven skoro nekoukaly.

S hlavičkou neporadím, nikdy jsem takový problém neměla, spíš jsem rostla z toho, že dítě spalo zásadně s nosem zabořeným do mé hrudi, takže jsem každé dvě minuty kontrolovala, jestli dýchá :-D. Nosila jsem ji v manduce od cca 3kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
17.4.12 13:05
@Lolinka79 píše:
Jo a ten pas je bederni, takze by asi mel byt niz, ale ja jej taky nosila spis v pase. Pak, jak maly rostl, jsem ho dvala niz, protoze jsem pres nej nevidela na cestu :mrgreen:

Jojo, bederní. Mi to bylo vysvětleno tak, že ten pás má být na bedrech, aby miminko sedělo výš a mělo rozkročené nožičky v té výšce tvého pasu, kde máš nejmenší obvod (snad jsem to napsala srozumitelně :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
17.4.12 13:10

Taky mi obě mimča jako uplně malá spávala s nosem zabořeným na mé hrudi a nožičky jsme měli spíš jakobyuvnitř a pokrčené, venku jí to nevyhovovalo, to mi taky řvala. Zkus jí ty nožičky dát opravdu trochu dovnitř a připokrčit

• Citovat
  • Upravit
433
17.4.12 13:14

Mám pocit, že u těch nejmenších miminek se doporučovalo mít pás v pase a ne na bedrech, aby miminko bylo výš a mělo hlavičku maminky ústům na dosah.

My jsme taky zkoušeli nosit v 6t a žádný velký ohlas nebyl, moc se jí tam nelíbilo, ale samozřejmě to nějakou dobu trvá, než si zvykne. Určitě je potřeba počkat s nošením po krmení (taky jsem po jídle vyrazila ven a vrátila s zbl… :-) ).

Chce to zkoušet, když se líbí tak se líbí, když ne, tak zkusit za měsíc. Já jsem byla zklamaná, že jsem vyhodila 2,5tis a malá v tom nechce být, ale časem se to srovnalo. Sice výrobce tvrdí, že je Manduca už pro nějmenší, ale většinou mají maminky stejné zkušenosti jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
17.4.12 13:16
@Caty píše:
Taky mi obě mimča jako uplně malá spávala s nosem zabořeným na mé hrudi a nožičky jsme měli spíš jakobyuvnitř a pokrčené, venku jí to nevyhovovalo, to mi taky řvala. Zkus jí ty nožičky dát opravdu trochu dovnitř a připokrčit

jj, taky myslím, že jí vadí ty nožky venku, mojí malé to vadilo taky, až jak porostla, tak je pak měla venku, kapucka asi nic nezafixuje, když jí hlavička nekouká ven :think:

jo a taky pokud má reflux, což naše měla, tak ze začátku hodně blila, když jsem se pokusila ji dát do manducy, tak to jí může taky vadit, že jak tam má skrčené bříško, tak se jí vrací mlíko :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
17.4.12 13:17
@Opičářka píše:
Mám pocit, že u těch nejmenších miminek se doporučovalo mít pás v pase a ne na bedrech, aby miminko bylo výš a mělo hlavičku maminky ústům na dosah.

My jsme taky zkoušeli nosit v 6t a žádný velký ohlas nebyl, moc se jí tam nelíbilo, ale samozřejmě to nějakou dobu trvá, než si zvykne. Určitě je potřeba počkat s nošením po krmení (taky jsem po jídle vyrazila ven a vrátila s zbl… :-) ).

Chce to zkoušet, když se líbí tak se líbí, když ne, tak zkusit za měsíc. Já jsem byla zklamaná, že jsem vyhodila 2,5tis a malá v tom nechce být, ale časem se to srovnalo. Sice výrobce tvrdí, že je Manduca už pro nějmenší, ale většinou mají maminky stejné zkušenosti jako ty.

jj, taky jsme pak začali nosit až od 4. měsíce, nejdřív doma a pak jak se oteplilo, tak venku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68924
17.4.12 13:23

Já teď taky zkoušela v +- stejném věku, měla něco přes 5 kilo a když jsem ji dala do novovložky, byla i přes prodloužení tak vysoko, že jí koukala celá hlavička a i když jsem měla pás na bedrech, stejně měla temeno v úrovni mého nosu. Tak jsem ji tam dala po konzultaci s PA bez vložky, úplně do klubíčka, skrčené nožičky si dala pod sebe, takže vůbec nekoukaly, přitiskla si ke mně hlavičku, chvilku kňourala, ale jak jsem se začala hýbat (věšela jsem prádlo), tak spokojeně usnula. Taky mi teda trochu ublinkla do výstřihu :-) Pověsila jsem postupně čtyři pračky prádla a druhý den necítila stehna - normálně bych se k tomu sehnula, s dítětem na břiše jsem dělala dřepy… no a zkuste si udělat sto dřepů s šestikilovým závažím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10360
17.4.12 13:27

Já nosila malou od 3 týdnů a do 3 měsíců jsme jí dávala nožičky pod sebe..nevím, jestli to napíšu pochopitelně :roll: ale prostě pokrčit nožičky jako aby byly obě plosky nožiček u sebe..aby je měla jakoby pod sebou ;) takhle mi to doporučili i v obchodě, kde jsem manducu kupovala..že ty novoši nesmí mít nožičky od sebe ;) jinak jsem měla pás na bedrech a hlavičku v kapucce, aby jí nerušilo světlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.4.12 13:47

Mě přijdou v pořádku nožky na té poslední fotce. Jinak syn si v nosítku hezky odkrkával, občas mě též poblil, on jak se podsadí ten zadek, tak se může uvolnit nějaká vzduchová bublina v žaludku a pokud je nad ní mlíko, tak ho vytlačí nahoru.

Dítě by mělo být v takové výšce, aby matka mohla dát pusu na čelo, takže malé mimino asi výš, větší samozřejmě pak bederák klidně na bocích.

@ugluk to chce vzít si sebou nějakou židli či stoličku a dát si koš s prádlem na věšení tak, aby se nemusel schýbat. Mě bohatě stačilo, že jsem se při natahování na zadní šňůry sanžila zároveň moc nepředklánět a i to bylo dobrý posilko na svaly :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
17.4.12 13:49

Podle mě je to s těmi nožičkami velmi dobrá připomínka, zkus mrknout sem na foto:
http://www.nosenideti.cz/foto.php?…
 http://www.nosenideti.cz/foto.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68924
17.4.12 13:53

@Gladys no musím to ještě vychytat :-) Ale jak jsem si libovala, jakej je ta Manduca geniální vynález, a jak jsem druhý den hodiny přemýšlela, proč že to nemůžu chodit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí