Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj mamky,
možná se s touto diskuzí opakuji..nevím nenarazila jsem na takovou kde bych našla odpověď.
Potřebovala bych doporučit nejlevnější variantu ergonomického nosítka pro nyní již 19 měsíční a 11 kilové batole.
V současném nosítku se rychlý přesun uskutečnit dá, ale už to bude pro malého určitě nepohodlné…začínají se mu pomalu prověšovat nožičky.
Napadlo mne vyměnit současné (Liliputi) za nějaké širší v tom místě pod koleny, ale to bude asi jenom pár centimetrů rozdíl.
Kdysi jsem tu narazila na diskuzi o jedné mamince, která taková nosítka šije, ale za cenu kolem 3500,–Kč…to je neskutečně moc.
Do šátku jít nechci - prostě mi to nešlo.
Díky moc ![]()
Levnější šíje na Fleru uživatelka Tiki, šije Mechulku, mám doma a na poponášení stačí, jen teda já mám ještě druhou generaci, teď už má i třetí a ta zase vypadá střihově trochu jinak, líp. Určitě ti vyhoví, ušije na míru, délka popruhů, materiál atd. a je to zapolovic, ale zase nečekej takový profinosidlo jako je třeba Skaldino.
Jo a určitě ti ho půjčí na vyzkoušení oproti záloze ![]()
Skaldino…no to je ono…já i nemohla vybavit ani ten název. Mrknu na to o kterém píšeš…Nejraději bych ještě z druhé ruky, aby to bylo ještě levnější
…te´d máme nějaký vítr v peněžence (přišlo vyúčtování za vodu a elektřinu
)
Každopádně moc děkuji za tip ![]()
Mrkni se na nosenideti.cz, vím, že si ho tam tenkrát kupovala ještě jedna holka a pak celkem rychle se objevilo v nabídce, nesedlo jim a prodávala snad za polovinu. Kdyžtak si do tamní diskuze hoď poptávku, je tam přímo diskuze šátky z druhé ruky, tam se dá poptat i nosidlo.
Ale ta teda měla ještě tu druhou řadu, neříkám, že je špatné, ale ten střih není takový, dítěti šli nohy hodně do praku a nezapadnul tam přesně tak, jak zapadne dítě v dobře vytvarovanm nosítku. No hodinku se to dalo. Na dýl nevím, už se téměř nenosil. Je fakt, že popruhy byly snad nejpohodlnější, co jsem zažila, krásně měkoučké ![]()
a klasické ergo by mu nebylo? na 11-ti kilové dítě by jéště mělo plně stašit ![]()
@terinka4444 píše:
a klasické ergo by mu nebylo? na 11-ti kilové dítě by jéště mělo plně stašit
kilama jo, ale rozměry už ne. Já mám manduku, to je s ergem stejná šíře a tam, kde má manduka nějakých 34cm či kolik, tak má batolecí nosítko o 10-15cm víc. V manduce jde pak dítěti látka třeba jen od půlky stehna, nohy začnou viset, což u sedícího chodícího dítěte už není problém jako by byly visící nožky u miminka, ale je to otázka komfortu nošence, i se líp nese dítě, který se tolik nebimbá. Navíc když tam dvouleťák usne, tak mě už ani nešla přetáhnout kapucka přes hlavu, tudíž jsem ji nemohl zajistit a šla jsem skoro v předklonu, aby ji neměl zalomenou.
počkej, já právě koupila ergo, malá má 4 měsíce, v kočáru hysterčí, to mi neříkej, že pro ni nebude vhodné ![]()
U nás je právě problém v tom, že mu ty nožičky začínají viset. Stačila čtvrthodinka a už tam měl trochu otlaky jak se mu to zařezávalo. Nedovedu si představit kdyby usnul…jedině mu ty nohy během spánku přidržovat.
@terinka4444 no ale zakladatelka má 19m dítě, já taky mluvím o batoleti, 4m, to je akorát, do roka vám vydrží, u holčičky možná i dýl, bývají drobnější. Ale 90cm batole je na běžné nésítko už zkrátka moc vysoké. Alespoň to moje už bylo.
@xxxxxx teď jsi mi připomněla ještě nosítko Boba, měli to na isatky.cz, tu starší generaci měli taky nějak pod 2tis a na nožičky to mělo jakési třmínky, jako u sedla na koně
Ale nevím, kolik má na šířku
Opět děkuji za tip
Jedno jsem na MMB našla za 1900,–Kč …asi půjdu vyloupit banku ![]()
Holky prosím a jaké jsou všechny značky těch batolecích nosítek u nás k sehnání? Skaldino, Boba a ještě nějaká? Dík.
@Klára ještě Petite Panda, Bluebear, Mechulka. Dál nevím. Samozřejmě se batolecí nosidla nešijou jen u nás, ale i v zahraničí je to vždycky hodně horký zboží.
A ne každé batolecí nosítko tak označené je opravdu batolecí, třeba Patapum toddler by mohl evokovat, že je batolecí, ale má jen delší zádovou opěrku, šířka mezi nohama je stejná jako u Baby a srovnatelná s mandukou, ergem a spol.
ahoj nosime v nositku Tula, mame tu batoelci verzi do 22 kg a super