Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj nemáte někdo zkušenosti s šátkem Cybex u.go?
Řekla bych klasický elastik, nevidím nikde šířku šátku, když koukám na fotky, tak mi nepřijde z nejširších. Uvedená nosnost mi u elastiku přijde extrémně nadsazená, většinou jsou elastiky nositelné tak do 8kg, ty pevnější trochu déle, ale pak se pod váhou dítěte začnou prověšovat. Pokud nemá na šířku alespoň 50cm, tak bych nebrala.
Mrkni se na nosenideti.cz, podívej se do diskuzí, zda jsou tam reference, zároveň si můžeš udělat představu v elastických šátcích, co se vše nabízí, já jsem skrblík a patnáctset mi přijde za tenhle šátek už moc, za to můžu mít z druhé ruky nějaký pěkný pevný šátek ![]()
Já podle toho jak ukazovali na youtube pochopila že ten šátek je elastický jen uprostřed.Jako že je kombinovaný s pevným.Že ty cípy jsou pevný a proětředek elast.Mě se právě líbilo že to není široký a dlouhý jak jiné.Chci ho totiž jen na nošení do pater,kočár musím nechat v přízemí a mám problémy se zády a nechce se mi mimi tahat do třetího patra v ruce.Takže potřebuju nějakou skladnou věc a rychlovku.Abych deset minut nevázala a v zápětí za pět minut když dojdu k bytu složitě a dlouho neodmotávala.Používat budu počítám tak do půl roku,pokud je mimi neforemný…
@kika2 co třeba haipa daipa vak?
To je opravdu rychlovka šup sem šup tam, nic nevážeš, jen tam mimino fikneš, později se dá použít i na nošení na bok, jediná nevýhoda by byla, kdyby měl prcek špatné kyčle, ale pokud by šlo o 5min poponesení, tak by ani tohle snad nevadilo. když by to nebylo na hodinové nošení.
Já se přiznávám, že z principu nevěřím v šátek výrobce, který vyrábí i klokanky
![]()
@Gladys píše:
@kika2 co třeba haipa daipa vak?To je opravdu rychlovka šup sem šup tam, nic nevážeš, jen tam mimino fikneš, později se dá použít i na nošení na bok, jediná nevýhoda by byla, kdyby měl prcek špatné kyčle, ale pokud by šlo o 5min poponesení, tak by ani tohle snad nevadilo. když by to nebylo na hodinové nošení.Já se přiznávám, že z principu nevěřím v šátek výrobce, který vyrábí i klokanky
![]()
Tak ten haipa daipa je na jedno rameno a to já nemůžu,potřebuju právě rozmístit váhu na celý záda.Už jsem vak měla a musela prodat,to nešlo…Ten cybex mi právě přišel super že mám na oobou ramenou plus uvázaný na bocích.
Jo ještě jsem přemýšlela o nosítku storchenwiege právě na nosenideti.cz ale to je taky cena podstatně vyšší
@kika2 píše:
Jo ještě jsem přemýšlela o nosítku storchenwiege právě na nosenideti.cz ale to je taky cena podstatně vyšší
Nosítko Storchenwiege později v pohodě prodáš, narozdíl od šátku od cybexu ![]()
A co třeba manduca?
@kika2 já nechci nějak odrazovat, aby to nevyznělo blbě, sama bych elastik doporučila začínajícímu šátkaři, to nepochybně. Jen si nejsem jistá, jestli bude třeba nějaký rozdl mezi tímhle cybexem a třeba liliputi elastikem, který stojí pod tisícovku
Jsou samozřejmě i dražší elastiky, ale jsou o něco pevnější a vydrží na dítě dýl, když tady koukám, jak šátek hezky splývá z ramen té figuríny, tak ho tipuju na hodně pružný elastik a ty se dají koupit i levněji.
Manduku bych pořídila až tak pro 5m dítě, od narození se mi to nelíbí, navíc nevím, jak by se tam dítko dávalo do té novovložky někde v kočárkárně ![]()
Storchenwiege nosítko, já mám didytai a na malý mimino nic moc, ta podpora šátku je pořád to nejlepší, co můžeš dítěti poskytnout. Ale to storchenwiege je možná takové trochu bytelnější, to didytai je fakt jen šátek sešitý do pptřebného tvaru.
Dík,tak jsem vše zkoukla i s mužem a půjdem do toho Storchenwiega nosítka mají ho teď za 1650,–.Ten elast.šátek není špatný ale má 5m a my na chodbě bordel,vytírala bych s ním podlahu.Manduca komplikovanější při vkládání - nemám možnost si nikde sednout.
@kika2 a to od toho storcha, nemá to náhodou vázací ty popruhy?
Já že jsem měla stejným stylem bondolino a vymetala jsem i s ním ![]()
Jinak není problém jakýkoliv šátek či popruhy zkrátit na nějakou únosnou míru, jen člověk musí případně počítat s tím, že dítě povyroste bude potřebovat větší kus popruhu
@Gladys píše:
@kika2 a to od toho storcha, nemá to náhodou vázací ty popruhy?Já že jsem měla stejným stylem bondolino a vymetala jsem i s ním
Jinak není problém jakýkoliv šátek či popruhy zkrátit na nějakou únosnou míru, jen člověk musí případně počítat s tím, že dítě povyroste bude potřebovat větší kus popruhu
Je to vázací
Tak jsem zas nahlodaná…ještě u toho cybexu je materiál 100% přírodní elastická bavlna.To jsem nikdy neslyšela ty liliputi jsou bavlna plus lycra.Každopádně neumím si představit 5m látky.Máme obývák 3,5m tak si neumím představit tu délku jak se do ní uvážu
@kika2
hele, ten popisek je divnej, elastická bavlna neexistuje, bude to nějaký bavlněnný úplet, já si pamatuju na ten medley, to byla hadra, taková silnější tričkovina, pružilo to neskutečně. No hlavně že byl 100% bavlna ![]()
Co vím, tak dost chválený je Moby, pevnější elastik je MaM. Hele, tak nějakému prodejci napiš, ať ti šátek přeměří na šířku, to je základ. A jak je to teda vlastně dlouhý, já to nikde nevidím? Tak 4m to musí mít tak jako tak, ne?
Začínám být na něj fakt zvědavá, vzhledvě se mi teda nelíbí, ale stojí to stejně jako prověřené kvalitní značky, tak si říkám, zda cena napovídá o kvalitě nebo je to zkrátka předražená hadra pochybné kvality ![]()
Si ho v pondělí půjdu asi pořádně prohlídnout ![]()
Hm,má ho jedna paní u nás v inter.obchodě za 1200kč prý skladem,tak ji napíšu.Mě se vzhledově právě moc líbí
.Moby jsem koukala,taky pěkný délka jen 5,5m