Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
ahoj maminky, objednala jsem si přes internet baby vak emitex, dneska mi došel, ale podle návodu tam nemůžu nasoukat ani sebe ani miminko. Mám 172 cm 50 kg, mimčo má cca 5 kg a necelých 60 cm. Není ten vak nějaký malý, máte s ním zkušenosti?
Tak ten vak má někde sponu, kterou se povoluje a dotahuje délka toho popruhu, tak ji zkrátka povol a dotáhni až na sobě, ne?
Já to nikdy nezkoušela, viděla jsem v tom mimino naživo jen jednou a paní to měla šíleně povolený, mimčo snad u kolen, když šla, tak se tam bimbalo ![]()
To dotahování se dělá přes dva kroužky, že? to jde v pohodě určitě dotáhnout na sobě, stačí to tam mít hezky srovnané v těch kroužcích, aniž by to bylo překroucené.
jasny sponu ma, ale kdyz to povolim tak budu mit mimco pomalu na zadech. Kdyz bych ho dala opacne nez je v navodu tak je to lepsi..ale i na netu na youtube to maji ty maminy stejne jako v navodu. Podle me by se to taky melo povolovat ale ten vak se fakt posouva smerem za zada kdyz to povolim, takze je tam mensi misto na polozeni mimca
@mon123 jo tak v tomto se už nevyznám, páč to doma nemám, tak snad se ozve přímo nějaká majitelka.
Jinak doporučuju nosenideti.cz, jsou tam diskuze, kde se rozebírá hodně nosících výrobků extra, tak babyvak tam určitě bude mít svoje vlákno, pak můžeš ve fotogalerii vybírat dle druhu výrobku, tak abys to viděla naživo a nakonec se můžeš blejsknout a je tam sekce „Vážu správně?“, kam můžeš dát foto, jak to máš a uživatelky ti případně poradíš, jak to poštelovat
Já jsem zkousela kolíbku v ringslinu, což je šátek právě taky s těmi dotahovacími kroužky a nikdy jsem tam nezvládla dát dítě uspokojivě, též jsem dost hubená a měla jsem pocit, že na to hrudníku zkrátka nemám dost místa, aby se tam dítě vešlo.
Taky by me to zajimalo
Me dorazil vcera, chtela jsem jen na ty situace, kdy potrebuju malou rychle a na kratsi dobu nekam soupnout, jinak mam satek a Manducu. A teda i pro me je zahada, jak ji tam dat pohodlne (myslim tim pro me). Kdyz jsem to konecne jakz takz nastavila, tak se ji tam libilo a hned usnula (ale ona je nosici a usnula by asi i v pripade, ze bych to mela blbe). Musim rict, ze zatim mi i satek s vazanim mi prijde snazsi. Nastesti jsme vak koupila levny bazarovy, jinak bych byla asi fakt rozmrzela, kdybych to mela jako hlavni nosic. A navic ho mam teda primarne pro noseni na boku, az bude mlade sedet, tak tam to snad bude lepsi.
@mon123 píše:
jasny sponu ma, ale kdyz to povolim tak budu mit mimco pomalu na zadech. Kdyz bych ho dala opacne nez je v navodu tak je to lepsi..
Jinak jsem nasla video, kde prave pani rika, ze pro male deti je lepsi mit tu sponu naopak, nez je v navodu (tj. na zadech). Je to nekde tady .
no ja mam ten vak novej tak by me taky mrzelo kdybych ho musela zas prodat dal, kdyz ho dam naopak (jak mi to vyhovuje) tak zas nepujde vak na me utahovat a povolovat, tak nevim..me prijde jako by byl pro maminky, ktere maji 150 cm
to video jsem videla uz i na youtube, zkusim jeste mrknout na to nosimedeti a uvidim, ale prijde mi ze pani na tom videu ma uz na prvni pohled ten vak nejaky vetsi, pritom emitex nenabizel vice velikosti
Na tom videu není emitex, ale babyvak od Pechů, ale zrovna tyhle dva by měly být střihově podobný.
Zkus tam to mimino dávat, aby nebylo úplně vleže, ale aby bylo v takovým polosedu s podsazeným zadkem, nohy má hodně skrčený. U toho Pecháckýho vaku je ještě pro malý mimina lepší nosit ho předkem dozadu z toho důvodu, že oni ten zádovej popruh mají víc vycpanej a když ho dáš dopředu, tak to u něj líp podpírá děcku hlavu.
Nebo mě ještě napadá, někomu to jde líp, když si mimino do vaku naaranžuje na posteli a až pak si do toho vaku jakoby vlezeš za ním. Ale nedává se tam to mimino úplně podélně, ale trochu zešikma, aby mělo hlavičku na tom vnějším lemu.
Ahoj ja babyvak od emitexu mám měřím 172cm a mám 54 kg a je to úplně v pohodě
. Ale taky mi trvalo než jsem se to naučila. Moje miminko má 4,7 kg a 55cm vak nosím podle návodu a dá se to. U mě to bylo jen o tom to prostě zkoušet až jsem na to přišla. Držím pěsti ať to zvládnete. Četla jsem dost diskuzí a spousta maminek, který tento vak vlastní to taky musely nějakou dobu zkoušet než na to přišly.....
Já mám tento http://www.emitex.cz/…cerny-cary-/. Sice sem v něm nosila syna naposled před půl rokem,ale motala sem ho přes rameno jakoby křížem, dítě sem měla zhruba u pasu. Na posteli sem si ho vždy připravila, jakoby rozvinula ten prostor ve kterém bylo mimčo, pak přehodila přes rameno, případně utáhla tou kovovou sponou a soukala mimčo. Nožičkami k mému tělu pokud si dobře pamatuju.
Malý se v něm vždy uklidnil a usnul. To, že tam je mimčo na těsno je právě žádoucí, dávám jim to pocit bezpečí jako u matky v děloze.
@janaky nechtelo by se ti vlozit nam sem par instruktaznich fotek?
Jinak jsem to dnes zkusila znovu a porad stejne. Ja mam pocit, ze ze jsem na ten vak tlusta
Kdyz si ho dam podle navodu, tj. cancourek mi vpredu visi dolu a mam cast vaku pretazenou pres rameno, aby se ta vaha lip rozlozila, tak tam to dite zaboha nemuzu narvat, protoze vetsinu vaku mam na zadech.
JJ presne jak pises Leno..ja jsem na to stejne..tak ho do toho vaku davam na opak, ale pekne me z toho boli rameno..davam si ten cancurek, aby byl na zadech ..
@mon123 píše:
JJ presne jak pises Leno..ja jsem na to stejne..tak ho do toho vaku davam na opak, ale pekne me z toho boli rameno..davam si ten cancurek, aby byl na zadech ..
Ja ji tam prave taky davam naopak, jenze to prave ztraci tu funkcnost a boli z toho rameno a zada. Ach jo.
Nemate nekdo prosim navod na pouziti mimivaku emitex - bud treba naskenovany nebo odkaz na netu - koupila jsem z druhe ruky ten klasicky a nejak mi pripada na novorozence strasne velky a nevim si rady, jak tam decko vlastne dat… Decko se narodi za 3.5 tydne, takze ted se to jen snazim nastudovat, abych byla pripravena ![]()
diky