Prodej nového oblečení - jak na to
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
prodej nového oblečení
Ahojky chtěla bych se pozeptat že když někde nakoupím levné oblečení (nové) a chtěla bych ho prodávat třeba o 20,– dráž aby mi to vydělávalo něco málo při mateřské, tak je v tom nějaký háček? aby třeba nějaká potvora nedošla kde beru oblečení atd. a nevyhrožovala policii třeba
nebudu mít doma žádný obchúdek nic jen třeba po známích prodávat. děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Vejinka
háček je v tom, že budete prodávat na černo
a po známých kteří o tom vědí…
ale váš boj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud by příjem dosahoval více než 15 tis. ročně měla bys odvádět daň, lépe řečeno mít ŽL ![]()
Jako pokud to bude nějaká stovka měsíčně tak bych to nehrotila, ale sama vím, že dneska prodávat hadry na kšeft na černo v malém množství se nakonec vůbec nevyplatí… hlavně to, že to nakoupíš a pak chceš prodat, pak je člověk rád, že to vůbec udá… já takto jednou koupila levně z USA balík značkové kosmetiky za 3tis. mělo mi to hodit polovinu navíc a ouha je to rok a ještě tu rtěnky mám které budu ráda když dám jako dárek na Vánoce ![]()
- Citovat
- Upravit
jasně 15tis, ale z osobních věcí.. pokud zakladatelce nevadí, že pokud ji někdo napráší, zaplatí pokutu až 2mil korun..proč ne
a mezi známýma už vůbec..se najde dobrá duše který to vadit bude
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se párkrát stalo, že jsem něco koupila dopředu holkám a nakonec se to nehodilo velikostně k ročnímu obdbí, takže jsem prodala dál i s cedulkama… a že by se to vyplatilo??? No pár kaček to hodilo, ale na výdělek to rozhodně není
Vím o pár holkách, který pracují v oděvech a berou tam ve slevách hadry, aby je obratem dali na net… tam už vydělávají, ale ví, co se prodává - např. v Kiku koupí kus za 20 a prodávají za min. dvojnásobek na netu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nakonec jsem neplatila nic, ptž to bylo pod 15 tis.(tenrkát pod 20tis.) neboť ostatní věci byli nošené po rodině atd.
Za mě se na to vyprdnout, lidi jsou dneska hodně závistivý a zlý, bohužel
@LN13 píše:jasně 15tis, ale z osobních věcí.. pokud zakladatelce nevadí, že pokud ji někdo napráší, zaplatí pokutu až 2mil korun..proč ne
a mezi známýma už vůbec..se najde dobrá duše který to vadit bude
![]()
![]()
- Citovat
- Upravit
Mno s manželem sem se bavila.. že hodně mamin prodává i použité… to je taky na černo? já se do toho nějak nechci hrnout… jen sem něco takov prohodila… a pak sme s mužem uvažovali jak to vlastně funguje… abych mohla prodávat… cca třeba 1000,– měsíčně přividělat a nebylo by to na černo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No bohužel ne..mám shop a tohle mě točí, platím zdravotní sociální..doplatek na daních a pak přijde takováhle maminečka a chce si přivydělat při mateřský.. jako to jim neberu, ale legálně
a to bez pardonu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vejinka
to co neprokážete že je po vás nebo rodině tak je na černo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vejinka píše:
Mno s manželem sem se bavila.. že hodně mamin prodává i použité… to je taky na černo? já se do toho nějak nechci hrnout… jen sem něco takov prohodila… a pak sme s mužem uvažovali jak to vlastně funguje… abych mohla prodávat… cca třeba 1000,– měsíčně přividělat a nebylo by to na černo…
Když prodáváš použitý, tak nemáš výdělek, v tom to je ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vejinka proste a dobre po tobe ten financak muze jit…s pouzitym takovej problem nebude…prodavam pouzite obleceni po svem diteti napr..to uhrajes..ale nove..to musis nekde nakoupit a pak prodat..a nakup a prodej uz je podnikani..kdyz prodavas nove tak se na to musi vztahovat zarusni lhuta apod. veci dle zakonu…no zvaz si sama jestli ti to za to stoji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se týče použitého, tak pokud prodej zboží již vypadá jako že máš „bazárek“ na kšeft je to prostě živnost.
Za mě se do toho nepouštěj, nebo teda jaké oblečení atd. chceš prodávat? Sama uvidíš, že internet je plný takových hader a je to těžké dneska něco prodat pokud to není značka nebo něco hezkého za pár korun…
Maminy které třeba mají bazárky na MMB atd. mají IČO nebo-li živnost, ty které nemají a je vidět, že toho prodávají moc, mohou jednou zaplakat.
Fú pokud na to příjde chce potom zpětně 3 roky! A to je potom pálka odvést daň za tř leta…
@Vejinka píše:
- Citovat
- Upravit
Jde o použité zboží, které jsem si koupila, nosila nebo používala a pak to za polovic prodám…
@Temaho píše:
Když prodáváš použitý, tak nemáš výdělek, v tom to je
- Citovat
- Upravit
Právě že u nás je skoro sousedka která prodává i použité i nové. a třičko co jsem třeba našla na netu maj třeba o 20,– mín jak ona, ale je to takzvaně velkoobchod že prodávají za mín ale po více kusech (po balení)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když to kupuješ a prodáváš za účelem zisku, musíš mít živnostenský list a podávat přiznání. Když někdo koupí hadřík za 200kč a pak to prodává za 50kč, neni to za účelem zisku a nemusí mít ŽL.
- Citovat
- Upravit