Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@izabe Kdy ale nastane ten podvod? V čem to je? Já nic neobjednam, nic nezaplatim. Jen předám číslo účtu a adresu.
Vím, že chtěli něco po prodejci platit kartou. Teď po mne nic takového nechtějí.
@Sára 1 píše: Více
Oni většinou posílají odkaz na fake stránky přepravní společnosti kde máš vyplnit údaje do svého bankovnictví - vše pod dojmem, že probíhá ta platba od druhé strany.
Jasně, kdybys napsala dotyčnému číslo účtu a on jeho adresu tak to je v pohodě. Ale jakmile ti posílají oni odkaz a ještě s pohádkou, že to kuryr sám i zabalí, tak to je hned jasné.
@izabe píše: Více
Po mne právě ale chtějí jen číslo účtu a adresu. Nechce se mi teda ani posílat tohle. Pokud je to podvod.
@Sára 1 píše: VíceÚplně nejlepší bys měla, kdybys jim poslala jen číslo svého b. ú. a oni ať ti pošlou adresu kam to máš poslat. Ty zajistíš dopravce.
@izabe píše: Více
Já nechci zajišťovat dopravce. Nechci to balit. Chci s tím mít co nejmíň práce. Pošlou mi prý jen peníze. Já nemusím nic. Jen předat kurýrovi.
@Sára 1 bez zabalení to určitě kurýr nepřevezme.. nevím o službě, kde by přijeli a zabalili to za tebe ![]()
@Dahlia0409 Ač to vypadá věrohodně - zatím, tak stejně mají smůlu.
Přišlo mi to několikrát a věrohodné to pro mě teda nebylo už od začátku ![]()
Kupující jistě může požádat o dopravu firmou DPD. Třeba proto, že ji má dostupnou, nechce poštu, ostatní nechce. Že přijede kurýr, vše sám zabalí a ještě rovnou i zaplatí za zboží? Jistě, že NE. Že teď chce jen číslo účtu a adresu vypadá dobře, ale já bych tomu nechal čas, ono se to rozvine. Jsou šikovní.
Tak si uprav ten inzerát, že chceš jen osobní předání a máš to. Dopravce ti nic balit určitě nebude.
Tak počkej další dva, tři kroky a ono to přijde. V jednu chvíli budou chtít zadat částku a potvrdit v internetovém bankovnictví.
tak jim pošli číslo účtu a oni ať ti zaplatí a uvidíš…nic víc neposílej, nikam nic neproklikávej
Podvod, kurýr ti nikdy balík balit přece nebude. Přes DPD posílám hodně často. Je potřeba adresa, email + telefon. Nic víc.