Prodej výrobků bez ŽL
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Prodej výrobků bez ŽL
Ahoj holky, zajímalo by mě do jaké částky si člověk může přivydělat ručními výrobky (šití, háčkování, atd…) aniž by musel mít ŽL a neměl z prodeje žádný postih, nevíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@ježourek x.x.x To neni omezeno castkou, ale cetnosti prodeje, resp. i pri malem soustavnem vydelku musis mit ZL.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy Děkuji,a nevíte jak dlouho by ta činnost mohla trvat? Nebo tím je myslen pouze jednorázový prodej?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ježourek x.x.x Základní podmínkou je, že musí jít o příležitostné výdělečné činnosti, tj. nesmí se opakovat či probíhat systematicky, to už by totiž spadaly pod definici podnikání!
Tohle jsem našla na stránkách o podnikání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když to jedny Vánoce přežeš a napečeš mooooc perníčků, tak je můžeš prodat a pak celý rok nic. A je to OK, ale pokud bys chtěla např. každé Vánoce péct k prodeji, pak už musíš mít ŽL. Takže nejde o to jak často ani jaké množství ani jakou částku.
Jde o úmysl, chci to dělat tak, abych z toho měla příjem, ať už pravidelný (každý měsíc, nebo i 1× za rok), nebo stálý příjem i když třeba jen pár korun, pak je potřeba mít ŽL.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@subsomi to jsem potřebovala vědět…a kdybych měla ŽL jak je to s odvodem daní za výrobek nevíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ježourek x.x.x
Daň není za výrobek, ale dle příjmů, navíc od příjmů se odečítají náklady, buď paušálem nebo dle účetnictví na vše mít doklady vše vykazovat - je už je složitější, záleží o co by se jednalo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@subsomi Právě tomu všemu úplný kulový rozumím
,myslíte že by mi třeba někde poradili jak začít podnikat? Ani v papírech se nevyznám nic. A byl by to občasný přivýdělek, nic častého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ježourek x.x.x
měli by na živ. úřadě poradit, nebo na pracáku se tomu taky věnují (ale nevím jestli i lidem jen tak nebo jen nezaměstnaným), co se týče daní a odvodů to by nejlée poradil nějaký účetní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ježourek x.x.x tak u odvodů záleží hlavně na tom, jestli to budeš mít jako vedlejší činnost nebo jako hlavní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud je věc vyrobená(zhotovená) za účelem prodeje, pak už je potřeba mít ŽL
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teruna000 spíše jako vedlejší činnost, prozatím jen přivýdělek k mateřké
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ježourek x.x.x tak jestli jsi na mateřské, tak neplatíš žádné zálohy, ale když si půjdeš žádat o ŽL tak s sebou musíš mít to rozhodnutí o přiznání RP, jinak by ti to dali jako hlavní činnost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit