Prodělaní toxoplazmosy

Anonymní
26.5.12 16:42

Prodělaní toxoplasmosa

Přeji hezký den…

Jen jsem se chtěla zeptat na váš názor. V minulosti už jsem prodělala toxoplasmusu. V krvi mám protilátky.Tak se chci zeptat jestli se jí ještě teďka mohu nakazit. Momentálně se starám o kotě, kterému nedávno zahynula matka. Tak jestli od něho nemuhu něco chytnout, jsem těhu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
26.5.12 16:54

Pokud máš ty protilátky, měla bys být ok, co se týče toxy. Nicméně toto není jediná nemoc, kterou můžeš od kočky chytit :) Když kotě necháš odčervit, naočkovat a budeš dodržovat normální hygienu, není se čeho bát. To by nemohly mít těhotný žádná zvířata, nebo co děti, co chodí do školek, do škol, taky by mohly těhotnou maminku nakazit něčím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
26.5.12 17:05

Chytit toxu od kočky je absolutně minimálně pravděpodobnost, to je o 90% větší pravděpodobnost to chytit z neprovařeného masa, vajíčka apod.. navíc máš prodělanou toxu, takže protilátky jsou. Jen se koťátku s absolutním klidem věnuj a miluj ho. :) Já mám doma kočky tři, tři záchodky + ten náš teda a taky jsem těhu. :) Bez obav. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
26.5.12 17:05

Když už jsi toxu prodělala, tak máš protilátky. Teď stačí dodržovat pravidla hygieny a bude to v pořádku. Já jsem v těhu kočku normálně hladila, česala a tak akorád záchod jsem nechala na manželovi :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
26.5.12 18:02

Ahojky já mám také po toxopla. která mi byla objevena na prvním těhu odběru před asi 5ti lety :) díky bohu byli v krvi protilátky takže jsem nemusela na přerušení no a 100% to bylo od nově narozeného koťátka které jsem „pomáhala“ kočičí těhu rodit. Nejvíce nakažlivá nebo přenosná jsou koťata do 6tého týdne života a já sama nevěděla že úúúúúž jsem v tom :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: ale teď se bát nemusíš-protilátky máš takže je vše ok :palec: hygiena, hygiena, hygiena ale to víš :* tak hooooooodně zdravíčka a šťastné těhulkovství jo a rychlý porod :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí