Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud máš ty protilátky, měla bys být ok, co se týče toxy. Nicméně toto není jediná nemoc, kterou můžeš od kočky chytit
Když kotě necháš odčervit, naočkovat a budeš dodržovat normální hygienu, není se čeho bát. To by nemohly mít těhotný žádná zvířata, nebo co děti, co chodí do školek, do škol, taky by mohly těhotnou maminku nakazit něčím ![]()
Chytit toxu od kočky je absolutně minimálně pravděpodobnost, to je o 90% větší pravděpodobnost to chytit z neprovařeného masa, vajíčka apod.. navíc máš prodělanou toxu, takže protilátky jsou. Jen se koťátku s absolutním klidem věnuj a miluj ho.
Já mám doma kočky tři, tři záchodky + ten náš teda a taky jsem těhu.
Bez obav. ![]()
Když už jsi toxu prodělala, tak máš protilátky. Teď stačí dodržovat pravidla hygieny a bude to v pořádku. Já jsem v těhu kočku normálně hladila, česala a tak akorád záchod jsem nechala na manželovi ![]()
Ahojky já mám také po toxopla. která mi byla objevena na prvním těhu odběru před asi 5ti lety
díky bohu byli v krvi protilátky takže jsem nemusela na přerušení no a 100% to bylo od nově narozeného koťátka které jsem „pomáhala“ kočičí těhu rodit. Nejvíce nakažlivá nebo přenosná jsou koťata do 6tého týdne života a já sama nevěděla že úúúúúž jsem v tom
ale teď se bát nemusíš-protilátky máš takže je vše ok
hygiena, hygiena, hygiena ale to víš
tak hooooooodně zdravíčka a šťastné těhulkovství jo a rychlý porod
![]()
Přeji hezký den…
Jen jsem se chtěla zeptat na váš názor. V minulosti už jsem prodělala toxoplasmusu. V krvi mám protilátky.Tak se chci zeptat jestli se jí ještě teďka mohu nakazit. Momentálně se starám o kotě, kterému nedávno zahynula matka. Tak jestli od něho nemuhu něco chytnout, jsem těhu.