Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím…zas jdu otravovat…:(ale hlodá to ve mně.
Synové,jsou marodi,mladší atb ospamox,mucosolvan a pamycoin,starší pamycoin a erdomed.Já už týden horečky 38,pak žiletky v krku a rýma…předevčírem mi bylo už líp.Od včera opět horečky,kašel při každém pohybu a lítaj zelené hleny(omlouvám se za nechutnost)…lečímjen paralenem a pastilkama vhodnými i pro těhule.Jsem 26tt.Paralen jaksi přestává účinkovat nebo spíš mi přijde že neúčinkuje.Drmi nic nedá neb těhule neléčí bojí se a ve mě to hlodá…může to uškodit miminku?Nemít děti asi byhc zajela na pohotovost jenže se bojím aby mě tam nenechali(mám na to bohužel štěstí,když jedu tak nikdy ne zbytečně)Jenže ted toprostě nejdemanželmusí vpondělí doPrahy nemělby kdohlídat děti obě babičky pracujou a bohužel jedná se o věc kterou tam prostě musí jet zajet vyřešit…tak se ptám holky..nemáte typ co mě vyléčí(anoi zabalení krku apod nepomohlo),nemůžeto nějak ohrozit miminko když už to trvá týden?
Já teda nevím, ale dr by ti něco dát měla, ptž horečky opravdu ubližují miminku víc než třeba slabý antibiotika paracetamolového původu. Alespoň to mi tvrdila dr když jsem měla zánět močáku…
mela jsem to same a nic nepomahalo, paralen, caje…nakonec jsem dostala antibiotika - amoxycilin, ta se v tehotenstvi muzou bez problemu…a bylo po nemoci.Opravdu je lepsi je nekdy nasadit, nez bojovat a protahovat to, kdyz bezne leky nezabiraji.
Dlouhotrvajici horecka nad 38 muze miminku ublizit, na to bych si asi dala vazne bacha. Me v tehotenstvi nekolikrat prepadla viroza, ale pomohl paralen, napoj z medu a citronu a postel
@paam antibiotika paracetamoloveho puvodu, to je nejaka blbost
Asi myslela penicilinova
Příspěvek upraven 26.05.12 v 15:07
Já bych řekla, že opakující se horečky škodit můžou. CRP ti z krve dělal? Bys vysokého CRP stejně nemá smysl dávat atb, tak podle toho by se to rozseklo. Ale kdyby vysoké bylo, tak bakteriální infekce podle mě může vadit, protože se krevním řečištěm dostane až k miminu, což asi nikdy nemůže být dobré.
Jinak v těhotenství můžeš v druhém trimestru i brufen, tak jestli by ti nesrazil horečku líp. A s ostatním bych šla na ORL, když je praktik tak ustrašený…
Déletrvající horečky přes 38 stupňů, rozhodně mohou velmi uškodit v prvním trimestru. Jak je to v trimestru druhém přesně nevím, ale máš už opravdu horečky příliš dlouho. Potkala jsem se s něčím podobným bohužel v prvním trimestru - pomohly velmi vysoké dávky vitamínu C, čaje s medem a citronem, parelany, studené zábaly (na ty už jsme museli najet, protože mi opakovaně horečka stoupala ke 39,5 stupňů) a hlavně klid na lůžku a dostatek spánku. V těhotenství jsou rozhodně lepší správně zvolená antibiotika (pokud jsou na místa), než nomoc přecházet nebo léčit nedostatečně. Držím palce.
Ahoj,
jsem toho názoru, že vhodně podaný lék je daleko lepší varianta, než přetrvávající horečky. Ty skutečně můžou škodit, i přetrvávající infekce.
Já jsem promarodila druhé těhotenství, měla jsem opakující se záněty dutin a průdušek, musela jsem dostat i několikrát ATB, penicilinová by neměla škodit.
Paralen mi taky nikdy neúčinkoval, v těhotenství ani při kojení ani v normálním stavu(to užívám léky typu Ibuprofen, ty mi zabírají)..
Nemám jinou radu než zajet k lékaři nebo na pohotovost. I kdybych ty děti měla vzít s sebou.
Myslím že horečky uškodit můžou
a já si kašlem, teda pěkným tuberákem rozjela předčasný porod
radši bych k dr došla, jsi ještě malý tt.Ať je brzy lépe ![]()
@LouLou jóóó máš pravdu, to jsem spletla já, už mám místo mozku chrastítka…
holky to jste mi teda pomohly
ale dík…budu muset teda naklusat k dr i když radši risknu tu pohotovost neb u mé je to na objednání a stejně dřív jak v úterý tam nemůžu a kdo ví jak byhc měla hlídání nebo jak by mě objednala.
@Crystal87 píše:
holky to jste mi teda pomohlyale dík…budu muset teda naklusat k dr i když radši risknu tu pohotovost neb u mé je to na objednání a stejně dřív jak v úterý tam nemůžu a kdo ví jak byhc měla hlídání nebo jak by mě objednala.
nj, když ono je to fakt risk, někomu zabralo něco někomu něco jinýho, to těhotenství
radši fakt tu pohotovost ![]()
@Crystal87 klidně riskni pohotovost, oni tě nesežerou, zmiň metody tvého doktora, můžete si spolu zanadávat, čím asi tak myslí
Fakt si řekni o to CRP, to je otázka chviličky, do hodnoty 40 jde o virozu a atb by neměli asi nějaký valný význam, ale při vyšších hodnotách bych si ty atb klidně napsat nechala, já takhle přecházela různé nemoci typu zelená rýma, kašel, nakonec jsem skončila se zánětem levin, dodnes jsem přesvědčená, že to bylo tím, že infekce nedoléčená v těle zůstala, jen se přesunula jinam…
Bála bych se, aby se nepřesunula někam poblíž mimina ![]()
Celou Alpu do vany s horkou vodou a na chvili se namocit. Melo by to byt na horecky. Jinak mi taky bylo receno, ze je lepsi lek nez mit horecky, ze je to nebezpecne
@Crystal87 píše:
holky to jste mi teda pomohlyale dík…budu muset teda naklusat k dr i když radši risknu tu pohotovost neb u mé je to na objednání a stejně dřív jak v úterý tam nemůžu a kdo ví jak byhc měla hlídání nebo jak by mě objednala.
Já bych na pohotovost jela jen v nouzi největší. Taky tam může ordinovat nějaký chirurg nebo lékař z úplně jiného oboru(oni musí odsloužit určité hodiny na pohotovosti a většinou je to o víkendu), jak se to jednou stalo mě a nevěděli, co mi můžou napsat a co ne. Samozdřejmě nakonec zkonzultovali na gynekologii.
Pokud budeš mít ale podobné „štěstí“, tak nepočítej s nějakou ochotou dělat CRP - většinou tento přístroj nevlastní ani praktický lékař pro dospělé, natož na pohotovosti. I pro dítě u nás na pohotovosti si ho půjčují z dětské JIP když je třeba.
Spíš bych si zařídila hlídání a jela v ordinační hodiny ke svému lékaři, kdybych nebyla spokojená, tak bych ho změnila.
To, že hlídání „není“ jsou podle mě jen výmluvy(nemyslím to špatně, spíš obecná výmluva maminek). Ani já normálně hlídání nemám, ale kdybych třeba musela naráz zůstat ležet nebo mě odvezli do nemocnice, tak by to hlídání prostě být „muselo“, nějak bychom to museli zařídit.
Už několikrát jsem s sebou brala i děti, když jsem potřebovala jít se sebou,ale beru je jen tam, kde to není infekční. K praktikovi nebo na pohotovost bych se to snažila zařídit jinak.