Prodloužení smlouvy + výpověď
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
prodloužení smlouvy + výpověď
Dobrý den, budu z nynější práce odcházet a novou práci budu mít od září. Teď mám smlouvu do konce července a chci se vás zeptat zda jde udělat, abych nemusela na pracák, že podepíši prodloužení smlouvy, která bude začínat od 1.8 a dám výpověď k 1.7. Uplyne mi teda dvouměsíční výpovědní lhůta a od září budu moct pryč. Jde mi o to, zda když novou smlouvu podepíšu normálně už je platná a naváže mi k tomu 1.8 je to tak? Děkuji Vám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
neporadím, ale upřímně si to reálně nedokážu představit… nemyslím si, že je možné, abys k 1.7. podala výpověď s tím, že ti od 1.8. běží nová smlouva…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Těžko můžeš v červnu vypovědět smlouvu, která vstoupí v platnost až v srpnu. A když ji vypovíš v červenci, tak výpovědní lhůta končí 30.9. Prostě si udělej měsíc prázdniny (zaalať si ZP. nebo se nahlas na ten ÚP s tím, že máš už sehnané místo od 1.9. a oni tě nikde honit nebudou.
Příspěvek upraven 11.05.16 v 17:18
- Citovat
- Upravit
Omlouvám se, samozřejmě jsem myslela podat výpověď k 30.6… takže to takhle nejde jo?
právě mě štve vyřizování pracáku kvůli jednomu měsíci, když jsme u toho, musím se nahlásit tam, kde mám trvalé bydliště, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč by ti měl zaměstnavatel prodlužovat smlouvu, když dáš výpověď? To fakt nemá logiku. Pokud si zaplatíš ZP, tak na pracák nemusíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takhle to fungovat nebude. Nešlo by se domluvit se zaměstnavatelem, že chceš odcházet a jestli by ti nemohl prodloužit smlouvu na měsíc? Takže bys po skončení smlouvy co máš teď měla smlouvu na dobu určitou a končila bys 31. sprna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veeer111 píše:
Omlouvám se, samozřejmě jsem myslela podat výpověď k 30.6… takže to takhle nejde jo?právě mě štve vyřizování pracáku kvůli jednomu měsíci, když jsme u toho, musím se nahlásit tam, kde mám trvalé bydliště, že?
Pracák je možnost, ne povinnost. Nahlas se jako samoplátce na pojišťovně.
Ale nejideálnější by byla možnost, kterou uvedla @CokeLady, ale to je na zaměstnavateli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veeer111 píše:
Dobrý den, budu z nynější práce odcházet a novou práci budu mít od září. Teď mám smlouvu do konce července a chci se vás zeptat zda jde udělat, abych nemusela na pracák, že podepíši prodloužení smlouvy, která bude začínat od 1.8 a dám výpověď k 1.7. Uplyne mi teda dvouměsíční výpovědní lhůta a od září budu moct pryč. Jde mi o to, zda když novou smlouvu podepíšu normálně už je platná a naváže mi k tomu 1.8 je to tak? Děkuji Vám
No, a není řešením nová smlouva na dobu určitou? Nebo by to bylo třetí opakování doby určité u téhož zaměstnavatele?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@carsa píše:
Těžko můžeš v červnu vypovědět smlouvu, která vstoupí v platnost až v srpnu. A když ji vypovíš v červenci, tak výpovědní lhůta končí 30.9. Prostě si udělej měsíc prázdniny (zaalať si ZP. nebo se nahlas na ten ÚP s tím, že máš už sehnané místo od 1.9. a oni tě nikde honit nebudou.
JJ. Smlouvu, kterou nemá, nemůže vypovědět. Výpověď je oznámení o nezájmu na pokračování smluvního vztahu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@CokeLady píše:
Vymýšlíš teda fantasmagorie![]()
Nejdůležitější je, zda si tě vůbec stávající zaměstnavatel chce nechat i měsíc navíc. Jestli ano, tak je to jednoduché, k té smlouvě, která ti končí v červenci napište dodatek, že skončí až 31.8.2016.
Tak tak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit