Prodloužení upínání pásu v autě

29730
4.1.11 15:18

Prodloužení upínání pásu v autě

Ahoj!
Tady se vi vsechno, tak jdu pro radu, muj problem je, ze nevim co chci…teda vim, ale netusim, jak se to jmenuje.
Dneska jsme konecne koupili druhou velkou sedacku, nastaly skatulata a taky problem: mame vedle sebe MC Priori XP, Cybex S a novou MC Rodi Air soft. Auto je Renault Megane combi, ktery ma (a ted to prijde) ty karabiny do kterych se zacvakavaji pasy od auta mezi sedadlama a nejdou vytahnout ani kousek nad sedadlo. Poutani dvou na sebe prirazenych sedacek bude peklo, proto hledame nejaky porodluzovak na tu karabinu, ci co to je.
Existuje neco takovyho? Jak to resite vy?
Sedacky prehazovat nechcem, takhle je to pro nas idealni, hlavne kvuli tomu zapinani, ty dve velky se zapinaji na spolecny strane.

Diky za zachranu! (uz vidim ty nervaky na parkovisti) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
4.1.11 16:09

už se tady řešilo prodloužení pásů v souvislosti s krátkými pásy v autě, a u nás oficiálně žádné prodoužení se neprodává, ani si žádný servis nevezme na triko prodlužovat pásy v autě, ale dá se koupit v zahraničí prodloužení, třeba zde: http://cgi.ebay.co.uk/…160447561061?…
ale je potřeba si zjistit správnou velikost - každá značka má jiný rozměr pásů a musíte si uvědomit, že to není oficielně- není a takové řazízení homologace a je to na Vaši zodpovědnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
4.1.11 18:19

A neda se to treba vymenit v servisu? Mame ten bazmek narvany mezi sedadlama a videla jsem, ze nektery auta ho maji jakoby povytazenejsi. Tenhle pas se mi taky moc nezamlouva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
4.1.11 23:20

Tak jsem nakonec nasla, ze se to vyrabi treba i v Rakousku, v EU se to bezne pouziva, problem je jen na nasi strane, jako ostatne v leccems (treba u nas jeste v lete nebyl povoleny nosic kol na zadku auta a pochybuju, ze se neco zmenilo :-? ). Z hlediska bezpecnosti zadny problem. :nevim: Pokud to jinak nezapnem, koupime to, porad lepsi, nez riskovat, ze to poslepu zapnu spatne. :think:
Kazdopadne diky za tip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.1.11 08:34

ono se těch prodloužení dělá více variant, dá se koupit i takováto sada s několika různě dlouhými zámky- viz foto, což by Vám asi vyhovovalo, problém ale je, že to většinou nemá homologaci a žádný oficiáloní servis Vám to do auta nenamontuje , a když si to namontujete sama tak na Vaši zodpovědnost, navíc to neprojde ani technickou, kde se kontrolují i pásy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
5.1.11 10:10

Na to prodlouzeni servis netreba, to se jen zacvakne. ;) U technicky se to da sundat, stejne jako sedacky, polstrovani pasu atd… a uz zmineny drzak na kola. Lidi s tim normalne jezdi a policajti zaviraji obe oci. U nas to tak proste chodi, pokud vim, ze neni problem v bezpecnosti, ale v nasich uradech, jdu do toho.
Dalsi a hodne vazny duvod je ten, ze po dnesni jizde se ukazalo, ze sedacky se zapnou, jen kdyz se trochu odstrci od sebe…pri otevrenych dverich. V pripade nehody, pokud se neotevrou dvere se proste nerozepnou…tomu teda rikam zatracene dobry duvod, zajimalo by mne, kolik lidi tak jezdi a riskuje. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alex013
8.1.11 22:01

Mohu Vás poprosit o nějaký kontakt nebo e-mail kde jste to našla? máme ten samý problém. Děkuji Filípková

• Citovat
  • Upravit
1648
17.3.11 10:44

prodloužení pásů

Holky nemáte nějaký typ, kde sehnat prodloužení pásů do mercedesa? Mám krátký pás na vajíčko, dřív to šlo, teď máme novější typ a chybí mi tak asi 10 cm na upnutí na zadní sedadlo a aerback ve předu vypnout jen klíčem nejde. Napište mi někdo prosím info kde sehnat, jinak jsem v háji zeleném a nemůžu po návratu domů nikam jezdit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
17.3.11 12:42

Pardon, že se vměšuju do diskuze, ale oni na technický kontrolujou pásy? Byla jsem již 3× (možná 4×) a ani jednou mi pásy nekontrolovali :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
17.3.11 13:32
Pettulle píše:
Pardon, že se vměšuju do diskuze, ale oni na technický kontrolujou pásy? Byla jsem již 3× (možná 4×) a ani jednou mi pásy nekontrolovali :think:

ano, k dobrému technickému stavu auta patří i v pořádku jeho bezpečnostní výbava - pásy, airbagy, atd, pokud Vám je nekontrolovali, tak svou práci odflákli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
17.3.11 14:35

steeve a ty náhodou nevíš, jestli je možné třeba pás na zadním sedadle nechat vyměnit přímo u servisu MB? Tím , že hodně cestuju po cizích státech , mám tak nějak obavu, že by s tím prodloužením byly asi dost potíže. Auto měnit nechci jde přece jen na dobu cca 9 ti měsíců, než se bude používat jiný druh sedačky po směru jízdy, Uvažovala jsem tedy raději zaplatit delší pás originál, ale otázkou je, jestli delší pásy vůbec vyrábějí. Mercedes se bohužel dodnes nepoučil, že by taky měli myslet na rodiny s dětmi :-? ach jo.

Jinak jak říká steeve, pásy a kontrola pásů je taky součástí kontroly, aspoň jak jsem si všimla, proto abych si ušetřila nervy, tak posílám chlapa, líp se i domluví, pokud se nějaká drobnost najde, já bych koukala, kdyby mi řekli to a to musíte paničko vyměnit, jak říkám jsem jen uživatel vozidla, ne opravář :nevim: asi jako všechny ženské. stačilo mi loni když jsem píchla a se svou jepičí váhou jsem pak půl hodiny skákala po klice na šrouby, mě povolily tak akorát nervy a šrouby držely fest :evil: nejsme dělané na takovéhle věci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
17.3.11 16:28

co vím, tak originální servis pásy nevymění,
nebude jednodušší pořídit pod vajíčko základnu- ta nepotřebuje tak dlouhý pás a určitě to vyjde levněji než měnit pásy v autě, a levněji než kupovat novou sedačku a bude to bezpečnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
18.3.11 07:34

no vidíš, tak tohle mě nenapadlo :think: :palec: základna určitě k tomuhle typu existuje a máš pravdu vyjde i levněji mrknu přímo k výrobci. děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43069
21.11.13 14:18

AHOJ
Mate nekdo cerstvejsi zkusenost, jestli se v tom ohledu neco zmenilo ohledne prodluzovani pasu, je neco homologovane, obratit se na autoservis nebo jen nacerno?

A v cem to spociva? Potrebujem ten cerveny zacvakavaci dil vysunout kousek vys, aby nebyl tesne u sedacky, stacilo by ho dat na nejaky drat, ale jeste elegabntnejsi by bylo reseni „kousek pasu s jednym cervenym plastovym a jednim tim kovovym dilem“ - proste jako prodluzka na elektrinu se zasuvkou i zastrckou. To by se dalo event pri technice jednoduse odpojit.

Dikes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
21.11.13 14:35

@Pudloslava Existuje koupit se da treba na bazos, jsem ted v rychlosti nasla inzerat. Jen to chce si pomerit velikost te spony.
Na druhou stranu bych se ale bala, ze pak ty pasy nemusi fungovat tak jak maji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí