Römer

23
2.1.11 23:11

Romer

Ahoj, prosím o radu. Budeme pořizovat autosedačku 9-18 kg od Romer. Chtěla bych ,,Römer SAFEFIX+,, , ale bojím se, že časem se tam malé bude mačkat hlavička. Četla jsem, že ten záhlavník je později dost těsný. :nevim: Z Safefix+ nelze opěrka odendat, že? Proto bych možná raději koupila ,,Römer DUO,,(i za cenu toho, že tam nebude ta noha) a k tomu orig. opěrku a dávala bych ji třeba jen na delší cesty. Můžete mi někdo poslat foto, jak vypadá sedačka DUO s nandaným záhlavníkem?Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Britax Römer Safefix Plus?

Přidejte zkušenost s Britax Römer Safe...
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2139
2.1.11 23:32

Ahoj, fotku nepošlu, ale máme safefix+ a hlava má v opěrce stále dost místa a věřím, že minimálně ten rok ještě vydrží. Já z toho taky měla strach, ale je to v pohodě a navíc, když usne, tak mu hlava do stran neklimbá. Jinak opěrka sundávací není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
3.1.11 06:55

My tedy máme jen King plus, ale ty opěrky budou asi stejné.
Těsnější je, ale akorát, aby obepnula hlavu. Malá není - seděl v ní náš skoro tříletý synovec s opravdu velkou hlavou na svůj věk a v pohodě. Krásně se v tom spí, hlava mu nepadá, to je opravdu luxusní. Mám porovnání s Maxi Cosi Priori bez podhlavníku a tam mu hlava lítala na všechny strany i v menší zatáčce :cert: A v neposlední řadě je to o bezpečnosti.
My máme tedy problém s výškou, už teď má ramena těsně pod podhlavníkem, který je nastaven nejvýš :think:

• Citovat
  • Upravit
7159
3.1.11 09:45

hajčusko, už jsem zde dával mnohokrát fotku mé dcery v Kingu plus ve 4,5 letech( Safefix plus má stejný podhlavník) a určitě ji netlačil, foto dávám znovu.
a jen pro info, šíře místa v podhlavníku u Safefix plus je 18 cm( u Safefixu je na pevno- reguluje se s ním výška pásů) u Dua s podhlavníkem 14 cm, bez podhlavníku 20 cm, a je pravda, že bez toho podhlavníku tam hlava docela lítá a s podhlavníkem je těsnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
3.1.11 23:41

Děkuji všem. Půjdu do Safefix+ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
3.2.11 18:16

Ahoj, nemáte nekdo zkušenosti s autesedačkou 9-18 kg do Hondy jazz? Chceme sedačku s Iso-fixem a nejlépe Maxi-cosi nebo Romer - obě značky mají ale doporučeno tam autosedačku s isofixem nedávat - bohužel netuším proč. Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
13.4.12 13:32

Ahoj, chtěla bych oživit tuto diskusi. Vybírám autosedačku pro syna, zatím se rozhlížím mezi těmi bez isofixu a narazila jsem na tři modely - romer kid, romer kid plus a adventure. První dvě jsou podle obrázku stejné, třetí jsem si všimla,že nemá opěrky na ruce :think: Která z nich je lepší?? Hlavně jaký je rozdíl mezi těma prvníma? :think:

• Citovat
  • Upravit
7159
13.4.12 13:39

Kid a Kid plus se liší pouze tím, že PLUS má rozšiřovatelné područky a jsou pogumované, Kid je má pevné a polstrované, většinou si lidé kupují základní KID, ty područky za to nestojí
Adventure je základní model, nemá područky, je méně polstrovaný, málo se dá polohovat, je to spíš do úzkých aut na prostřední sedadlo, kde by se klasická sedačka nevešla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
13.4.12 13:40

díky ;)

• Citovat
  • Upravit
47
26.4.12 08:03

Steeve, prosímvás, taky se mi líbí Romer King Plus, ale strašně váhám kvůli tomu podhlavníku. Není tam pro děťátko omezený výhled? Nemusí se vyklánět ven, když se chce dívat do boku (přeci jen dívat se dopředu na sedačku není ono, že). Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
26.4.12 08:27

místa je tam dost, a malé dítě více v sedačce spí a když se kouká, tak směrem dopředu, do stran většinou nekoukají, tam ta krajina moc rychle utíká a nic z toho nemají- to je moje zkušenost po 4 dětech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dasa12
7.5.12 12:11

Dobrý den,

Steeve prosím o Váš názor ohledně autosedačky Römer Evolva a Evolva plus, případně jiné autosedačky. Budu kupovat druhou autosedačku k rodičům do auta. Váhám také nad tím, zda nemám ještě chvíli počkat a koupit již velkou autosedačku 15-36kg. Syn má teprve 13 měsíců, ale již váží 13 kg. Našla jsem, že autosedačka 15-36 kg má věkové doporučení od 3 let. Nevíte prosím, zda je to podmínka, nebo zda je důležitější hmotnost a výška. Děkuji za radu

• Citovat
  • Upravit
7159
7.5.12 13:36

pro sedačku 15-36 musí dítě mít nejméně 15kg, min. 2,5 roku a výšku min. 94-100cm, takže pokud má nyní 13 měsíců, tak byste si ještě nejméně rok a půl počkala,
takže pokud potřebujete k rodičům řešit sedačku hned, tak třeba nějakou z těch 9-36 třeba Evolvu 123, nebo Ev. 123 Plus, a model PLUS má navíc oproti modelu Evolva 123: - rozšiřování boků, systém Click a Save upozorňující na správně dotažené pásy, a má jinak šitý potah, že se dá sundat bez nutnosti demontáže pásů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.8.12 22:28

Dobrý den, můžu se zeptat, jaký je rozdíl mezi romer safefix plus 2012 a 2011? Někde jsem četla, že je u 2012 jde hůře zapínat a taky nejde polohovat opěrka hlavy při spaní. Bohužel jsem neviděla loňský model, tak to nemohu porovnat. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
6.8.12 08:32

@medagu technicky je model Safefix plus 2011 i 2012 stejný( změnil se jen zámek pásů, je menší, aby dítě tolik netlačil), ani u jednoho nejde polohovat opěrka s dítětem, ale jde polohovat celá sedačka na spánek, opěrka se posouvá pod dítětem, takže musí být sedačka volná bez dítěte, a ani není potřeba posouvat opěrku když dítě spí, tu posouváte jednou za půl roku, jak dítě roste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí