Römer

Máte zkušenost s Britax Römer Safefix Plus?

Přidejte zkušenost s Britax Römer Safe...
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
8.10.12 21:16

Jsem z toho jelen :-) steeve poraď:-)

Dobrý den. Musela jsem se zaregistrovat. Už dva dny sedím nad autosedačkou a jsem z toho už opravdu jelen. Už jsem celkem pochopila ty druhy sedaček s TT pasem a bez a s nohou. Ale pořád si nejsem jistá co pořídit do našeho vozu Opel Zafira r. v.2005. Zjistila jsem že máme ISOFIX, ale nemáme háčky na ukotvení pásu TT, takže přemýšlím nad Safefix plus s tou nohou. Můžu ji do tohoto auta dát??? Vím že s ISOFIXEM je i ta Duo plus, ale mám pocit že záhlavník je lepší u SAFEFIX plus. Sedačku už potřebujem a já pořád jen luštím a kde nic tu nic :-). Děkuji vám steeve jste fakt odborník jak zde čtu :-) :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
8.10.12 21:32

@bubina1 Jo, nejdřív je to kočár, pak autosedačky a člověk, aby si na to udělal snad maturitu :pankac:
Měla jsem v merku BeSafe, ale viděla jsem ho naživo na veletrhu a málem mě kleplo - „dřevěná“ lavice pokrytá látkou :zed: :zed: :zed: Pak jsem mrkla na Römery, vyměkčený, což o to - ale zase oproti BeSafe už od pohledu nejsou tak bezpečné :zed:
A teď babo raď :cert: :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
7159
9.10.12 09:03

@bubina1 Do Zafiry můžete použít Safefix plus s tou nohou- jsou kompatibilní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.10.12 09:08

@Amber_1977 tedy chtěl bych vědět, jak se od pohledu pozná bezpečnost sedaček, to by se nemusely za miliony dělat testy a pak by ty sedačky vyšly levněji.
Pokud budeme porovnávat třeba 9-18 s isofixem, Römer safefix plus a Besafe IZI Comfort isofix, tak obě mají 4* z bezpečnosti, na známky má Besafe 2,5 a Römer 2,0, takže je ta Römerka o půl známky lepší, jo ono se nedá posuzovat podle vzhledu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
9.10.12 10:02

@steeve Moje laické oko vidělo, že BeSafe jsou jaksi víc „natěsno“, nejen sedačka svým tvarováním, ale i ten podhlavník. Römerky vypadaly pohodlně, ale byly to takové rozpláclotiny, co ani kolem hlavny pořádně nemohou svým tvarem sedět. Zkrátka u nich jsem viděla spíš pohodlí, u BeSafe spíš „okleštění“ dítěte ze všech možných stran.
Pak mě tam zarazila ještě jedna věc, bohužel si nevzpomenu už u které sedačky to bylo - zapínání na pásy: dole to vypadalo, že se pásy nějak podsunují pod sedačkou, nahoře byly takové háčky - vypadalo to neuvěřitelně složitě na manipulaci a na mě šly v tu chvíli mrákoty :zed: :zed: :zed:
Bohužel, v autě, které hlavně používáme na cesty, nemáme isofixy, takže musím jít to bezisofixové sedačky a chci protisměrnou, což mi výběr taky dost zúžilo :roll:

• Citovat
  • Upravit
7159
9.10.12 10:26

@Amber_1977 no tak pokud chcete protisměrnou bez isofixu, tak nejlépe nějakou Besefa- model IZI Kid, nebo IZI Combi: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
nebo třeba Britax First class plus: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
všechny tyto mají 3* z bezpečnosti, ale je pravda, že zapínání těch protisměrných na pásy je složitější než u posměrných sedaček a o isofixových nemluvě, ale dá se to lehce naučit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
9.10.12 10:36

@steeve To jsou přesně ty dvě, které jsem studovala v Letňanech na výstavě :mrgreen: No nic, dovolím si vás prudit někdy v prosinci na prodejně, až se pojedu registrovat do Vrchlabí. Teď už jsem z toho moc unavená - nejdřív dvojkočár, teď sedačka.. Člověk, aby pořád něco studoval a ověřoval :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
2
9.10.12 20:00

Hrozně moc děkuji za odpověď Steeve..teď jdu hleda kde koupím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
9.10.12 20:57

@bubina1 Steeve má prodejnu autosedaček ve Vrchlabí.

• Citovat
  • Upravit
2132
7.8.14 16:37

@steeve Steeve, prosim o radu - existuje nejake zabezpeceni zamku pasu u Romer Safefix Plus proti tomu, aby dite samo pasy rozepnulo? Syn je v 16m koumak a kdyz sedacka nebyla v aute a jenom jsme ji zkousely, pasy rozepl jednim silnejsim macknutim… Desim se toho, aby neco podobneho nepredvedl za jizdy… Dekuji predem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
7.8.14 18:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2132
7.8.14 19:44

@neanonymní oki, dekuju… Zni to logicky, ze pasy musi rozepnout i clovek neznaly a k tomu ve stresove situaci… Budu doufat, ze se do ni nedostanu ja… Hodne utahnout pasy je samozrejmosti, nicmene i z pasu skutecne hodne utazenych se dite ve vejci vyvleklo… Ted jsem se docetla, ze alespon proti tomu existuje nejaka spona.
Kazdopadne diky za odpoved :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
8.8.14 07:52

@leeenaa na zámek další zabezpečení není, viz odpověď z poradny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
9.8.14 07:56

Ahoj take vybiram sedacku a jsem z toho uz hotova. Proste nevim. Potrebujeme kategorii 9-18kg a radi bychom s isofixem ovsem bez pultiku (dcera ho neda, nesnasi tesne prostory a prilisne sevreni). A ted jakou.. divala sem se na Britax versafix a trifix, ale uprimne ty ceny mi přijdou mazec no.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
11.8.14 08:37

@Sonreir tak u Römera máte těch variant 9-18 s isofixem hodně na výběr, modely Trifix, Versafix, Duo plus, Safefix plus- takže 4 modely:http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?… , ale záleží co máte za auto, ne každá isofixová sedačka jde do každého isofixového auta.
no a pokud nechcete pulítkovou tak ani od jiných značek to cenově nebude lepší, holt ten isofix něco stojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí