Profesní nespokojenost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.5.23 09:20

Profesní nespokojenost

Ahoj holky, jsem zoufalá 8o nevím si rady a asi potřebuji radu někoho objektivního. Už pár let pracuji ve firmě v kanceláři, mám dvě pozice a strašně mě to ubíjí. Plat je prostě nic moc, dovolená taky klasika 20 dní, prémie jsou jen pokud firma prosperuje, což se stane tak 3× do roka. Lidi jsou tu falešný, nepřejícný. Začla jsem studovat VŠ dálkově a firma mi to umožňuje, což je jediné plus. Dlouho chci odejít, jenže se mi nenaskytla vhodná příležitost až do teď. Poslala jsem životopis do jedné firmy v okolí a majitel mi hned volal, že by mě vzal, že se mu líbím. JENŽE, plat je snad o něco menší než mám teď, po zaučení budu mít víc. Práce je náročnější jak teď, větší zodpovědnost, ale vím, že by mě to bavilo. Vím, že ve stávající práci zůstat nechci a už nechci čekal dál. Jenomže, jsem říkala, že pokud si najdu novou práci, tak už do kanclu nepůjdu :D Chtěla jsem začít podnikat, takže jsem chtěla práci v tomto oboru, abych se naučila a zjistila co mě baví a co ne. A teď prostě nevím co dělat, přijdu si ztracená. Ve stávající práci nezůstanu, to vím jistě, ale jít do té firmy co mě chce? Nebo posílat životopisy dál a počkat? Nebo si udělat rekvalifikaci na to podnikání? Nevím :nevim: Jsem z toho všeho tak znechucená, že prostě vůbec nevím :,( (anonym kvůli známým)
Edit: Ještě bych chtěla dodat, že na nějakou lepší pracovní nabídku se čeká hrozně dlouho. Žiju v kraji, kde prostě není nic zajímavého, jak už profesně nebo finančně a pokud se něco objeví, tak je hrozně moc zájemců.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
522
18.5.23 09:26

Pokud by tě ta nová práce bavila, tak bych ji zkusila. Ve stávající jsi stejně nespokojená… A podnikání máš promyšlené? Víš, v čem podnikat? Tam by to ze začátku taky určitě nebyl med.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.23 09:34
@LaEllaX píše:
Pokud by tě ta nová práce bavila, tak bych ji zkusila. Ve stávající jsi stejně nespokojená… A podnikání máš promyšlené? Víš, v čem podnikat? Tam by to ze začátku taky určitě nebyl med.

Vím, že to nebude med. mám udělané i podnikatelské plány, vymýšlela jsem tak kreativní věci, jen abych nemusela trčet v této stávající práci :mrgreen:. Mám dva nápady a jeden z nich si už teď můžu trénovat doma, jenže jak jsem z té práce tak znechucená, tak se mi vůbec nechce. Přestala jsem i sportovat, protože jsem prostě vyšťavená a potřebuji změnu.

• Citovat
  • Upravit
26850
18.5.23 09:44

Mas studijni ulevy? S tim se vetsinou poji zavazek do budoucna.
Novy zamestnavatel ti studijni ulevy poskytne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
18.5.23 10:30
@Anonymní píše:
Vím, že to nebude med. mám udělané i podnikatelské plány, vymýšlela jsem tak kreativní věci, jen abych nemusela trčet v této stávající práci :mrgreen:. Mám dva nápady a jeden z nich si už teď můžu trénovat doma, jenže jak jsem z té práce tak znechucená, tak se mi vůbec nechce. Přestala jsem i sportovat, protože jsem prostě vyšťavená a potřebuji změnu.

Krom vymysleni kreativnich veci je treba se snest i na zem a udelat si i fin. rozvahu :roll:

S tvym pristupem radsi zustan tam kde jsi, alespon tu vs bych si tam dodelala, kdyz ti to umoznuji. Jit nekam, kde mi nabizi jeste mensi plat, to muze udelat jen blazen a verit slibum o zvyseni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13105
18.5.23 10:37

Práci bych neměnila, v klidu dostuduj.
Jestli o tebe tak moc stojí, tak ti nabídnout lepší finance. Měnit práci - dělám za málo a dělala bych za ještě míň, mi nepřijde jako dobrá volba.
Jestli by tě to bavilo víc nevíš, jen si to myslíš.
A stěžuješ si, že lidé u vás ve firmě jsou falešní a nepřející… No nedělej si iluze, že je to jinde lepší. Může být, ale nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
18.5.23 10:43
@Anonymní píše:
Začla jsem studovat VŠ dálkově a firma mi to umožňuje, což je jediné plus.

Začni tím, že si přečteš smlouvu se zaměstnavatelem. K čemu ses mu zavázala, aby Ti umožnil kombi studium?

Změnu zaměstnání není možné slepě posuzovat jen matematicky, podle výše nástupního platu. Jsou jiná, mnohem důležitější kriteria: osobní spokojenost, možnost dalšího profesního rozvoje, získání nových znalostí a dovedností, získání praxe uplatnitelné v životopisu, perspektiva platového růstu po zapracování.

Některé místní diskutérky zde slepě poměřují jen částku na výplatní pásce s nástupním platem v nové práci. O tom to ale vůbec není! To je nepodstatná část většího celku.

Příspěvek upraven 18.05.23 v 12:56

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.23 12:48
@cecetka píše:
Mas studijni ulevy? S tim se vetsinou poji zavazek do budoucna.
Novy zamestnavatel ti studijni ulevy poskytne?

Mám, ale nemám žádnou podepsanou dohodu o úlevách. Vedení mi řeklo, že dle zákona mám právo na studijní volno, jinak víc to neřešili. Nic podepsaného spolu nemáme, že mi umožňují studovat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.23 12:49
@Magical-eyes píše:
Práci bych neměnila, v klidu dostuduj.
Jestli o tebe tak moc stojí, tak ti nabídnout lepší finance. Měnit práci - dělám za málo a dělala bych za ještě míň, mi nepřijde jako dobrá volba.
Jestli by tě to bavilo víc nevíš, jen si to myslíš.
A stěžuješ si, že lidé u vás ve firmě jsou falešní a nepřející… No nedělej si iluze, že je to jinde lepší. Může být, ale nemusí.

To jsem si říkala hned, že bych nešla někam, kde mi dají míň. Jenže jsem z té práce v takové psychické nepohodě, že už bych od toho upustila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.23 12:52
@Ahep píše:
Krom vymysleni kreativnich veci je treba se snest i na zem a udelat si i fin. rozvahu :roll:S tvym pristupem radsi zustan tam kde jsi, alespon tu vs bych si tam dodelala, kdyz ti to umoznuji. Jit nekam, kde mi nabizi jeste mensi plat, to muze udelat jen blazen a verit slibum o zvyseni :mrgreen:

No jistě, vš studovat mi umožnují, jenže k tomu je milion dalších připomínek, když potřebuji odjet dřív :) možná jsem blázen, ale asi je pro mě momentálně důležitější mentální zdraví, než pár stovek na účtě

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.5.23 12:54
@Tala20 píše:
Začni tím, že si přečteš smlouvu se zaměstnavatelem. K čemu ses mu zavázala, aby Ti umožnil kombi studium?

Změnu zaměstnání není možné slepě posuzovat jen matematicky, podle výše nástupního platu. Jsou jiná, mnohem důležitější kriteria: osobní spokojenost, možnost dalšího profesního rozvoje, získání nových znalostí a dovedností, získání praxe uplatnitelné v životopisu, perspektiva platového růstu po zapracování.

Některé místní diskutéky zde slepě poměřují jen částku na výplatní pásce s nástupním platem v nové práci. O tom to ale vůbec není! To je nepodstatná část většího celku.

Ano, přesně takhle jsem studovala tu novou pozici a ve všech těhle kritériích je v plusu až na ten plat. Asi mi to za to stojí.
Jinak k ničemu jsem se nezavázala, možnost studovat v nynější firmě je čistě jejich dobrá vůle

• Citovat
  • Upravit
3521
18.5.23 14:07

Nějak nechápu, v čem je lepší nabídka za méně peněz a více práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat