Musím ihned do práce po maturitě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jít hned do práce a to opravdu hned protože spousta studentů si bude chtít udělat prázdniny a potom budou místa rozebrane.. Navíc ani v životopise to nebude vypadat dobře… Nebo jet do zahraničí a tam nasbírat zkušenosti… Nevím co bys ve 20 letech chtěl rok dělat… Navíc nezlenivis (vím o čem mluvím teď se budu vracet po rodicaku). Ono v dnešní době 1000 000 korun není moc a za ten rok bys byl pravděpodobně na nule… Dej si to jako dobrý základ k hypotéce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemusíš. Otázkou je, zda je to pro tebe dobře.
Pokud nenastoupí a nepůjde na pracáku, musíš platit zdravotní pojištění. Případně se můžeš do nějaké školy zapsat na oko, abys měl status studenta. Doporucujiasi střednínebo VOŠ, aby ses neokradal o roky studia VŠ zdarma, kdyby ses rozhodla studovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Polední bouře píše:
Nemusíš. Otázkou je, zda je to pro tebe dobře.
Pokud nenastoupí a nepůjde na pracáku, musíš platit zdravotní pojištění. Případně se můžeš do nějaké školy zapsat na oko, abys měl status studenta. Doporucujiasi střednínebo VOŠ, aby ses neokradal o roky studia VŠ zdarma, kdyby ses rozhodla studovat.
Pojištění není problém platit peněz mám habaděj. ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak jdi na rok na jazykovku treba, kdyz nechces do prace ani na vysokou. Nevim jak ted (ziju v zahranici) ale za nas to bylo celkem popularni - po maturite na jazykovku, mas status studenta, 4 hodky denne jsme tam byli.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Pojištění není problém platit peněz mám habaděj.
Nojo.. Máš blbej milion tak proč ho neutratit
co třeba myslet na budoucnost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jemako píše:
Nojo.. Máš blbej milion tak proč ho neutratitco třeba myslet na budoucnost
Fun musí být ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Xmanx píše:
Fun musí být
Chápu jsi prostě mladej… Všichni jsme takoví byli… Jenom se nad tím zkus zamyslet…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajimavy, ze v breznu nejaka varianta milion a valet se nebyla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
On je dost rozdíl mezi „mít fun“ a nesmyslně rozflákat všechno, co ti spadlo do klína.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Do konce srpna cestuj, od září rok v jazykové škole + zkoušky, o příštích prázdninách intenzivní jazykový kurz v cizině alespoň na měsíc.
Pokud nechceš pokračovat na VŠ, bude se Ti nadstandardní jazykové vzdělání moc hodit.
Doporučuji si peníze rozplánovat, kdyby jsi se rozhodl nakonec na VŠ jít - aby Ti z toho milionu na studium ještě něco zbylo.
Příspěvek upraven 16.05.23 v 07:35
- Citovat
- Upravit
@VitaminC píše:
Cestuj. Pak prijde prace, deti a uz nepojedes nikam.
Taky bych to udělala. Nicméně cestovat se dá i když když pracuješ as detma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím, je mi 20 let a letos končím SŠ a chci se zeptat na váš názor jelikož jsem nezkušený.
Musím po škole ihned nastoupit do práce nebo si můžu dát rok volna a ještě si užít život před nástupem do pracovního stereotypu? Jelikož jsem zdělil obnos mezi jeho části patří hotovost v částce 1 milionu korun tak mě napadly věci jako třeba cestování popřípadě zařízení aspoň nájemního bydlení k osamostatnění.Co je podle vás lepší krok?
Jop. Není nic lepšího co udělat se snadno získaným milionem, než jej rychle rozfofrovat. Do konce srpna nemusíš nic. Jsi i zdravotně pojištěn. Pak si musíš platit zdravotní. A jako klidně můžeš někam cestovat, někam jet pracovat. Naučit se jazyk apod.
A nebo to rozumně investuje a šetři jako základ vlastního bydlení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, je mi 20 let a letos končím SŠ a chci se zeptat na váš názor jelikož jsem nezkušený.
Musím po škole ihned nastoupit do práce nebo si můžu dát rok volna a ještě si užít život před nástupem do pracovního stereotypu? Jelikož jsem zdělil obnos mezi jeho části patří hotovost v částce 1 milionu korun tak mě napadly věci jako třeba cestování popřípadě zařízení aspoň nájemního bydlení k osamostatnění.
Co je podle vás lepší krok?