Profi Credit - penále a exekuce

Anonymní
26.11.10 13:46

PROFI CREDIT penále a exekuce

zdravím,
prosím o radu někoho se stejnou zkušeností nebo toho, kdo tomu opravdu rozumí.
Před cca 4mi lety jsem si vzala nebankovní půjčku od PROFI REAL, nyní PROFI CREDIT. Byla na 62.000,–, dalších 62.000,– byly úroky, tudíž jsem musela splácet po dobu 3 let 3500,– kč měsíčně. Bohužel jsem v té době neměla jinou možnost a na tuto vydřidušskou smlouvu jsem přistopila.
Vloni v létě jsem se dostala do finanční tísně a s jednou splátkou jsem se opozdila o měsíc, druhá o pár dní, půjčka se už chýlila ke konci, na podzim jsem si mohla oddechnout. Volala mi paní od nich, ať to hned zaplatím, jinak mi nahoře napálí velké penále a že by bylo škoda dopadnout takhle těsně před koncem. Sehnala jsem si do druhého dne 7.000,– a dlužné 2 splátky ihned uhradila. Poté za mnou přišla ta paní osobně do práce, že už bylo bohužel pozdě a jediná možnost snad bude uhradit zbylý dluh celý (14.000,–), do konce chybely pouhé 4 splátky, poté zažádat o prominutí penále s tím, že půjčka je již zcela uhrazena. Tak se stalo, bohužel PROFIREAL odmítl penále odpustit a bodejť taky jo, když činilo 78.000,–!!! Ano, čtete dobře.
Tudíž jsem se poptala pár lidí a bylo mi sděleno, že mi nic jiného nezbude, jelikož mají smlouvy tak neprůstřelné, že nemám u soudu šanci. Byla jsem tuto situaci řešit u nich v kanceláři, nejnižší možné splátky by povolili ve stejné výši jako byly splátky půjček, což pro mě bylo neúnosné a odmítla jsem. Byla jsem matka samoživitelka na ÚP a v té době mi byl přiznán částečný invalidní důchod, vyhlídka zaměstnání miziví a sama na všechno s dítětem.
Do dnešního dne se nic nedělo, naivně jsem si myslela, že někde udělali chybu a nic po mě chtít nemůžou, ovšem dnes mi přišel doporučeně dopis Výzva k úhradě dlužného plnění před provedením exekuce na částku 89.247,– co schválil soud na základě rozhodčího nálezu. Exekuce je na majetek.
Mohu se ještě nějak bránit a jak? Poraďte prosím.
Další starost mi dělá to, že jsem se letos provdala, jsem doma v 6 měsíci těhotenství, veškeré náklady platí manžel, ať jde o nájem, inkaso, stravu, všechno.. já nemám nic, kvůli ÚP nebudu mít nárok ani na mateřskou, až po porodu na RP. Bojím se, zda nemohou vzít manželovi auto když ho k zaměstnaní potřebuje, ale jako OSVČ nemá automobil k podnikání zapsaný.
Děkuji všem za rady a odpovědi.
 X

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.11.10 13:59

Ahoj,
tak to jsem zvědavá co ti kdo poradí,situace vážně mizerná.Známí se nechaly nachytat a byly v podobný situaci jako ty teď.Je to hnusná lichvářská firma a jejich zaměstnanci bydlí v honosných vilách-jeden znich je náš soused :cert: :cert:
Těm známým nakonec nezbylo nic jiného než prodat byt a jít do podnájmu.S Profikreditem domluva naprosto žádná a penále krutě rostlo :cert: Teď maj konečně relativní klid a od podobných firem půjčku již nikdy více :cert:
Nemohl by si manžel půjčit??jinak se jich nezbavíte :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.10 14:06

nemohl, všechno je teď jen na něm a neměl by z čeho, ještě aby dopadl jako já :-( Navíc k tomu přišel jak slepý k houslím, tenkrát jsme se ani neznali a když to s nimi začlo, o všem věděl, jen to miminko přišlo neplánovaně a tudíž jsem zůstala doma. Vzhledem k tomu, že je to jeho první dítě a mé poslední (je mi 39) o interupci jsem ani neuvažovala.
 X

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.10 14:13

Chjo a nikdo z rodiny by vám nemohl půjčit??Snima to chce rychle řešit,vím podle těch známých jak byly neštastný akorát naskáče krutý penále :-(
Nechci tě strašit-nedávno jsem slyšela toho souseda jak se vychloubal,že někoho zas rozdrtilu soudu je mi zněj fakt zle :poblion:

• Citovat
  • Upravit
3040
26.11.10 14:17

tak já nevím, ale nemělo by se to brát tak, že to byli tvoje dluhy před manželstvím a manžel s tím nemá nic společného? Nevím přesně, jestli to takhle jde. když by pak přišla exekuce, tak by musel dokázat, že vybavení bytu je jeho apod. Zkus se zeptat v nějaké právnické poradně - bezplatné. Ať jdou po krku tobě a ne manželovi. nic nemáš - nic ti nemůžou sebrat. Případně pak osobní bankrot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.10 14:31

osobní bankrot nejde, neprokážu příjem, ten je u toho potřeba, budu přeci na mateřské :-( Hodně jsem se zajímala o to, jak z toho ven, včetně bankrotu. Rodina nám nepomůže, rodiče v důchodu, nikoho jiného nemáme. Ano dluh je můj a vznikl před manželstvím, jenže manžel se přestěhoval ke mě a všechno je moje krom toho auta, jenže já mám jen běžné vybavení domácnosti a auto mu seberou a on se pak teprve bude muset odvolávat k soudu že je jeho pokud se nemýlím.
Já se jen stále nemůžu smířit s tím, že jen kvůli opožděným splátkám a i po předčasném uhrazení celého dluhu mám platit tak šílený penále, kdyby 10.000 tak sklapnu, ale 90.000???
A ještě mám dotaz, z penále už přeci nemůžou naskakovat úroky nebo ano?
 X

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.10 14:37

No já myslím,že penále pořád narůstá čím dýl to necháš tím víc narůstá,bohužel je to fakt hnusná lichva :cert:
A ty máš byt v osobním vlastnictví???Mám pocit,že oni můžou jít i po běžném vybavení domácnosti.Ale radši bych se pořádně poradila v nějaké bezplatné právnické poradně,my tady asi moc neporadíme :-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.11.10 14:46

ne, byt je obecní. Vím že půjdou po běžném vybavení, bohužel nevím, v jakých podmínkách pak bedeme s miminkem žít.
 X

• Citovat
  • Upravit
4221
26.11.10 14:57

Já neporadím, jak to je. Šla bych určitě za právníkem, i kdybych měla zaplatit.

A opravdu jsou to vydřiduši, také pár případů znám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
26.11.10 14:57

No, už jsem jednou řešila něco podobného a pokud se nic nezměnilo, tak úroky z úroků být nemůžou. jenomže pokud to je taková spelečnost, tak bůhví, co se od ní dá čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.10 15:04
lemaz píše:
No, už jsem jednou řešila něco podobného a pokud se nic nezměnilo, tak úroky z úroků být nemůžou. jenomže pokud to je taková spelečnost, tak bůhví, co se od ní dá čekat.

LEMAZ NIC DOBRÉHO URČITĚ NE :cert:

• Citovat
  • Upravit
2785
26.11.10 16:52

To snad neni možný, co je to proboha za lichváře :poblion:
Jinak pokud dluh vznikl před manželstvím, nespadá do společného jmění manželů.Pokud si tedy manžel nekupoval auto už za manželství,vzít mu ho nemůžou,to se bát nemusíš.Stejně tak,pokud máte oddělené účty,zablokují jen tvůj atd.
Pokud je všechno v domácnosti tvoje a nechceš o to přijít,udělejte u notáře zápis o rozdělení společného jmění manželů,tam uvedete,že veškerý majetek je manžela.zápis stojí cca 2000kč.
S takových firem mi je na blití,fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.10 17:17

navíc teď v tom nařízení čtu, ze mám platit 6% ročně úroky, takže i z čistého penále si úroky započítávají, kdybych platila 1000,– měsíčně, zaplatím za rok 12.000,– a o dalších 6.000 to naskočí. Asi bude nejlepší jít se oběsit.
 X

• Citovat
  • Upravit
12948
26.11.10 17:41

Ach jo, samozřejmě je to vždy i chyba toho, kdo něco takového podepíše, ale myslím si, že takové smlouvy by měly být nelegální. Já chápu, že je každý svéprávný, ale tohle je snad už prakticky lichva.
Promiňte jsem hrozně vytočená, dneska se mi dostaly do ruky nějaké reklamní noviny, kde celá A4 byla pokryta malými tabulkami typu-rychlá půjčka, půjčíme každému atd.
To je jako zlegálnit heroin a čekat, že při dostatečné informovanosti o následcích si ho nikdo nekoupí…
A teď ke konkrétní situaci.
Teoreticky se na majetku, který si někdo pořídil před svatbou, nemůžou hojit.
Takže si najděte veškeré doklady, které by dokazovaly, že si něco manžel pořídil před svatbou. Ale tyto firmy jsou hrozné a jsou schopny zabavit cokoli. Takže bych doporučovala okamžitě jít k právníkovi a rozdělit společné jmění manželů. Tedy jestli manželovi věříš, pokud máš nějaké pochyby o vašem vztahu, tak by toto rozdělení mohlo oslabit tvoji pozici pokud jde o majetek při rozvodu.
Hlavně nehraj mrtvého brouka, můžou naskákat další pokuty, úroky. Bude to ještě horší. Není nic horšího, než tyto situace nechávat bez povšimnutí. Za měsíce si tě doženou ještě v mnohem horší podobě. Ale to ty víš.
A ještě jednu věc, určitě si neber další podobnou půjčku. Nic to nevyřeší, i když si myslíš, že nemáš jinou možnost, tak vzít si půjčku od takové společnosti, to je horší než zbankrotovat. Posílej jim vše, co můžeš, i kdyby to mělo být jen 500 kč za měsíc. při případném soudu to může zabránit tomu, abys byla zavřená.
Dokud nebudete mít rozdělené to společné jmění, tak s manželem ani nic nekupujte, a pak jen na jeho jméno. Nechte si vystavit na cokoli zabavitelného fakturu, kde bude jen manžel.
V každém případě zajdi do nějaké bezplatné poradny, oni ti řeknou přesně a konkrétně, co máš krok po kroku dělat, abys to nějak vyřešila.
A hlavně neudělej žádnou blbost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.10 17:59

v současné době počítáme každou korunu, i z toho důvodu jsme si neudělali předmanželskou smlouvu. Pokud by tedy nekdo věděl o právníkovi v Brně, co si neúčtuje příliš a byl by nám schopný takovou smlouvu sepsat, budu vděčná za kontakt.
Taktéž pokud ví někdo kontakt na nějakou bezplatnou poradnu v Brně. Děkuji
 X

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel