Programování v html
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Programování v html
Ahoj,
ani nevím, jestli jsem napsala správný název diskuze.
Ale obsah bude snad jasný. Neumím programovat vůbec. Pohybuji se jen v přednastavených systémech - webnode, blogger. www. stránky mám, programoval mi je švagr. Teď uvažujeme s manželem o e-shopu. Jenže do toho už švagr nepůjde. Napadlo mě (tedy spíš manžela
), že bych je mohla naprogramovat, jenže kde začít?
Zřejmě si mám koupit další doménu a naučit se ve worldpresu? Máte nějaké www stránky nebo knížku, kterou byste mi doporučili na začátek?
Času mám dost, klidně to můžu spustit v horizontu půl roku, roku. Nespěchám. Hlavu na to snad taky mám. Jen kde začít?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jestli chceš eshop a nechceš tam vyloženě speciality, tak se na programování vybodni a kup si hotovej. Dobrá věc je třeba toto: http://www.webareal.cz/, jestli teda nedostanu vynadáno, že dělám někomu reklamu. Vlastní eshop je nikdy nekončicí žrout peněz…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chauvinist píše:
Vlastní eshop je nikdy nekončicí žrout peněz…
V jakém smyslu? Když si ho budu programovat sama, bude mi žrát peníze? Nebo jeho provoz?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja sla s e-shopem do prefabrikatu na eshop- rychle.cz a jsem spokojena. Doporucila mi to kamaradka. Prostredi je prehledne, blbuvzdorne a prubezne to vylepsuji. Domenu muzes mit vlastni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ono moje celková vize by byla takováhle:
Osobní stránka + blog, záložka na moje podnikání (ling na stávající www. stránky), záložka na e-shop (prolink). Vyskakovací okno, sběrač na emailové adresy, newslettery.
Asi znáte třeba Pavla Faru a jeho Digitálního obchodníka. Jenže litr za měsíc teď dát rozhodně nemůžu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites píše:
V jakém smyslu? Když si ho budu programovat sama, bude mi žrát peníze? Nebo jeho provoz?
Spíš vývoj - pořád to nebude ono, strávíš na tom strašně času, aby tam bylo všechno a všechno chodilo jak má (přecejen počítáš peníze) a pořád budeš muset něco přidávat a opravovat, pak platební brány, kdy kromě napojení budeš řešit to, že provozovatel od tebe bude chtít nějakej paušál a obrat a tak dále a tak podobně ![]()
Fakt je lepší si vzít prefabrikát, ten si nastylovat a starat se jen o to, čím se živit chceš (zboží) a né pakárnou kolem shopu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites píše:
No ono moje celková vize by byla takováhle:Osobní stránka + blog, záložka na moje podnikání (ling na stávající www. stránky), záložka na e-shop (prolink). Vyskakovací okno, sběrač na emailové adresy, newslettery.
Asi znáte třeba Pavla Faru a jeho Digitálního obchodníka. Jenže litr za měsíc teď dát rozhodně nemůžu.
Hele, to je zas hype. hosting na vlastní doéně ti dá každej z těch prefabrikátů, na blogy/osobní stránky existujou podobný řešení za pár peněr. Maillist je taky skoro zadarmo a dostaneš se na stejný nebo lepší peníze než litr měsíčně. V zásadě nevidím přidanou hodnotu toho pána jinou než jeho vlastní marketing. Ale do hloubky to neznám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak on si to postavil na tom, že točí videa, dává rady, dělá webináře a k tomu se zmíní - pokud chcete pomoci s podnikáním na internetu, tady mám pro vás tenhle produkt, hodně vám to pomůže. Jo marketing. Ale rady si ráda poslechnu, z více zdrojů.(nejen od něj) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, těch víc zdrojů to chce a je to rozumné. Kolem těhle online věcí se točí dost joudů, co jsou nejlepší a nejchytřejší, ale kromě sebe neprodali nikdy nic ![]()
Tak držím palce v digitálním podníkání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na programovanie od nuly sa vykašli a choď do nejakého hotového produktu. Skúsený programátor so znalosťou všetkých potrebných technológií (HMTL, CSS, JS, PHP a SQL,…) by to mohol mať za mesiac, tebe by to zožralo neporovnateľne viac času… Ale myslím, že je dobré mať aspoň nejaké základy HTML a CSS, aby si človek mohol nastylovať výsledné dielo podľa seba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem spíše intuitivní uživatel - tady kliknu, tady upravím, tohle se mi nelíbí, zkusím to najít v nastavení a změnit. Html neznám a sem tam by se mi hodilo i na blogu - něco doupravit a tak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites jako pro úplného začátečníka bych ti případně doporučila na html a css knížku
jsou tam úplné základy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na tom jak velký eshop plánujete. Pokud tam chce mít jen pár věcí, tak by to možná ještě šlo, abyste si to udělali sami, ale pokud chcete mít normální eshop v dohledné době, tak bych radila spíš použít nějaké hotové řešení, třeba ten http://www.webareal.cz/ nebo http://www.webprodej.cz/ (určitě existuje i celá řada jiných). Protože na to jenom znalost html nevystačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites @Teruna000 Dosť informácií sa dá nájsť na webe, knihy podľa mňa moc nie sú treba, pekný český návod je napr. tu: http://www.jakpsatweb.cz/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit