Projde na letišti Sunarka?

18
10.6.08 15:47

Projde na letišti Sunarka?

Ahojte. Chceme letět v září do Řecka.Máme roční holčičku. Kontrolují na letišti v zavazadlech Sunarky (sušené mléko)? A jak vydrželo vaše dítko cestu v letadle? Jak jste ho zabavili? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1293
10.6.08 16:12

ahoj
Sunarku si dej do hlavního zavazadla, které nepůjde na palubu. Určitě Ti ji nevyndají :wink:
Kontrolují se tekutiny, gely a kovové předměty.
Tak to tvrdí můj mužíček, kterej tam ty kufry otvírá :lol:
bohužel dál poradit nemohu, s dítětem jsme neletěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.6.08 22:49

Taky jsem se chtěla zepat jak se to dělá když mám malinkaté mimi a už nekojí jsme na umělém mlíce a určitě bych potřebovala flaštičku s čajíkem,sušené mléko a termosku s teplou převařenou vodou,jak se to dělá v tomhle případě když na palubu letadla nesmí žádné tekutiny??? :(

• Citovat
  • Upravit
6597
11.6.08 07:51

opisuji z mailu, co mi poslala kamarádka, je to přímo z letiště

--------------------------------------------------------------------------------------
Mějte na paměti, že s sebou do kabiny letadla smíte vzít pouze malá množství tekutin a to jak v příručním zavazadle, tak u sebe.
Tekutiny musí být v malém balení do max. objemu 100ml. Všechna balení musí být umístěna v jednom průhledném uzavíratelném igelitovém sáčku o maximálním obsahu 1l na osobu.

Tekutinami se rozumí

• voda a další nápoje,
  • polévky, sirupy,
  • krémy, pleťová mléka a oleje,
  • parfémy, spreje, gely včetně šamponů a sprch. gelů,
    nádoby pod tlakem včetně pěny na holení, pěnová tužidla, další pěnové přípravky a deodoranty,
  • pasty vč. zubní, směsy tuhých a tekutých materiálů,
  • všechny další materiály podobné konzistence.

Na bezpečnostní kontrole musíte

• předložit igelitový sáček obsahující lahvičky s tekutinami,
  • odložit saka a kabáty,
  • vypnout laptop a další větší elektrické přístroje z kabinového zavazadla

NEZAPOMEŇTE

• přepravovat tekutiny v zavazadlech, kterí si odbavujete, nová pravidla se týkají pouze příručních kabinových zavazadel.
  • přepravovat v příručním kabinovém zavazadle léky a dietologické přípravky, včetně dětské výživy, potřebné po dobu letu. Na tyto produkty se nevztahuje omezení povoleného množství

Pro nákupy na letištích opět neplatí množstevní omezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
11.6.08 09:07

co jsem kde četla, tak pro děti prý tolerují hodně. My teda berem dvě lahvičky s čímsi (čaj, džusík, voda) á 250ml a jednu takovou tu dobrou vodu, co má asi 750ml. Doteď jsem nepochybovala, že mi to nechají:-) Pak na cestu rozhodně beru křupky a lízátka no a uvidím, možná nakrájené jablko v mističce, banán…? Něco třeba přehodím do velkýho zavazadla, ale těma lahvičkama s různými uzávěry se zabaví.
jinak počítám, že bude vyspalá, takže beru hromadu jejích milovaných knížek a taky taková malá zvířata. No a dneska v noci ještě našprtám nějaké říkanky, co se u nich zvedají ruce a tak:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
11.6.08 09:19

Ptala jsem se známé, která má rodinu ve Francii jak je to na letišti s přepravou jídla a pití pro malé děti a říkala, že jim v pohodě tolerovali víc jídla a pití než se uvádí, tzn. měla přesnídávky, ovoce, křupky a pití taky víc. Na druhou stranu lepší napápnuté a spokojené dítko během letu než uřvaný capart a otrávení všichni spolucestující :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
11.6.08 12:23

Je to přesně jak píše Amynka : na dětské jídlo a pití se nevztahuje omezení množství! Max. když tam bude nějakej prudič, tak si budete muset např. cucnout s flašky ( jako že je to fakt nezávadný).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.6.08 21:56

Ahojky, presne, my leteli pred mesicem do Egypta a nikdo ani nepipl a to jsem mela fllasku sunaru a sklenene lahvicky s ovocnyma stavama a ani jsem to nemusela mit v tom predepsanem sacku. Cestou zpet nas upozornovali na jeste prisnejsi pravidla na egyptskem letisti, ze nelze mit nic, tak jsem zkusila nechat malimu (1,5 roku) petku s vodou na hrani pri odbavovani a oni mu ji nechali. Jsou z deti tak uneseni, ze jsem si rikala, ze by mu snad nechali i rucni granat :-)
Preji preijemny a klidny let.
 Katka

• Citovat
  • Upravit
18
13.6.08 11:34

Děkuji všem za informace. Taky si myslím,že to bude v pohodě, že budou tolerantní. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1604
15.6.08 16:35

ahojky, včera jsme se vrátili s malorky. měla jsem na cestu tam všechno vzorně v pytlíčkách apod. nikoho to absolutně nezajímalo!!a to jsem měla několik skleniček příkrmů a přesnídávek, rohlík, dvě flašky čaje. zpět jsem to už neřešila, opět v pohodě.hezkou cestu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
23.6.08 14:37

V sobotu jsme se vrátili z Řecka. Na letišti v Ostravě jsem všechny skleničky z příruční tašky vytáhla s tím, že mám pro syna flašku s čajem a v PET láhvi převařenou vodu. Všechno ostatní (Sunar a granulovaný čaj) jsem měla ve skleničkách zvlášť. Bez problémů mi nechali i pitíčko v krabičce s brčkem. Nic jsem nemusela vyhazovat. Na letišti na Korfu se mě nikdo na nic neptal, ani jsem nic nevytahovala z tašky a se vším jsem bezpečnostní kontrolou prošla.
Jinak v letadle bez problémů dodají i teplou vodu na přípravu koj. mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí