Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte. Chceme letět v září do Řecka.Máme roční holčičku. Kontrolují na letišti v zavazadlech Sunarky (sušené mléko)? A jak vydrželo vaše dítko cestu v letadle? Jak jste ho zabavili? ![]()
ahoj
Sunarku si dej do hlavního zavazadla, které nepůjde na palubu. Určitě Ti ji nevyndají ![]()
Kontrolují se tekutiny, gely a kovové předměty.
Tak to tvrdí můj mužíček, kterej tam ty kufry otvírá ![]()
bohužel dál poradit nemohu, s dítětem jsme neletěli.
Taky jsem se chtěla zepat jak se to dělá když mám malinkaté mimi a už nekojí jsme na umělém mlíce a určitě bych potřebovala flaštičku s čajíkem,sušené mléko a termosku s teplou převařenou vodou,jak se to dělá v tomhle případě když na palubu letadla nesmí žádné tekutiny??? ![]()
opisuji z mailu, co mi poslala kamarádka, je to přímo z letiště
--------------------------------------------------------------------------------------
Mějte na paměti, že s sebou do kabiny letadla smíte vzít pouze malá množství tekutin a to jak v příručním zavazadle, tak u sebe.
Tekutiny musí být v malém balení do max. objemu 100ml. Všechna balení musí být umístěna v jednom průhledném uzavíratelném igelitovém sáčku o maximálním obsahu 1l na osobu.
Tekutinami se rozumí
Na bezpečnostní kontrole musíte
NEZAPOMEŇTE
Pro nákupy na letištích opět neplatí množstevní omezení.
co jsem kde četla, tak pro děti prý tolerují hodně. My teda berem dvě lahvičky s čímsi (čaj, džusík, voda) á 250ml a jednu takovou tu dobrou vodu, co má asi 750ml. Doteď jsem nepochybovala, že mi to nechají:-) Pak na cestu rozhodně beru křupky a lízátka no a uvidím, možná nakrájené jablko v mističce, banán…? Něco třeba přehodím do velkýho zavazadla, ale těma lahvičkama s různými uzávěry se zabaví.
jinak počítám, že bude vyspalá, takže beru hromadu jejích milovaných knížek a taky taková malá zvířata. No a dneska v noci ještě našprtám nějaké říkanky, co se u nich zvedají ruce a tak:-)
Ptala jsem se známé, která má rodinu ve Francii jak je to na letišti s přepravou jídla a pití pro malé děti a říkala, že jim v pohodě tolerovali víc jídla a pití než se uvádí, tzn. měla přesnídávky, ovoce, křupky a pití taky víc. Na druhou stranu lepší napápnuté a spokojené dítko během letu než uřvaný capart a otrávení všichni spolucestující ![]()
Je to přesně jak píše Amynka : na dětské jídlo a pití se nevztahuje omezení množství! Max. když tam bude nějakej prudič, tak si budete muset např. cucnout s flašky ( jako že je to fakt nezávadný).
Ahojky, presne, my leteli pred mesicem do Egypta a nikdo ani nepipl a to jsem mela fllasku sunaru a sklenene lahvicky s ovocnyma stavama a ani jsem to nemusela mit v tom predepsanem sacku. Cestou zpet nas upozornovali na jeste prisnejsi pravidla na egyptskem letisti, ze nelze mit nic, tak jsem zkusila nechat malimu (1,5 roku) petku s vodou na hrani pri odbavovani a oni mu ji nechali. Jsou z deti tak uneseni, ze jsem si rikala, ze by mu snad nechali i rucni granat ![]()
Preji preijemny a klidny let.
Katka
Děkuji všem za informace. Taky si myslím,že to bude v pohodě, že budou tolerantní. ![]()
ahojky, včera jsme se vrátili s malorky. měla jsem na cestu tam všechno vzorně v pytlíčkách apod. nikoho to absolutně nezajímalo!!a to jsem měla několik skleniček příkrmů a přesnídávek, rohlík, dvě flašky čaje. zpět jsem to už neřešila, opět v pohodě.hezkou cestu!
V sobotu jsme se vrátili z Řecka. Na letišti v Ostravě jsem všechny skleničky z příruční tašky vytáhla s tím, že mám pro syna flašku s čajem a v PET láhvi převařenou vodu. Všechno ostatní (Sunar a granulovaný čaj) jsem měla ve skleničkách zvlášť. Bez problémů mi nechali i pitíčko v krabičce s brčkem. Nic jsem nemusela vyhazovat. Na letišti na Korfu se mě nikdo na nic neptal, ani jsem nic nevytahovala z tašky a se vším jsem bezpečnostní kontrolou prošla.
Jinak v letadle bez problémů dodají i teplou vodu na přípravu koj. mléka.