Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, prosím měl jste někdo při IVF případně IUI prolutex místo utrogestanu?
Ahoj holky, obnovuji diskuzku - nechci zakladat novou. I pres zavadeni Utrose mi MS vzdy dosla, ted picham Prolutex a zatim nastesti teda nic jen se chci optat jestli nemate nekdo podobnou zkusenost. MS mam takovou vselijakou ale rikaji tomu pravidelna
(27-31 dni).. Dnes 28DC takze zase vyslovene neblbnu s testem, jen me to zajima jestli nektera z Vas i pres Utros MS dostala a pres Prolutex vubec.
Dekuji moc a preji hezky den ![]()
Rea
@Reaskiller ahoj jednou jsem měla prolutex místo utrogestanu a menstruace dorazila až po vysazeni. S utrogestanem vždy spinim..tak nevím jestli je v tom nějakej rozdil.Ale možná jo?
Obnovuji téma, holky píchala si některá z vás Prolutex dvakrát denně? Pokud ano, měla jste některá silné bolesti hlavy? jsem po transferu blasty teprv druhý den takže žádný příznak jen nevím jestli ten Prolutex může způsobit tak silnou bolest hlavy. Ano, můžu se zeptat lékaře na dávkování ale asi chápete že poslední věc kterou chci je na*rat doktora tom že zpochybnim jeho rozhodnutí
co na to? Mám navíc autoimunitní nemoc která je sice v remisi už nějakou dobu ale nemůžu brát třeba Ibuprofen. Anonym proto že rodina o transferu neví ![]()
@Anonymní píše: Více
Ahojky, chtěla jsem ti napsat, že já beru taky Prolutex 2× denně. Naštěstí nějaké vedlejší účinky nepociťuji a myslím, že tento lék snáším celkem dobře. Ale dívala jsem se do příbalového letáku a tam jsou uvedené bolesti hlavy jako časté vedlejší účinky, takže to tím asi být může. Možná ti ten injekční progesteron tolik nesedí.
Musíš to zkonzultovat ve svém Caru s ošetřujícím lékařem. Proč by to mělo znamenat zpochybnění jeho rozhodnutí? Přijde mi to jako úplně normální otázka, jde přece o to, jak se cítíš a pokud ti něco opravdu nedělá dobře, tak přece nebudeš tak trpět.
Být tebou zeptala bych se, jestli budete ještě kontrolovat hladinu Prg a pokud bude dobrá, mohl by ti dávku snížit na 1× denně. Nebo zvýšit Amelgen nebo Utrogestan, podle toho, co bereš
Držím palce, ať je za 14 dní po ET pozitivní test ![]()
@Anonymní píše: Více
Ahoj,. mockrát děkuji za reakci..no, nechala jsem si trochu čas na rozmyšlenou a asi mu napíšu..utrogestan němužu protože mi dělá kvasinky ale Amelgen jsem ještě neměla
dneska to bylo už o něco lepší, jen mě bolí bedra a mám regulérně menstruační bolesti ale to jsem po progesteronu mívala vždy.. děs a hrůza ty hormony..
Příbalový jsem také četla ale je zajímavé že mě hlava bolela až po transferu, nikoliv předtím..a to jsem si ho začala píchat už 28.8. ![]()