Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pokud nejde o cenu, šla bych rozhodně do domu.Je tam síce více práce třeba se zahradou, ale zas můžeš děti vypustit na zahradu, taky by tam bylo asi i více místa.
My jsme v bytě, protože v Praze vyjde dům 2× dráž než byt.
@zichisek píše:
Pokud nejde o cenu, šla bych rozhodně do domu.Je tam síce více práce třeba se zahradou, ale zas můžeš děti vypustit na zahradu, taky by tam bylo asi i více místa.
My jsme v bytě, protože v Praze vyjde dům 2× dráž než byt.
O praci prave nedje, oba zijeme na vesnici v dome, takze na praci nezalezi.Ja bych se prave v byte asi unudila, co se tyce deti tak pro dobro meho a sousedu chci proste domek, myslim si, ze ikdyz ty naklady budou malinko vetsi, porad to za ten klid stoji ![]()
Když jsou ty ceny celkem srovnatelné, šla bych do domu, je to přeci jen větší plocha (beru to z pohledu života v 1+1, kde po vstupu do chodbičky vrazím do pračky) ![]()
Šla bych do domu
Ale je to vždy na domluvě těch dvou
Sice víc místa, ale víc práce…Zkuste to probrat ze všech stran. ![]()
A pronajímá se nějaký dům v okolí? Řekla bych, že domů na pronájem není moc.Ale určitě je lepší než byt. Takže bych hledala nejdříve dům, vidělo by se zda se vůbec sežene a za jakých podmínek.
Brala bych raději dům..jinak pěkné ceny za dům, tady u nás se dům pohybuje kolem 25 tisíc bez energiíí ![]()
Šla bych určitě do domu, mám tři děti a kdybych je nemohla vypustit ven tak se z nich asi zblazním.
Pro mne by byla priorita dojíždění a spojení do města pokud by toto bylo v pohodě určitě bych volila barák.
Já bych šla rozhodně do domku. Žila jsem skoro celý život v bytě a nedávno jsme se přestěhovali do domku. A jsem spokojená i když mám rozhodně víc práce. Ráno kluky vypustím na zahradu a nemusím každý den vymýšlet nějaký plán, tak jak to bylo když jsme byli v bytě.
No tak asi bych volila hlavně podle finanční situace… když budete v domku, kde budou náklady na pronájem vyšší, jak píšeš o dva tisíce plus mínus, tak je taky dobré spočítat, kolik navíc ještě přítel projezdí cestou do práce… jestli třeba bude jezdit autem, tak to taky můžou být další dva tři tisíce…
A taky záleží na tom, jak se domluvíte spolu s přítelem… i když ti tady všichni napíšeme, že domek je lepší a šly bychom raději do domku, tak jestli on nebude chtít, tak to bude zaděláno na případné problémy v budoucnu… aby ti pak nevyčetl, že do domu jsi chtěla ty a on teda ne…
Barak, ty kobylky ve sklenickach v pokojiku fakt nic moc:-D, stejne vis co chces:-),ale zalezi na spolecne domluve (tzn ze bud nekompromisni, jsi zena:-D)
@wildcherry píše:
Barak, ty kobylky ve sklenickach v pokojiku fakt nic moc:-D, stejne vis co chces:-),ale zalezi na spolecne domluve (tzn ze bud nekompromisni, jsi zena:-D)
Zlato, pak te pozvu na grilovacku ![]()
Jinak domky jsou v kurzu dva, jeden dokonce primo ve meste ve kterem pritel pracuje, tak uvidime, po prohlednuti. Druhej je presne 12km od mesta, skolka, skola, obchod,posta.Diky moc za reakce ![]()
@Regina Hero stejně tak to může být opačně - v bytě si polezou na nervy a ona může vyčítat jemu, že ona do bytu nechtěla
Dobrej argument je cena dopravy, pokud byste se rozhodovali mezi domem blízko a bytem dál, můžeš říct, že by to ve výsledku vyšlo na stejný peníze
Jinak skoro každej řekne, že barák je lepší, to je jasný. Jde o to, jak jste na tom s penězma…
@Zola Jo, to jistě… já to vzala spíš podle toho, že nakonec by taky mohla v tom baráku zůstat sama a dost často by tuto situaci maminka s dětmi nemusela ustát… a když zakladatelka zmiňuje jen práci přítele, tak to chápu tak, že ona je nejspíš ještě s dětmi doma a proto otázku dojíždění do práce řeší jen u něho… jinak by třeba napsala, že ona by to měla do práce stejně daleko z obou míst… a tudíž by jeho příjem byl pro rodinu ten více zásadní, díky kterému by si ten domeček mohli dovolit pronajmout…
Ale nebudeme předbíhat, to si musí zakladatelka probrat s přítelem osobně… tohle hlavně záleží jen na nich, ne na nás ostatních… ![]()
Prozatim anonymne.:-)
S pritelem uvazujeme o spolecnem bydleni, nyni kazdy z nas bydli u svych rodicu, oba mame deti.Po vzajemne domluve, jsme se dohodl na pronajmu bytu ci domu.Ja chci do domu, on by radeji do bytu.Jeho nazor je jasny, v dome bude vetsi financi spotreba. Ovsem ja vim, ze tri kluci, v byte, to by byl naprosty masakr. Navic deti mame oba momentalne zijici na vesnici a prechod do bytu si nedovedu predstavit. O koupi nemovitosti prozatim nepremyslime, mozna az za rok, dva, az se lepe pozname.Uvidime.No otazka je jasne, sla by jste radeji do bytu či domu a proc? On chce blizko meste ve kterem pracuje, pronajem domu by byl max do deseti kilometru od mesta.Cena by se lisila plus minus 2000kc. Pronajem bytu se u nas pohybuje za 3plus1 okolo 9000kč za dum stejne velikosti, plus zahrada, kůlna, garáž 9-11000kč. Co myslite vy?