Pronájem chaty

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
198
9.10.16 13:20

Pronájem chaty

Ahoj holky,
s přítelem bydlíme v bytě a už nás to nebaví. Na dům si budeme ještě muset chvíli počkat a proto mě napadlo si pořídit chatu.
Tento rok jsme si už dvě chaty pronajali a mě napadlo, že bych pronajímala chatu taky.
Jde mi o to, jestli někdo z vás chatu taky pronajímá-jak to jde? Jestli máte pořád plno, nebo se někdo přihlásí jen občas a někoho tam máte dvakrát za rok. Viděla bych to na menší chatku cca pro 4 lidi- bud u Sázavy nebo někde u Krkonoš.. Šlo by mi převážně o to, aby se z pronájmu zaplatilo alespon část půjčky-čili bychom s přítelem chatu využívali i my, ale občas bychom ji pronajali (pokud by někdo měl vůbec zájem). Myslíte, že je to možné, nebo se na to máme vyprdnout, protože je už tak velká konkurence?
A vy, kterým to opravdu „šlape“..živíte se tím? Celkem by se mi líbilo pronajímat chatku a chodit třeba jen na částečný uvazek…ale to je asi utopie…
Děkuji všem za odpoved… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37124
9.10.16 13:25

Tak hlavně záleží na mísrě. Mi máme chatu na krásnym místě u přehrady, bezva pro děti, soused občas pronajímá ale moc zájem neni, tak jednou dvakrát do roka, protože kousek odtud je kemp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2209
9.10.16 13:26

@1.gabii My pronajímali rodinou chatu… ale zásadní problém, který bych hned na začátku viděla, jak daleko to budete mít? Musíš minimálně předávat a vybírat klíče a taky si to zkontrolovat, aby ti to nevybydleli… aby si víc neprojezdila, než vydělala:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
9.10.16 13:30
@Snilek88 píše:
@1.gabii My pronajímali rodinou chatu… ale zásadní problém, který bych hned na začátku viděla, jak daleko to budete mít? Musíš minimálně předávat a vybírat klíče a taky si to zkontrolovat, aby ti to nevybydleli… aby si víc neprojezdila, než vydělala:-)

No cca hodku ta sázava a cca dvě Krkonoše..naštěstí mám auto, co moc nežere..ale právě, abych víc neprojezdila než vydělala…vůbec nevím, jestli do toho mám jít, protože nějakou chatu bychom chtěli, ale zase nechci „živořit“ jen proto abych měla chatu+platit ještě nájem atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.16 13:31

Pokud do toho pujdete tak se hlasim jako obcasny najemce:-)
Problem mi orijde kolikrat ta cena chaty. Ja letos chvilku o koupi uvazovala ale ony jsou to kolikrat fakt vysoke castky, pokud to neni nejaka ruina v neatraktivni lokalite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2209
9.10.16 13:32

@1.gabii no jako u nás to měla na starosti teta a vydělalo to.. ale měla to z domu 5 min autem a i vařila apod. a stejně to nebyla žádná sláva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.16 13:37

CHatka u nás vyjde pomalu jako domek, a to jsme na vesnici. Nechci vidět ceny u Sázavy…Potávka nevím zda by byla.
Rozhodně si myslím, že na uživení to není.
Já pronajímám byt, měsíčně z něj „do kapsy“ mám 2.500Kč. Myslíš že bych k tomu mohla jen na částečný uvazek? (a to je obsazený celoročně…)

• Citovat
  • Upravit
198
9.10.16 13:40
@Anonymní píše:
CHatka u nás vyjde pomalu jako domek, a to jsme na vesnici. Nechci vidět ceny u Sázavy…Potávka nevím zda by byla.
Rozhodně si myslím, že na uživení to není.
Já pronajímám byt, měsíčně z něj „do kapsy“ mám 2.500Kč. Myslíš že bych k tomu mohla jen na částečný uvazek? (a to je obsazený celoročně…)

To určitě ne, ale chaty se pronajímají od 5000-x tisíc tydně…pokud by někdo měl to štěstí a pronajímal celý měsíc za např. 8000, tak nevidím problém, proč by se neuživil…samozřejmě při předpokladu, že bude mít narváno celý rok, což moc pravděpodobné není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
9.10.16 13:43
@Tšekkin Kulpa píše:
Pokud do toho pujdete tak se hlasim jako obcasny najemce:-)
Problem mi orijde kolikrat ta cena chaty. Ja letos chvilku o koupi uvazovala ale ony jsou to kolikrat fakt vysoke castky, pokud to neni nejaka ruina v neatraktivni lokalite.

Já našla několik pěkných chat, ale ty jsou zase daleko a to se člověku už nevyplatí…:D Chce to určitě hledat…Nebo mě štve-najdu krásnou chatu, krásná lokalita, super peníz a pak zjistím, že tam není voda..:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2209
9.10.16 13:45

@1.gabii A nebo je na cizím pozemku:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
9.10.16 13:50
@Snilek88 píše:
@1.gabii A nebo je na cizím pozemku:-)
:D taky dobré..a nebo to má pozemek 120m2…Ale fakt nechápu, proč si někdo staví chatu o 4 místnostech a nedá si tam vodu..proč?:D To pochopím u zahradních chatek, které jsou vyloženě na přespání, ale u chaty, kde budu třeba i měsíc v kuse a nemůžu se tam ani vysprchovat?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
9.10.16 14:03

My máme druhý rok, máme totálně plno. Úplně klidně by mě to uzivilo, i kdybych nepracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
9.10.16 14:06
@LennaZS píše:
My máme druhý rok, máme totálně plno. Úplně klidně by mě to uzivilo, i kdybych nepracovala.

No tak alespon nějaká pozitivní zpráva. Já jsem právě koukala i na e-chalupy a tam je každá druhá chata neobsazená (jak tam je ten kalendář obsazenosti) tak mě to trošku děsí…Můžu se zeptat, kde chatu máte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
9.10.16 14:09

Chalupa

Viz foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
9.10.16 14:10

Valašsko, na konci údolí, na samotě v lese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný