Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prodala bych, bez hypoteky se zije krasne, nikdy nevis, co se v pristich par letech stane…
Prodala bych ho, 3 tisice je malo, s najemniky mohou byt potize a dalsi duvod je to dedictvi.
No vzhledem k tomu, že ceny bytů jsou na velice nízké úrovni, tak bych neprodávala, pronajmula bych. Hypo zvládáte platit, tak proč se zbavovat něčeho, kde jistojistě cena nahoru půjde ![]()
Neváhala bych a prodala
jako nemovitosti jsou teď nízko, ale dělat si starosti s pronájmem a např řešit, že někdo neplatí a pod. Za ty nervy by mi to nestálo..
Já jsem manželovi zatím nic neříkala, že bych to chtěla změnit, byt se v současné době pronajímá za ty 3tis měsíčně, ale zbavit se hypotéky v částce 6tis měsíčně mi přijde rozumnější. Zatím mne zajímají názory ostatních, s nikým jsem se o mém nápadu zatím nebavila.
Prodala bych ho, ale určitě ne teď. Teď je nehorší doba na nemovitosti
..nebo takhle, on se pronajímá za víc, ale vynese to měsíčně 3tis čistého..
Hehehe, to je situace. Být vlastníkem takového bytu, tak ho neprodávám v případě, že hypotéku zvládám a ten byt je v jakž takž perspektivní lokalitě. Prodala bych buď později, až ceny bytů nebudou na minimu, nebo nechala jako investici na důchod.
Noo ovšem v tvé situaci je pro TEBE výhodnější tlačit na manžela, aby ho prodal. (Mmch v případě jeho smrti zdědíš jako manželka polovinu jeho majetku a další polovina se dělí mezi jeho děti, takže není snad pravda, že by byt zdědila jaho dcera, pokud to nemáte ošetřené nějak jinak). Ovšem být manželem, tak bych se na takovou chlamstavou manželku vys…
pro něj ten prodej samosebou výhodný není.
Ja bych neprodavala, pockala bych az se cena nemovitosti bude pohybovat vyse, ale taky zalezi jak jste na tom financne, pokud tu hypo v klidu utahnete, nebo to jde horko tezko.
Tak byt je dobrá investice, teď začínají jít byty docela nahoru s cenou ale ještě do nedávna byli ceny strašně dole a nevyplatilo by se.. já bych pronajímala a dala ho k prodeji za nějakou slušnou cenu a je jedno jestli se prodá za půl roku nebo za rok, zatím vám půjdou peníze z pronájmu..ale nejít pod cenu jen aby se brzy prodal.. přece jen i když z bytu budeš mít jen 3tis. měsíčně tak ti zaplatí půlku hypošky a pořád máš v bytu investici a můžeš ho kdykoliv prodat.. takže bych na to nespěchala ale počítala s tím že časem chci aby se prodal ale jen za určitou cenu
Gina 108: příspěvky typu chlamstavou manželku…atd nepotřebuji, vím sama nejlépe jaká jsem a zlatokopka to rozhodně není! No ale přesně takhle manžel přemýšlí, takže asi ani nemá cenu mu můj návrh sdělovat! Nevím, proč by to mělo být výhodnější pro MNE, když hypotéky bychom se zbavili oba dva a oběma by nám to ulehčilo bytí…?
Pokud bych to nemusela prodávat za hodně nízkou cenu, tak bych prodala. Ale dneska se ty ceny bytů pohybují hodně nízko, tak bych spíš pronajímala a počkala, až jestli zase ceny bytů nestoupnou. Ale taky záleží, jak tu hypotéku zvládáte.
@Gina108 píše:
(Mmch v případě jeho smrti zdědíš jako manželka polovinu jeho majetku a další polovina se dělí mezi jeho děti, takže není snad pravda, že by byt zdědila jaho dcera, pokud to nemáte ošetřené nějak jinak).
Takhle to není, manželka nedědí automaticky půlku, manželka je v první dědické skupině společně s dětmi a všichni dědí rovným dílem… tedy pokud má jedno dítě, tak to vyjde manželka půlku a dítě půlku, ale pokud by děti byli dvě, tak má každý 1/3.
Hezký večer, zajímá mne Váš názor. Pronajímali byste byt, který byste sdělili, pokud by Vám měsíčně vydělal 3tis čistého nebo byste ho prodali a z peněz za prodaný byt splatili hypotéku za byt ve kterém nyní bydlíme, která dělá měsíčně splátku v částce 6tis měsíčně a máme ji na 30let? Nechtěla jsem to moc rozepisovat, ale mohu rozepsat v příspěvcích. Chci vědět, zda jsem ta rozumnější nebo finanční negramot! Já osobně bych byt prodala a splatila tím hypotéku. Ještě musím podotknout, že byt zdědil manžel ještě před svatbou, společné děti nemáme a pokud se s manželem něco stalo, tak byt připadne jeho dceři z prvního manželství, která už od manžela jeden byt dostala a mně zůstane hypotéka, kterou bych sama nezvládla. Podotýkám, že je mi jedno, kolik bytů by měla jeho dcera, ale jde mi o to, že bychom se podle mně mohli mít lépe, kdybychom se zbavili tímto způsobem hypotéky.. A další věc je ta, že ten byt je dál od našeho bydliště a nikdy nemáme v plánu do něj jít bydlet. Děkuji za Vaše názory, upřímné i nepříjemné, nevadí mi to a přeji hezký večer
.