Pronajmout, nebo prodat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101613
16.11.13 18:45
@Anonymní píše:
Nevím, proč by to mělo být výhodnější pro MNE, když hypotéky bychom se zbavili oba dva a oběma by nám to ulehčilo bytí…?

Tak ono to výhodnější pro tebe je, protože byste společnou hypotéku umořili jeho výhradním majetkem… a nemyslím to nijak ve zlém, je to prostě fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
16.11.13 18:45

Kdyby to tak chtěl manžel udělat, tak už by s tebou o tom nejspíš někdy mluvil. V téhle době bych ale nejspíš neprodávala a pokud se bojíš, co by bylo s bytem, kdyby se manželovi něco stalo, tak to se dá ošetřit i jinak, kdyby on chtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
16.11.13 18:48

Já si myslím, že ho manžel nechce prodat právě proto, že ho zdědil ještě před svatbou a je jenom jeho a chce mít finanční pojistku „kdyby něco“… když už mu jedno manželství zkrachovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
16.11.13 18:54

@j.a.n.i1 taky teď prodáváme manželův byt a dokonce s ním chceme umořit hypotéku výhradně mého bytu a nemá s tím nejmenší problém.. bereme to tak, že jsme manželé a ač jsme šli do manželství každý se svým, tak teď je jedno jestli je moje nebo jeho..je to prostě naše, takže nevidím nic špatného na tom, že by měl výhradně svým bytem umořit jejich společnou hypotéku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1846
16.11.13 18:56

Nezapomeňte, že ty tři tisíce musí zdanit a k tomu je tam nějaké opotřebování… Já bych ho prodala… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
16.11.13 18:57

@Lenja17 Ale já jsem taky nepsala, že je na tom něco špatného, pouze že je to výhodnější pro toho jednoho, nic víc, nic míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
16.11.13 18:59

Neumim si predsyavit mit v manzelstvi vyhradne muj a vyhradne manzelovo majetek.. 8o a bylo by mi fuk kdy se toho majetku nabilo..

Pokid dcera uz jeden byt ma a zakladayelka by to v pripade ze by se s manzelem necp stalo neutahla, pride mi fer z jeho strany to nejak osetrit..

@j.a.n.i1 píše:
Tak ono to výhodnější pro tebe je, protože byste společnou hypotéku umořili jeho výhradním majetkem… a nemyslím to nijak ve zlém, je to prostě fakt.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
16.11.13 19:02

Já osobně bych ten byt pronajala. plánuju to samý a jelikož si ho chci pro všechny případy nechat (třeba pro dítě jednou),tak se mi nechce prodat. navíc teď bych na prodeji hodne prodělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.13 19:03

Jsme s manželem hodně dlouho, takže to není o tom, že bych ho chtěla ždímat, jen zkrátka mám pocit, že by to pro nás bylo výhodnější a ulehčilo by nám to život, protože k hypotéce platíme ještě 7tis SIPO a to jsou jen základní měsíční poplatky. Jako rozumný argument s tím bytem vidím investici do důchodu, jenže manžel je o hodně starší než já a pokud by se s ním něco stalo tak polovina z toho bytu mi hypotéku nesplatí a sama bych to se dvěma dětmi nezvládla, děti sice nejsou jeho, ale pro něj jako by byly… Já jsem třeba ochotna nějakým způsobem pojistit to aby byt ve kterém bydlíme nebyl jen můj, ale i jeho. Jde mi skutečně jen o to, aby se nám žilo lépe, což ve splacení hypotéky spatřuji. :think:

• Citovat
  • Upravit
396
16.11.13 19:05

@murkyf souhlasím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
16.11.13 19:06

Prodala bych, abych se zbavila hypotéky. Doba je zlá a být bez dluhu je přání mnoha lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
16.11.13 19:08

Já napíšu svou docela aktuální zkušenost. Stěhovali jsme se do většího a původně jsem myslela, že 2+1 budu pronajímat. Ale protože byla pěkně spravená a představila jsem si problémy s nájemníky a těch starostí s tím, prodala jsem. Ale rozhodně jsem si nasadila částku tak, aby se mi vrátily původní náklady - čili kdybych měla prodávat pod cenou, určitě se na to vykašlu. Pokud vy už nájemníka, který funguje, máte, tak bych možná počkala, jestli ceny nestoupnou… Každopádně se mi zdá lepší varianta zakončit hypotéku a v klidu bez starostí s dalším bytem užívat peníze. To, čí jsou jaké byty a kdo co bude dědit, je snad každého věc a manželé jsou snad od toho, že mají společné finance, ne?! Manželovi bych to určitě navrhla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.13 19:08

Lenja 17: můžu se zeptat, kdo u vás s tím nápadem přišel? Já nevím, jestli by si o mne manžel nezačal myslet, že jsem nějaká vyčůraná apod., ale možná by mne po sepsání plusů a mínusů prodeje pochopil..

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
16.11.13 19:12

Kdyby to byl muj byt, prodala bych ho. Ale kdybych si ho ciste nahodou chtela nechat a muj chlap by me tlacil do prodeje, asi by se mi to moc nelibilo. Protoze i kdyz svemu vztahu verim na 100 procent, takova jistota, ze kdyby nahodou, neskoncim na ulici, cini cloveka svobodnejsim…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.11.13 19:13

HanMar: v tom bytě už tři roky bydlí stejní nájemníci, dva mladí lidé, kteří by dle mého mohli být i potencionálními adepty na odkoupení bytu, neboť částku, kterou platí za pronájem by mohli platit bance za hypo a bydlet ve vlastním… Nikde jsem nepsala o prodeji pod cenou, to by ani manžel neudělal, ale zbavit se hypotéky a žít bez dluhů mi opravdu přijde lepší.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný