Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jani1982 Ahoj, já jdu zítra ke svému gynekologovi na první kontrolu po KETu v Pronatalu. Vlastně tam jsem byla 30.9…srdíčko už bylo vidět (KET 7.9). Tak bych se měla radovat. Ale z obrázku mi přijde, že je embryjko nějak divně v rohu…no paní doktorka Zelenková mě ujistila, že je vše o. k…ale pěkně dlouho ho na UZ hledala. Já viděla jen prázdnou dělohu a říkám si, no nazdar, ono je to mimoděložní! Nakonec ho našla, ale jak říkám, podle mě je divně uložený…minule když se KET zadařil (mám ročního klučinu) tak bylo embryjko krásně vidět jako taková tečka uprostřed se srdíčkem. Zítra bych měla být 7+0 podle poslední MS. Ale občas zašpiním a jsem z toho docela nervózní. To taky v předchozím těhu nebylo. Nemám ani žádné těhu příznaky, jen jsem unavená. Říkám si aby to nebylo ZT. Aktivně jsem chodila na krev (jako samoplátce) a hCG rosto hodně rychle. 9den po KET nějakých 450. 11DC 1200 a 16DC kolem 9000. Tak uvidím. Transfer mi prováděl docent. Ale to nic neznamená. Záleží na tolika faktorech. Když jsem podstupovala IVF tak jsem ho taky na ET měla a nezadařilo se no a KET od doktora Středy přivál synáčka
. Dám vědět jak zítra dopadnu, jestli tam mimísek ještě je (což asi ano když nekrvácím) ale jestli je
Taky jsem z toho mého nativu teď měla obavy. Vlastně se mi zjistil dominantní folikul. Druhý den jsem si měla píchnout Ovitrelle, pak už žádná kontrola a 19den KET. Měla jsem strach abych nedostala MS, protože mám hodně krátké cykly 24 max 26dní…někdy i kratší. No kontroly v Pronatalu moc nejsou, nebo jsem to tak měla jen já. Zajímá je výsledek, jako asi všude, a jinak další pokus. Tentokrát mi nedělali ani žádné odběry a nic (před KETem) a to jsem vždy měla vysoký prolaktin atd…no snad se zadařilo a dojdu zdárně až do konce, ale mám nějaké smíšené pocity. My máme ještě 4mrazáčky, ale vadí mi, že je mrazí po 2. Původně jich bylo 5 a z jednoho je chlapeček (ten byl zamražen zvlášť) a pak 2×2. Měla jsem strach aby se nepoškodilo i druhé při rozmražení, protože chci vkládat po 1. Když jsem řekla, že mě překvapilo, že se mrazí po 2 a nebyla jsem na to upozorněna, tak prý je to drahá záležitost mrazit po 1! Ale já jako samoplátce tam už nechala tak veliké peníze tak pochybuji, že by mi zrovna tohle připlacení vadilo. Nevím proč ti neudělali KET v substituovaném cyklu! Tam by se nestalo, že se musí hlídat ovulace (i když mě ji taky v nativu nehlídali, prostě to byl risk) a nepřišla by jsi o posledního mrazáčka. To mě, za tebe, docela dost mrzí. No snad se ti zadaří příště (jestli jdeš do dalšího kola IVF)
. Asi si tam musí člověk „vydupat“ určitý věci. Vím, že jsou to kapacity, ale slepě důvěřovat taky nejde.
Jinak kolik stojí IVF přes pojišťovnu nevím, byla jsem vždy samoplátce.
Držím palce, ať se daří…a omlouvám se za román ![]()
Ahojky, tak dnes po kontrole u mého gynekologa je vše o. k. Máme stále
a je velké 9,57mm takže skoro 1cm, takže roste jak má. Našel mi cystu na vaječníku, ale prý se to v těhu stává a naopak to vyživuje mimi (dodává progesteron) asi vznikla ze žl. tělíska. Prý nemám mít obavy. Další návštěva je 21.10. a prvotrimestrální screening mám 14.11. ![]()
@lennkaa děkuju, děkuju, děkuju…snad to bude pozitivně pokračovat ![]()
@Il9 Tak to je super zpráva ![]()
Můžu se tě zeptat, jak to, že jsi samoplátce?
@Jani1982 děkuju, jsem nad 40let…takže bohužel
…v mládí prodělané dvě mimoděložní a tak jsem se rozhodla, že už děti nechci…od 27let jsem to tedy uzavřela. No a ve 40 jsem potkala manžela a názor jsem nějak změnila…takže asi tak ![]()
@Il9 Jo tak to jo
To je fajn, ze jste se takhle rozhodli
Budu zvedava, ale kolik to vyjde takhle jako samoplatce… neumim si to predstavit, ja jsem na nervy uz ted z tech doplatku… ![]()
Ahoj, máte prosím v Pronatalu v Praze zkušenoti s MUDr. Poláčkem? Na jejich webovkách jsem ho nenašla a zatím ani v diskuzích o Pronatalu v Praze, většinou tu holky píšou o jiných dr a ty na webovkách Pronatalu mají uvedené, tak mi to přijde zvláštní.
Máme jít k němu na konzultaci. Díky.
Prosím anonym, nechci aby okolí vědělo, že se snažíme a musíme to řešit v CAR.
@Anonymní píše:
Ahoj, máte prosím v Pronatalu v Praze zkušenoti s MUDr. Poláčkem? Na jejich webovkách jsem ho nenašla a zatím ani v diskuzích o Pronatalu v Praze, většinou tu holky píšou o jiných dr a ty na webovkách Pronatalu mají uvedené, tak mi to přijde zvláštní.Máme jít k němu na konzultaci. Díky.
Prosím anonym, nechci aby okolí vědělo, že se snažíme a musíme to řešit v CAR.
Ahojky, já jsem byla u pana doktora Poláčka na začátku září. Je to příjemný pan doktor. Byla jsem se jen optat na druhý KET (z prvního máme chlapečka 15měsíců) a on mi hned naordinoval natální průběh KETu a teď jsem ve čtvrtém měsíci
. Nic neprotahoval, až mě to udivilo. Nejdříve jsem čekala nějaká nová vyšetření, ale viděl pěkný folikul a tak prý na co čekat. Nejprve jsem neměla moc důvěru (v takovou rychlost), ale vše dopadlo dobře. Určitě se na všechno, co tě zajímá, optej a neměj obavy. Je tam nový, ale už je to pán v letech
a tak zkušenosti určitě má. Držím palce
![]()
@Il9 Díky moc za reakci.
Právě můj gyndař nás tam poslal a na recepci mi řekli, že půjdeme k Poláčkovi. Ráda slyším, že pan doktor neztrácí čas.
My tam byli před nějakou dobou jen na spermiu a bylo to tam příjemné, můj gyndař si podle spermia myslí, že by stačila inseminace, ale že nás možná budou tlačit do ivf, ale ať se nedáme, že já jsem zdravá a zkusil by jen inseminaci. Tak právě nevím, jaké nátury jen Dr. Poláček. Takže asi kliďas a rychlík a asi ženskou zbytečně necpe hormonama, jestli dobře chápu? To by bylo báječné. ![]()
@Anonymní píše:
@Il9 Díky moc za reakci.Právě můj gyndař nás tam poslal a na recepci mi řekli, že půjdeme k Poláčkovi. Ráda slyším, že pan doktor neztrácí čas.
My tam byli před nějakou dobou jen na spermiu a bylo to tam příjemné, můj gyndař si podle spermia myslí, že by stačila inseminace, ale že nás možná budou tlačit do ivf, ale ať se nedáme, že já jsem zdravá a zkusil by jen inseminaci. Tak právě nevím, jaké nátury jen Dr. Poláček. Takže asi kliďas a rychlík a asi ženskou zbytečně necpe hormonama, jestli dobře chápu? To by bylo báječné.
Ahoj, do Pronatalu jsme docházeli s partnerem skoro rok. 6× inseminace, která nedopadla. Nevím proč, ale nějak jsme k nim neměla důvěru a dostala jsem doporučení k Apolináři, kam jsme nás objednala. Sice nám inseminace nedopadla napoprvé, ale hned jsem šla následně na IVF, dali mi šetrnější léky na stimulaci a dnes už mám 4 měsíční zdravou krásnou holčičku. Pokud chceš ušetřit a hlavně mít to nejlepší, doporučuji Apolináře. Držím pěsti!
@Anonymní píše:
Ahoj, do Pronatalu jsme docházeli s partnerem skoro rok. 6× inseminace, která nedopadla. Nevím proč, ale nějak jsme k nim neměla důvěru a dostala jsem doporučení k Apolináři, kam jsme nás objednala. Sice nám inseminace nedopadla napoprvé, ale hned jsem šla následně na IVF, dali mi šetrnější léky na stimulaci a dnes už mám 4 měsíční zdravou krásnou holčičku. Pokud chceš ušetřit a hlavně mít to nejlepší, doporučuji Apolináře. Držím pěsti!
A byla jsi tam u Dr. Poláčka? Doporučení k Apolináři myslíš od známých nebo od svého gyndaře? Mě do Pronatalu poslal můj gynekolog s doporučenkou, protože s nimi spolupracuje. U nás je potíž jen v množství a pohyblivosti spermií, gyndař sází na inseminaci, prej vyberou ty nej a pošlou je tam. Zatím bych nerada podstupovala jiné procedury nebo se ládovala nějakejma hormonama.