Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, jelikož už jsem po třetím neúspěšném IVF a brala jsem vždy jen kyselinu listovou nic jiného. Ráda bych se pro další pokus připravila co nejlépe to půjde. Proto vás prosím poradíte všechny možné přípravky, které máte osvědčené a vyzkoušené?
![]()
Ahoj @llaawe . My se snažili něco přes dva roky. Vyzkoušeli jsme ruzne přípravky. Zobali jsme Fertility Blend, manžel jeden čas selzink a energyman, ja Femibion. Uz ani nevím co všechno jsme ještě zkusili. Jedno neúspěšné IUI. Pak jsme se na to vybodli, dávali nám 5% šanci na to IUI a na prirozene početí nulovou, ale na IVF se nám ještě nechtělo. Řekli jsme si, že si dame dohromady život i tělo (po tech všemožných preparatech). Uzivali jsme po zmereni bylinky Joalis v kombinaci se zelenym jecmenem od GW, manžel odešel ze stresoveho zaměstnání, začli jsme hledat nove bydlení a na mimco nezbyvaly moc myšlenky. Změnila jsem gynekologa, první z šesti doktorů, který mi řekl, že nevidí důvod proc bysme nemohli prirozene otěhotnět. Dostala jsem domu Klostik, těšila se na menstruaci, ale ta už nepřišla //
Příspěvek upraven 25.06.18 v 09:56
@llaawe užívala jsem fertipronu, ta kyselina listová je tam prý v té potřebné naštěpené podobě a partner reproman… je pravda, že po půl roce užívání se mu po repromanu zlepšil i spermiogram. Jsou to ale za mě věci, které je třeba užíva dlouhodobě a jsou jen jistou berličkou…
Ahoj,
já si vždy naordinovala jen listovku a vitamín E - podporuje krvetvorbu, podpoří tedy prokrvení dělohy a dobrou vystýlku. U muže zase pomůže spermiím.
Za zkoušku nic nedáš.
Přeji, aby se brzy zadařilo ![]()
Femibion,vitamín E, kyselina listová a hlavně pohodička a žádný stres
![]()
Taky jsem brala jen kyselinu listovou a vitamin E. Zadarilo se nam prirozene, po letech snahy a jednom neúspěšným ivf. Je fakt,ze jsem dlouhodobě marodila,tak mi i nejspis prospěl klid. V práci to mam jinak dost akční a hektický ![]()
@awesomeone tak to je krásný příběh
u mě je právě šance skoro žádná. Přítel je OK naštěstí. Tak hledám nějaký způsob, jak to rozseknout a mít konečně dítě.
@chs.jasmin Děkuji…no vyzkouším snad vše přemýšlím i o lázních. Už se mi blíží věk k 30tce a mám strach že to bude ještě horší.
Ja jsem brala pred ivf Inofolic. Na doporuceni doktora. Tak zalezi, kde je u vas problem… Myslim ale, ze je lepsi neuzivat nic, max si uzivat zivota
Vetsinou kdyz to ma vyjit, tak to vyjde, kdyz ne, tak nepomuze se ani stavet na hlavu…
@llaawe hezky se zdá az s odstupem času
Taky máme třicítku za sebou a ten tlak byl sileny, však to znáš. Na druhou stranu sousedce klepe na dveře ctyricitka a má první mimco… Jak říká @Pajka89 záleží kde je problém. Když už ses dala do rukou lékařů, konzultovala bych to s nima. . . Pripadne můžeš změnit lékaře. Můj bývalý gynekolog ani CAR nechtěli věřit, že se to povede (a takových případů je). Proc by taky v CARu dávali naděje, když muzou kasirovat ze? Hlavně poslouchej svou intuici a nenech se do ničeho tlačit. Těch sragor už si do sebe nacpala spolu s IVF dost, tak dej tělu taky voraz ![]()
@llaawe píše:
@chs.jasmin Děkuji…no vyzkouším snad vše přemýšlím i o lázních. Už se mi blíží věk k 30tce a mám strach že to bude ještě horší.
Doporučují se i masáže - odblokování sakrální části (není to nic sexuálního), hormonální masáže a někdy prý pomáhá i pročištění lymfy.
Vím, že u nás je odbornice co dělá i akupunkturu a akupresuru (tlakový bod pro dělohu by měl být mezi palcem a ukazováčkem).
@awesomeone ja teda musim rict, ze ja v CAR narazila asi perfektne. Penize z nas nikdo netahal, byli uzasni. U nas teda nastesti vysel prvni pokus IUI, ale pocit beznadeje jsem tam nikdy neprozila.
@Hanulka2016 tak ja myslela spis naděje na prirozene otěhotnění. . . Neříkám, že nás do něčeho vylozene tlačili, ale neustále se nás snažili někam směrovat. Necítila jsem se tam dobře. Dnes jsem ráda, že jsem svou intuici poslechla.
Ještě me napadlo, když mluví @chs.jasmin o tech masážích, tak můžeš @llaawe ještě vyzkoušet hormonální jógu. Na tu jsem taky chodila poslední asi 4 měsíce. Hezky prodychas a prokrvis pánevní dno
@awesomeone tak my meli opravdu velmi otevrene moznosti, asi je vse o lidech
nam napoprve zhodnotil vsechny nase vysledky. Pak mi navrhl Iui, ivf a nebo prvni laparo. U vseho vysvetlil pro i proti, popsal, jak by to probihalo. Tim byla navsteva u konce - ja mela prijit za tyden s tim, jak jsme se rozhodli, nechtel po nas odpoved hned.