Zona Pellucida a IVF-poradíte?

3
23.6.18 10:33

Zona Pellucida a IVF-poradíte?

Ahoj holky,
už cca 7 let se snažím otěhotnět. Nyní mi je 35 let. Přirozenou cestou se nedařilo, proto jsme navšívili s manželem CAR u nás v Liberci, zjistili, že mám endometriozu, brala jsem měsíc léky, pak proběhlo IVF -vloženo jedno embryjko(metoda PICSI, prodloužená kultivace),nezadařilo se, pak proběhlo KET a vloženo mi bylo jedno ebryjko, co mi po rozmražení zůstalo, taktéž se nezadařilo. Dala jsem si cca 4 roky pauzu a zkoušeli jsme opět přirozenou cestou, pořád bezvýsledně:-(. Pak jsem šla do nemocnice na operaci(odstranění endometriozy-tam, kde byla viditelná a srůstů),ale i přesto se dál nedařilo otěhotnět. Navšívili jsme proto jiný CAR, mimo Liberec v Praze, kde mi dělalai různá vyšetření a taktéž imunologii, tam mi přišly nato, že mám silnou Zona Pellucida-nesnášenlivost na svá vajíčka. Přes dva měsíce jsem užívala Medrol v různých dávkách, začínala jsem na 16mg a postupně se snižovalo. Medrol jsem brala, abychom snížili imunitu těla a trochu ho oblbli, lidově řečeno Konečně došlo na odběr vajíček, bohužel byla jen dvě, byla jsem ztoho hodně špatná, ale obě byla zralá a oplodnila se, embryoložka dokonce říkala, že jsou úplně učebnicová, nechala jsem si vložit obě dvě(proběhla metoda ICSI a vkládala se embryjka po třídenní kultivaci, plus jsem chtěla AH-asistovaný hatching),dnes je to 13.den od vložení, už od včerejšího dne trochu špiním, to že mě bolý neustále břicho asi nemusím zmiňovat, dělala jsem si dnes těhotenský test a je negativní, jsem ztoho hodně špatná, protože jsem opravdu dodržovala klidový režim a měla stále naději a věřila, že se na mě konečně usměje štěstí. Zbývá mi poslední cyklus hrazený pojišťovnou a moc bych si přála, aby to vyšlo, tak moc bych chtěla zažít, že na testu uvidím dvě čárky…Moje otázka zní:máte někdo také silnou imunitu proti svým vajíčkům? Povedlo se Vám otěhotnět? Jaké jste brali léky? Ňáké další rady? Budu moc ráda, když napíšete, předem moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9723
23.6.18 10:57

Povedlo se ve 40, porodila ve 41 a teď ve skoro 43 jdu do dalšího a proč? Proč se u nás daří? V Gennetu vkládají jen zdravá embrya u žen nad 35. To je totiž to zásadní. Vyhneš se tomu, co prožíváš, vkládání embryí u tak nízkého dne embryonálního vývoje, kde třetí den ještě ani není zapojený genom, takže vůbec nevíš, jestli to embryo čtvrtý den v tobě ještě bylo a čekání na to, zda to vyjde nebo ne, pak čekání na to, zda je embryo/plod vůbec zdravý.. proč? Proč takto složitě? Nebylo by lepší vložit kvalitní blastocystu, o které vím, že je geneticky v pořádku a že je tak obrovská šance, že to vyjde? Z jiného embrya ani dítě nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
23.6.18 10:58

@MakiPoh P.s.: učebnicové embryo třetí den vývoje má 6-8 buněk, nedá se o něm říct nic, kromě toho, zda má 6 nebo 8 buněk, vyřiď to své embryoložce, která z tebe dělá bl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.6.18 17:00

Ahoj,díky za reakci a rady. Já vím,že třídenní embryjko ještě nění pořádně vyvynuté,ale bylo mi řečeno,že pokud jsem již prodlouženou kultivaci měla,že to zkusíme trochu jinak a to tím třídenním,že i to pak může v ženském těle dozrát a zahnízdit a hlavně když byly jenom dvě:-(…no vidíš,Ty máš s Gennetem dobré zkušenosti,ale já tady s tím libereckým tedy ne:-(,proto jsme jeli do Prahy,…bylo nám přes známé doporučeno Podolí…samozřejmě by určitě nebyl problém,chtít po nich příště vložení,až cca 5-6-tý den. Nemyslím si,že by mi chěli v Podolí ňák ublížit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
23.6.18 17:32
@MakiPoh píše:
Ahoj,díky za reakci a rady. Já vím,že třídenní embryjko ještě nění pořádně vyvynuté,ale bylo mi řečeno,že pokud jsem již prodlouženou kultivaci měla,že to zkusíme trochu jinak a to tím třídenním,že i to pak může v ženském těle dozrát a zahnízdit a hlavně když byly jenom dvě:-(…no vidíš,Ty máš s Gennetem dobré zkušenosti,ale já tady s tím libereckým tedy ne:-(,proto jsme jeli do Prahy,…bylo nám přes známé doporučeno Podolí…samozřejmě by určitě nebyl problém,chtít po nich příště vložení,až cca 5-6-tý den. Nemyslím si,že by mi chěli v Podolí ňák ublížit…

To se ví, že z Liberce a Jablonce jezdí do Gennetu na Letnou a ne jen na genetické screeningy. Moje spolužačka to samé, bydlí v Liberci, tam absolvovala dvě IVF, stěžovala si a až na třetí pokus se zadařilo na Letné. Já nevím, v tom Liberci nedělají genetiku embryí? Je možné, že ne, protože Letná není jen CAR, ale i centrum lékařské genetiky. A nejde o to, že by ti chtěl nebo nechtěl někdo ublížit. V tomhle procesu jde pouze o kvalitní stimulaci a výběr zdravého embrya. Když vkládáš nevyšetřená embrya, prostě nikdy nevíš. Máš věk na to, abys to měla na Letné zdarma, chtěla jsem jen poradit, dál je to na tobě. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.6.18 18:18

Děkuji :-),seš moc hodná,zkusím tedy napsat Mudr.Malíčkové,snad mě objedná,asi má velký nával pacientek,když je tak dobrá,co o ní čtu.
No o Gennetu v Liberci nebyly moc dobré recenze,ale nevím,jak to je teď,já tam byla cca v roce 2013 a vím jistě,že už tam nechci,i když by to pro mě bylo mnohem pohodlnější a méně stresující.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
23.6.18 18:29
@MakiPoh píše:
Děkuji :-),seš moc hodná,zkusím tedy napsat Mudr.Malíčkové,snad mě objedná,asi má velký nával pacientek,když je tak dobrá,co o ní čtu.
No o Gennetu v Liberci nebyly moc dobré recenze,ale nevím,jak to je teď,já tam byla cca v roce 2013 a vím jistě,že už tam nechci,i když by to pro mě bylo mnohem pohodlnější a méně stresující.-)

To se ani nedivím, na Liberec nejsou dobré reference doteď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
12.10.18 07:20

Ahoj :) @MakiPoh prosím tě, jaký si měla hodnoty? A jak ti to dopadlo? Já teď řeším stejný problém :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
23.11.18 20:20

Ahoj :mavam: , také řeším protilátky zona pellucida, čím vám to léčili, pokud léčili a co vám na to pomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
23.11.18 20:51

@zabicka7 ahoj, sice se neptáš mě, ale mám to samé a řešilo se kortikoidy. První IVF vyšlo 1× ket nechytlo se, pak KET a mimčo, pak ket a nechytlo se, při druhém IVF KET a samovolný potrat.
Před IVF 4× potrat po přirozením početí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
23.11.18 22:08

Máme za sebou 2× potrat v přirozeném početí (21tt a neprosperující těhotenství ukončeno kyretáží), pak 3× IVF. Ze třech IVF máme jen 1 embryo ke KET vzhledem k nízkému AMH a špatné genetice. V létě měl proběhnout KET, ale zjištěny hraniční protilátky Zona Pellucida, po měsíci znovu testy na ZP, hodnota ještě narostla, pak nasazeny kortikoidy na 5 týdnů a přímo KET bez dalších testů.
Jak dlouho si brala kortikoidy prosím? Dělali ti pak nějaké testy? Nebo jak zjistí, že už protilátky nejsou? Kortikoidy beru 4 týdny a cca za týden bych měla jít na KET, ale žádné testy už mi dělat nebudou. Jsem z toho špatná. Mám obavy, jestli už jsou protilátky přeléčeny, přijde mi to jako loterie. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
23.11.18 23:23

@zabicka7 u mě kortikoidy nasazovali cca 10 dní před ketem, protilátky mám slabě pozitivní. Testy nedělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
24.11.18 15:07

@zabicka7 Nejlepší, imunoložka MUDr. Karin Malíčková, najdeš tu o ní mnoho diskuzí. U ní jsem měla 17 týdnů léčby, teprve pak povolila transfer = výsledek, zdravá dcera ve 41 letech. Transfer před tím vyloženě zakázala, jinak bych o zdravé embryo přišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
24.11.18 20:53
@Celina píše:
proboha :roll:
Přesně tímhle způsobem jsme přišli o zdravé, čerstvé embryo :cert:
Léčba kortikoidy, žádná kontrola a můžete na ET. Otěhotněla jsem a v 6tt potrat. Děkujeme, paní doktorko Andrlikova, to se vám opravdu nepovedlo!
O tyden později jsem měla takové výsledky, že potrat byl skoro jistota a dál se zjistilo, že jsem kortikorezistentni. Čili medrol na mě vůbec neúčinkoval , což se dalo lehce z krve zjistit a ET vůbec neměl být :pocitac:
Pokud tě doktor pouští do transferu bez předchozí kontroly, je to vyložený hazard, nechápu :roll:

tak teď jsi mě vyloženě šokovala. Měla jsem embryo po PGS a potrat taky 6tt. Hmm budu se na to muset zeptat :roll: . Díky za příspěvek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
26.11.18 18:20

@Celina
moc děkuju za reakci, to je přesně to čeho se bojíme. :,( Po 4 letech máme konečně jedno jediné geneticky zdravé embryo a teď to máme risknout? :zed: :zed: :zed: :dance: Ale dle doktora už testy potřeba nejsou. Údajně se dají jen zjistit protilátky z krve, ale to jestli jsou aktivní/činné nebo tam jen jsou a nevykazují činnost se prý zjistit nedá. Medrol by je měl dle slov MUDr. zneaktivnit nikoliv zničit. :nevim: nelíbí se mi to. Nevím, jestli jsem to napsala srozumitelně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí