Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
za mě proč ne, těhotenství nevyležíš a když bude dodržovat nějaký režim, tak jí to naopak může psychicky prospět… Cestování po ET/KET nevadí - řada klientek CAR jsou ostatně cizinky, které hned po transferu letí/jedou do své země
Take si myslim, ze tam spis vypne a nebude na to tolik myslet, odpocine si. Tim spis se zadari.
@Musulka12 jaký je můj názor? Nestarej se o život kamarádky! Není to hezké, je snad dospělá, ne ![]()
@stinga nestaram, ale zeptala se na můj názor
Tak se ptám i tady. Protože já mám stejný jako Vy tady zatím všichni..
Moc nechápu, proč hned musíš útočit. Je demokracie, mohu se zeptat na co chci a kde chci ![]()
@Musulka12 pokud nebude skákat a dělat obecně nebezpečné sporty není důvod aby byla doma. Jestli se embryo udrží nebo ne stejně moc neovlivni, tak proč se zbytečně stresovat.
Za mne spíše ne, neletěla bych. A to jsem „fanda“ cestování. Zatím létám celé těhotenství 2-3 do měsíce. Ale po ET/KET bych to neriskovala. CAR obecně doporučují tak dva týdny klidnější režim a mezi to cestování letadlem, změny podnebí, koupání atd. určitě nepatří. Samozřejmě to ve výsledku nemusí hrát žádnou roli a KET může být úspěšný. Ale v opačném případě já jsem třeba povaha, že bych si pak tu cestu na dovolenou vyčítala. Ale v tomto ty tu kamarádku znáš lépe, jak to třeba celé bere ona a podle toho jí můžeš říct svůj názor.
Dovolena, proc ne. Ale letecky? To bych si rozhodne v CARu ověřila, zda tam není nejake riziko. Preci jen i ten KET stoji nemale peníze, tak proc riskovat…
pokud chce at leti. Pokud se neco pokazi tak si to pak treba bude vycitat, kdyz nepojede tak si to treba taky bude vycitat. Kazdopadne je dospela
Mě bylo řečeno že po IVF dostanu 14 dní neschopnost, že má být klidovy režim, proto jsme nechali navstevu Caru až na podzim právě kvůli dovolené ![]()
Já měla po KETu potřebu se pověsit za nohy na hazul a vydržet tak 14 dní. Na nějakou dovolenou by mě nikdo nedostal. Stejně jsem měla neschopenku, utrogestan do vagíny a zákaz koupání. Tak co v Turecku
. A bát se, že tam chytnu nějakou infekci? Díky nechci
.
Jestli si nebere neschopenku, tak proč ne, psychicky se to tam určitě bude snášet líp, ale že by se mi chtělo lézt do vody, když z člověka ten bílej sajrajt pořád teče a i na toaletě to musíš splachovat na několikrát… z toho pak ostatní v té vodě musejí být úplně odvázaní. Samozřejmě nikde není dáno, že dovolená v Turecku je jen o koupání - pokud se bez toho obejde, tak si to asi i představit dokážu ![]()
Moc Vám všem děkuji za názory. Nakonec se rozhodla, že pojedou. Neschopenku nemá, letadlo nevadí. Lítají do center zahraniční klientky.. Takže jde v zásadě opravdu jen o to koupání. A smocit se prý taky nevadí. Těhotenství se nedá vylezet. Cituji slova doktora v Caru. Nejdůležitější je psychická pohoda..