Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@peta19888 Byla jsem teď v pátek na IUI v Pronatalu v Českých Budějovicích. ![]()
@9Paja3 Tak moc držím palce, ať se zadaří. Bylo to vaše první IUI? Já začala chodit do Pronatalu v Praze (jsem z Prahy), tak jsem zvědavá, čeká mě IVF, moje druhé. Ale první v Pronatalu. Jinak v Budějovickém Pronatalu jsi jinak spokojená? ![]()
@peta19888 Jj, bylo to poprvý, takže nervíky jako prase.
Jsem tam hodně spokojená. Šéfuje tam tomu doktor, díky kterýmu jsem já na světě. Před třiceti lety léčil mamku, který všichni ostatní doktoři řekli, že prostě děti mít nebude. Jediný, co bych jim vytkla, je ta místnost pro chlapy na odběry jejich „vzorků“. To je opravdu hrozný. 😁
@9Paja3 To je skvělý, že takhle pomohli Tvý mamce. To bych neřekla, na jaký to bylo úrovni před tolika lety. A bylo
.
Určitě to bude ok, držím moc palce. Já jsem jinak v tom Pronatalu v Praze taky spokojená. Zatím mi nic konkrétně nedělali, jen jsem tam 2× byla, ale zatím spokojenost.
A na tu místnost pro chlapy jsem zvědavá, co pak přítel řekne na tu místnost. Předtím jsme byli v nemocničním CARu a tam taky nic moc
.
@peta19888 Já tam byla už víckrát. Nejdřív mi dali clostilbegyt, ale folikul jenom 13mm a pak zmizel. Takže na další cyklus jsem dostala Letmylan. Na další folikulometrii měl 18mm. Tak jsem dostala injekci ovitrelle a teď se holt uvidí. Moc tomu nevěřím, že by to hned takhle vyšlo. Hlavně teď to příšerný čekání na testování. Nervozitou bych nejradši v práci ohlodala stůl. ![]()
@9Paja3 Jasně, tak teď už to snad konečně dopadne
. Kdy si budeš dělat poprvé test? Chápu, že to čekání je šílený. Já to zažila 11×. Těch 14 po embryotransferu je hrozný. Snažit se na to nemyslet pořád, ale ono to zas tak moc nejde. Člověk by si nejradši udělal ten test po třech dnech, ale ví, že je to moc brzy a je to blbost.
@peta19888 Teoreticky 14. dubna. To je vždycky nejlepší rada od mýho okolí. Třeba od kamarádky, která má 4 děti „Nemysli na to.“ Hmm, děkuju, a jak to mám udělat? ![]()
@9Paja3 Jo to jsou nejlepší rady. A ještě od těch, co měli děti jedna dva… Na tyhle nevyžádaný rady by se dala sepsat knížka.
A budeš testovat až ten příští pátek nebo zkusíš dřív? Já jsem v tomhle hrozná a nevydržím nikdy do tý doby, co mi řekli v CAR. Ale ne zas, že bych po 4 dnech dělala test, to ne ![]()
@9Paja3 Tak to úplně chápu, já poprvé myslím vydržela 13 dní po embryotranferu, při těch dalších pokusech už ne
.
Ahoj holky, taky se přidávám na konci dubna jdu na pohovor do pronatalu v CB, snažíme se přes rok a půl o druhé tak snad se zadari ❤️ 😊 jinak přeju taky hodně stesti a držím palečky @9Paja3 ❤️
Ahoj, nasla jsem tuto diskuzi. Zeptam se, kdo chodite nebo jste chodily do Pronatalu v Praze, kdyz testujete v terminu, ve kterem vam tam rekli a mate pozitivni test, za jak dlouho vam delali nejakou kontrolu?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.