Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
založila jsem tuto diskuzi, protože mě čeká 3.4. druhý KET, první byl v lednu, ale bohužel neúspěšný. Včera jsem byla na ultrazvuk a sliznice je prý hezká, paní doktorka zněla moc optimisticky tak snad to teď vyjde. Navíc mi po KET napsala injekce na ředění krve to jsem při prvním KET neměla, tak nevím jestli to může pomoci.
Budu ráda za každou diskuzi moc mi to pomáhá při čekání na těhotenský test po KET.
Přeji Všem aby se nám to konečně povedlo. ![]()
Ahojky,
mě čeká moje první KET teď v pátek 31.3., takže par dnů před tebou.
Nevím vůbec na co se připravit, tak čtu veškeré diskuze ![]()
My jsme měli stimulovat koncem prosince, ale kvůli chřipce jsme to posunuli na leden. Já měla hodně vajíček - 23 zralých z 28 odebraných. Problém jsme měli potom před odběrem vajíček, kdy manžel neměl skoro žádné spermie kvůli chřipce. Ale nakonec po x odběrech našli potřebné množství a oplodnili všechny vajíčka. Po 6 dnech zůstaly 3 embrya, které jsme posílali na genetiku a po x týdnech nám řekli, že jsou všechny zdravé.
Jak jste to měly vy?
Oplodnilo se nám ze 14 vajíček 10 a 6 bylo kvalitních a šli na PGT a 5 je zdravých.🙏 🍀
Dnes jsem byla na kontrole, sliznice 9 mm, čekám na test Endometrio, to by mělo být ve čtvrtek a 5.4. KET. Tak uvidíme. Všem moc držím pěsti, ať to dobře dopadne.😊 🍀
Já byla na kontrole v pátek, sliznice 6 mm, v sobotu jsem píchala Ovitrelle, a od pondělí mam 2× denně Utrogestan.
Držím pěsti, ať jsou výsledky v pořádku 🌸
@Evelinka211 samotný transfer je v pohodě, já skoro nic necitila asi jako na gynekologii, ale to čekání je děsivé. Já se pořád pozorovala a ze začátku jsem i věřila, ale pak jsemsi udělala test brzy myslím 6 den a bez čárky a šla psychika dolů. Teď přemýšlím, že si nechám vypsat neschopenku jen na první týden, předtím jsem byla doma celých 14 dní a bylo to dost psychicky náročné ještě po stále opakovaných negativních testech. Myslím si, že nejkritičtější je 48 hodin po KET.
@Verča243 děkuji za info🌸 mě vyjde KET na pátek a o víkendu nemám v plánu nic náročného dělat. Nad nemocenskou jsem ani neuvažovala, doma bych se asi zbláznila a pořad pozorovala.
Už bereš nějaké léky? Kromě ředění krve?
Celý proces IVF je hodně psychicky náročný 🥹
@Evelinka211 beru od MS estrofem a dnes mám večer začít zavádět amelgen a ty injekce na ředění krve mám brát až v den transferu. Zatím jsem více v klidu jak na poprvé, ale uvidíme po transferu. S manželem to moc probírat nejde, ten je potom naštvaný, že to moc řeším, že to nemůžu ovlivnit a zbytečně se stresuju.
Ale má pravdu, jen oni na celý cyklus koukají z venku a netuší co si prožíváme uvnitř.
Ahoj, taky mě čeká ket někdy po Velikonocích
mám syna 2021 a minulý ket listopad 2022 neúspěšný. Tentokrát mám i estrofem. Tak snad to klapne
![]()
@Verča243 můj manžel je asi stejný jak ten tvůj, taky mi pořad říká, ať to neřeším, nemyslím na to atd… ale nechápe co to znamená pro mě 🥹
Já vůbec nevím co je ten estrofem😎 jen podle Google😇
Ahoj holky
já se pomalu připravují na svůj 4 KET a bude první v nativu. První Ket biochemko, druhy spontánní potrat v 7tt, třetí Ket nic, to jsem brala taky na ředění krve clexan. Tak jsem zvědavá jak to dopadne. 4.4. mám mít ms, 10-13 den UZ a pak ovitrelle a transfer. Mělo by to vyjít na 24.4.
@Lenk29 ahojky co je to prosim te ten test Endometria? Jak se provadi? Ja cekam na embryjka, kolik se mi jich vrátí z genetiky:)
U prvniho IVF se neuhnizdilo zadne embryjko, tak si rikam, jestli neni problem treba i v endometriu, prijee mi, ze ovulaci mivam pozdeji, tak jestli ta sliznice neni pripravena prijmout ombryo az pozdeji…
Embryjka-Test ERA určí optimální časové okno, kdy je děložní sliznice receptivní pro přijetí embrya. Stanoví tedy optimální čas pro embryotransfer. Jeho výsledky pomohou také stanovit vhodnou hormonální přípravu i její délku. S využitím tohoto testu je u pacientek s opakovaným selháním implantace (uhnízdění) dosaženo 73% úspěšnosti.
Nebolí to, jen trochu cítíš tlak. Kamarádka 2 x měla Ket a nic a po Endometrio už má 1 holčičku a teď čeká další dítě.
Kolik Vám šlo embryjek na PGT?
Dekuji za info, tak to je presne to, co by se mi taky libilo jeste vysetrit, jen jsem nekde cetla, ze kazdy cyklus to muze byt jinak?
Ty to budes mit vysetreno v tom stejnem cyklu jako KET? To se stihne vysetrit? A to teda neco zavadi do delohy nebo berou vzorek sliznice? A kde to budes mit provedeno? Dekuji
Nam slo na genetiku 7 embryek ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.