KET duben 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
11.4.23 15:46
@miskuet píše:
A vybavujes si, kolik jsi mela sliznici ten 10. den DC? Ja uz jsem z toho vazne mimo, ja myslela, ze bude se estrofem bere od zacatku (1. nebo 2. den cyklu), kdyz je to rizeny cyklus, nebo se nebere vubec (kdyz je to nativ). Ze beres estrofem az po KETu, to jsem jeste neslysela. Taky bych sla nejradsi na ultrazvuk den pred transferem, ale de facto transfer je od posledni (a jedine) kontroly 8. den. Proste mi to prijde malo uz pro nejakou mou pohodu a viru v to, ze to muze klapnout.
Muj to bude 4. KET (první tři byly v minulém IVF cyklu, ani jeden uspesny, byť se synem - ktery ovsem zemrel, a tak jsem porad bezdetna - jsem otehotnela na prvni dobrou prirozene), ted je to prvni KET v novem IVF cyklu (a mame jeste jednoho mrazacka). jak to mas ty? Ale teda poprve mam rizeny, jinak jsem mela vzdycky nativ.

Ja take beru Estrofem dal i po Ketu, take mam rizeny proces…🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
11.4.23 16:27
@Anonymní píše:
10 DC jsem měla 6,5 mm.
KET v únoru 12 DC 8,7 a to me vzali na utz i 15 den cyklu a to bylo 10 mm. Ket byl 20dc, skončilo to biochemických.
První ket v prosinci, a to výšku nevím, tam jsem byla na odstranění sliznice a hned potom byl ket který nevyšel ani pozitivní test.
Já popravdě neslysela od nich ani slovo o řízenem cyklu nebo cyklu v nativu, tohle jsem se dozvěděla až tady na emiminu. Jeden cyklus si pamatuju ze jsem si měla něco pichnout, ale teď si nevzpomínám co to bylo, mam to v papírech.
Jinak já mam už jedno dítě, které se podařilo na první ket. Teď jsem docela v šoku, ze to nejde a jsem z těch informaci mimo.
To mě moc mrzí, v jakem týdnu jsi o nej přišla? A kolik platíte za ket?

Tak to je aspon jiny pristup, kdyz delali UTZ i pozdeji. Tak jestli jsi jeden KET neco pichala, tak to byl zrejme Ovitrelle a to byl teda nativ. Tak drzim palce, aby to tentokrat klapl!!! Narodil se v radnem terminu, zemrel, kdyz mu byly tri dny, takze jeste v porodnici.
Za první KET nic neplatím (nemela jsem ET, protoze IVF mame úrave z genetickych duvodu, musela se teda udelat genetika a ta chvili trva, tak by se nestihl ET). Takze „zdarma“ mame prvni KET a pak kazdy dalsi, co jsem se divala, 10 500, docela palka. Takze ted nic neplatim, az kdyztak ten dalsi KET. Kolik stoji u vas? Jinak ja z tech trech nevydarenych KETu mela pozitivni test jen prvni KET, ale bylo to biochemicke.
Jinak ja taky neslysela ani ň o rizenem nebo nativu, vse si tak nejak zjistuju sama, abych byla v obraze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
11.4.23 16:29

@Laura9999 Asi jsem se spatne vyjadrila. Ja mam taky rizeny cyklus a beru taky i po KETu, ale z minuleho prispevku jsem pochopila, ze se bere AŽ od KETu (do te doby ne). Ale asi jsem to blbe pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
11.4.23 16:56

Anonymní s tulipánkem. Ja mám ket taky 13.4 ale v reprogenesis v Brně :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
11.4.23 17:04

@miskuet moc mrzi me tvoje ztrata. :,( Musime verit, ze duben bude nas stastny mesic. :hug: jsem od Vyškova, kdyby jsi potrebovala obejmout nebo neco, tak pis a dojedu :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.23 18:07
@miskuet píše:
Tak to je aspon jiny pristup, kdyz delali UTZ i pozdeji. Tak jestli jsi jeden KET neco pichala, tak to byl zrejme Ovitrelle a to byl teda nativ. Tak drzim palce, aby to tentokrat klapl!!! Narodil se v radnem terminu, zemrel, kdyz mu byly tri dny, takze jeste v porodnici.
Za první KET nic neplatím (nemela jsem ET, protoze IVF mame úrave z genetickych duvodu, musela se teda udelat genetika a ta chvili trva, tak by se nestihl ET). Takze „zdarma“ mame prvni KET a pak kazdy dalsi, co jsem se divala, 10 500, docela palka. Takze ted nic neplatim, az kdyztak ten dalsi KET. Kolik stoji u vas? Jinak ja z tech trech nevydarenych KETu mela pozitivni test jen prvni KET, ale bylo to biochemicke.
Jinak ja taky neslysela ani ň o rizenem nebo nativu, vse si tak nejak zjistuju sama, abych byla v obraze.

Ten pozdější ultrazvuk dělali jen ten jeden KET. Teď říkali ze není potřeba, ale i tak mam jiný názor. Jistota je jistota. Mohla by jsi mi tedy vysvětlit rozdíl mezi cyklus řízeny a v nativu? Se v tom ztrácím.
Moc me mrzí co se stalo s chlapeckem :hug: :hug: posílám objetí na dálku. Snad už je lépe :kytka: :,( tak super ze genetika vám vyšla a můžete na transfer.. drzim palce at to ted vyjde.. nás stojí ket 8500,– a máme ještě 9 embryí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.23 18:11
@miskuet píše:
@Laura9999 Asi jsem se spatne vyjadrila. Ja mam taky rizeny cyklus a beru taky i po KETu, ale z minuleho prispevku jsem pochopila, ze se bere AŽ od KETu (do te doby ne). Ale asi jsem to blbe pochopila.

Ano já ho mam začít brát až v den KETu jsou to takové modré tabletky v kulatem platu, pochopila jsi správně. Ale netuším proč až od KETu :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.23 18:14
@Denniska22 píše:
Anonymní s tulipánkem. Ja mám ket taky 13.4 ale v reprogenesis v Brně :hug:

Budu držet palce. Ať nám to všem vyjde. :hug: Jsem moc rada, že to můžu s někým sdílet a rozumí mi :andel:
Tvůj je to kolikatý ket? A taky mas utz jen okolo 10-12 DC a pak jdes zrovna na KET?

• Citovat
  • Upravit
1755
11.4.23 18:30

Pátý ket. Ze třetího mám syna(21m)

Já měla 12dc utz ale dr říkal že sliznice nic moc narostlá tak jestli chci tak ať přijdu 15dc a nebo naplánujem trasnfer s tím, že by to zkontroloval před zavedením. Ale když je sliznice super tak myslím, že to není třeba kontrolovat, myslím že to klidně vidí i při tom transferu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
11.4.23 19:11

Ahoj, tak se k Vám přidám 😊 14.4. mám první ket a je vas tu docela dost tak bych se chtěla rovnou zeptat jak to funguje v den transferu? Je to jako na gynde jdete svleknete se a jde se ke křeslu nebo je to spis jak při IVF při odberu vajíček ze se musím převlékat do jejich košile? 😁 jinak já mám ket v nativu doktorka tomu moc nevěřila ale při kontrole 12 den jsem měla sliznici 10mm a pry to vypadá i na ovulaci běžné jsem bez oči a nedozravaji mi vajíčka. V sobotu večer sem píchala Zivafert 5000 a od pondělí beru utrogestan 3×2 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
11.4.23 19:20
@Anonymní píše:
Ten pozdější ultrazvuk dělali jen ten jeden KET. Teď říkali ze není potřeba, ale i tak mam jiný názor. Jistota je jistota. Mohla by jsi mi tedy vysvětlit rozdíl mezi cyklus řízeny a v nativu? Se v tom ztrácím.
Moc me mrzí co se stalo s chlapeckem :hug: :hug: posílám objetí na dálku. Snad už je lépe :kytka: :,( tak super ze genetika vám vyšla a můžete na transfer.. drzim palce at to ted vyjde.. nás stojí ket 8500,– a máme ještě 9 embryí.

Děkuji za objetí :-)
To máte krásné, 9 embryí, některé tam určitě padne (snad to nejdřívější :-) My máme „jenom“ dvě, ale i to je zázrak, když riziko přenosu té nemoci bylo 50%. Z pěti dvě zdravá.
Rozdíl mezi řízeným a nativem: řízený cyklus - pomocí hormonů ti zablokují vlastní hormony (utlumí vaječníky, takže v daný měsíc neroste žádný folikul, neuvolní se vajíčko, neroste sliznice), vše se nastaví hormonálně. Právě že od 1. nebo 2. DC se berou estrogeny (Estrofem nebo jiný lék, já mám Lenzetto, ale pořád jsou to estrogeny), který ti vytvoří sliznici, do které se pak uhnízdí embryo. Potom se k estrogenům přidává progesteron (to je třeba Utrogestan, Gynprodyl, Amelgen atd.), který slouží k tomu, aby se embryo udrželo. A tyto oba dva léky pak žena bere někdy do toho 12. týdne (tak nějak), než funkci převezme placenta. Kdyby se to vysadilo, žena by potratila, protože její hormony jsou v tu chvíli utlumené.
No a nativ - tam se využívá toho, že žena přirozeně ovuluje. Sleduje se, jak roste folikul, jakmile má určitou velikost (myslím nějakých 18 mm), naordinuje se Ovitrelle a načasuje se transfer. Nepodává se estrogen, protože sliznice roste sama, pouze se pak přidává (třeba po KEtu někdy) progesteron - ten sice tělo produkuje samo, ale je to jako podpora udržení těhotenství.
Tak jsem se právě divila, že jsi říkala, že máš ten Estrofem až od KETu, protože co vím, brává se to od začátku cyklu. Ale možná to máš nějak „kombinovaný“, že máš nativ, ale třeba trošku nižší sliznici, tak přece jen přidají ten Estrofem. To bych tak tipla. Ale to jen hádám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
11.4.23 19:22

@Denniska22 Děkuji moc :hug: A ano, budeme věřit, že duben je náš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.23 19:25
@Hana94 píše:
Ahoj, tak se k Vám přidám 😊 14.4. mám první ket a je vas tu docela dost tak bych se chtěla rovnou zeptat jak to funguje v den transferu? Je to jako na gynde jdete svleknete se a jde se ke křeslu nebo je to spis jak při IVF při odberu vajíček ze se musím převlékat do jejich košile? 😁 jinak já mám ket v nativu doktorka tomu moc nevěřila ale při kontrole 12 den jsem měla sliznici 10mm a pry to vypadá i na ovulaci běžné jsem bez oči a nedozravaji mi vajíčka. V sobotu večer sem píchala Zivafert 5000 a od pondělí beru utrogestan 3×2 🙂

V helios je to jako na gynde. Svleknes se a můžeš použit látku na přechod z kabinky na křeslo. Potom 15 minut ležím a jsem přikrytá dekou.

• Citovat
  • Upravit
915
11.4.23 21:31

@Hana94 ahoj :mavam:
V Ostravě v Eurofertilu jsem se v šatně převlékla do vlastní košile, kterou jsem si donesla a šla na sál. Po zákroku jsem si přelehla na postel, kterou mi dovezli a na pokoji 15 minut ležela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
11.4.23 21:45

@miskuet já mám někdy pocit, že Ivf je složitější než jaderná fyzika a u každé z nás to je jiné. I mé pokusy vypadaly pokaždé trochu jinak. Minule v nativu jsem byla na kontrole 12DC, kdy všechno vypadalo v pohodě, Píchnul se 1× ovitrell a za týden ket. Mezitím ještě jeden utz. Tentokrát 12DC cyklu výška sliznice 8mm ale žádný dominantní folikul, takže si mě pozvali 16DC, kdy měl folikul správnou velikost, Píchnul se 2× ovitrell. 18DC pak 1× ovitrell a začala jsem brát progesteron, 19DC kontrolní utz že ovulace proběhla správně. 20DC mi volali, že mám z krevních testů nízkou hodnotu estradiolu, takže rychle do lékárny a 3× denně estrofem. Ket byl 22 DC. V řízeném Ket už si to moc nepamatuji. Ale v prvním jsem myslím brala estrofem i lenzeto, v druhém jen estrofem, vždy od prvního dne cyklu. A kolik bylo kontrol nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.