Proplacení dovolené - konec smlouvy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5misa6
22.9.11 08:47

Proplacení dovolené-konec smlouvy

Ahoj,je tady víc diskusí,ale nenašla jsem co hledám.Teď 31.9 mi končí smlouva v práci, a teď jsem na nemocenské.Mám nárok na proplacení nevyčerpane dovolené?Totiž u nás ve firmě se jim to proplácet nechce,je na to zákon?Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
22.9.11 08:49

Pokud sis ji nevybrala tak ti ji musi vyplatit :wink: …jak to přesně je nevííím, ale taky mi končí smlouva a toto jsem řešila, mě nakonec žádná nezbyla. Ale nezapomen na to že na začátku roku se přiděluje dovolena u nás je to 24 dní a tím že končím 31/9 tak se mi odečte 6 dní z celku (3 měsice do konce roku) takže dovči je min…nevim jestli je to tak všude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
22.9.11 08:53

My máme 27 dní.A určitě tak 10 dní tam mám.By mě nasrali,každá koruna dobrá.Nevím jak si to můžou dovolit neproplácet.

• Citovat
  • Upravit
10048
22.9.11 08:54

No chtělo by to nějakou právní radu, ale co vím tak mě každý říkal že se to proplatit musí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.9.11 09:02

Pokud končíte prac.poměr a nemáte vybranou dovolenou, na kterou máte nárok (správně Dice připomněla, že pokud skončíte dřív, než ke konci roku, máte nárok na poměrnou část - v tomhle případě tedy 3/4 ročního nároku), je zaměstnavatel POVINEN vám dovolenou proplatit. V průběhu zaměstnání se dovolená proplácí jen ve velmi specifických případech, obecně je nutné si ji vybrat nejpozději do konce následujícího kalendářního roku. Takže se nedejte a v případě, že by vám tvrdili v práci něco jiného, pohrozte jim inspekcí práce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
22.9.11 09:05

Veru děkujeme za potvrzení!

Zakladatelko, nenech se!!!! :palec: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
22.9.11 09:14

No nenechám:-) vím,že kolegyni to neproplatili.No německá firma má asi svůj zákoník:-)

• Citovat
  • Upravit
10048
22.9.11 09:23

To je jedno ze nemecka, ale jsou v cesku a plati pro ne cesky zakony :kytka: nenech se!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.16 13:46

Ahoj, prosím o zachování anonymity (důvěrné informace skrz zaměstnání).

Dne 20.9.2016 mi skončí pracovní smlouva, která byla dobu určitou - jeden rok s tím, že od 21.9.2016 mi poběží nová smlouva na dobu neurčitou. Zbývá mi ještě 11 dní dovolené, a tak bych se ráda zeptala, zda se mi automaticky „přehodí“ na novou smlouvu, nebo o tuto dovolenou přijdu? Pokud bych si jí nevybrala - což už nestíhám, tak mi jí zaměstnavatel automaticky vyplatí, nebo o ní opravdu přijdu?
:nevim:

• Citovat
  • Upravit
970
7.9.16 13:52

Musí ti to proplatit, ale radeji si napiš žádost a nech si potvrdit převzetí! Napiš i číslo účtu a ještě píšu - „v následujícím výplatním termínu“ Jestli jsi byla hodně dlouho nemocná, tak se o tu dobu dovolená krátí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.16 13:57

@ivvet Nemocná jsem nebyla vůbec, takže se mi ta dovolená nepřevede na novou smlouvu? Radši se pak dojdu zeptat účetní, ale ta má ted pár dnů dovolenou…

• Citovat
  • Upravit
970
7.9.16 14:23

Jsme psala na příspěvek nad tebou:-)

Měli by ji přičíst k nové smlouvě:-) Mě to tak udělali, když se v polovině smlouvy lámal rok…ale může se to lišit od firmy a těch smluv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2035
7.9.16 17:49

Podle mě ti ta dovolená prostě zůstane, myslím si, že ti ji zaměstnavatel neproplatí, ale prostě ti zůstane. Plus by ti měl vzniknou nárok na dovolenou jakoby za říjen, listopad, prosinec. Protože si měla určitě vypočtěný nárok jenom do toho září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat