Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@klarka133 píše:
Jo jeho maminka je pro něj svatá, sám vyrůstal bez táty, pokud nepočítám x těch náhradních a ona je jeho „vzor“. Než se vše dozvěděla, tak se se mnou normálně bavil a alespoň to řešil. Takhle…mám dojem, že se nedočkám ničeho. Akorát mi přišel, od jeho matky dopis s ultrazvukem, který jsem poslala jemu na jeho adresu(asi ho tam donesl a šel si pro radu co má dělat podle mě), že spolu nikdy nebudeme apd., že po soudu zaplatí alimenty a tím to končí. Nevím, zda to má ta dáma v hlavě srovnané.
no to je hnus, ten dopis ![]()
@terinka4444 Rok? :-/ tak to jsou opravdu „dobré“ vyhlídky. On s testy, až je nařídí soud souhlasí. A když vím, že matriku se mnou nepůjde, není možné ho žalovat už předem? Aby vše proběhlo rychleji?
On ti musí 2 roky platit vyživu v těhotenství a po ní. ze zákona 2 roky ti musí dávat peníze. dnes sem byl ana matrice a dávala nám papír kde sem to četla.
![]()
@kitty123 To potěší
…jo ten můj ex kterého zmiňuji mi zase říkal, že mu jeho bejvalá říkala, že srovnává všechny jeho baby s jeho mámou a on že je to prý pravda
Bohužel taková můra nikdy nebudu…
@Radulaaa No v první chvíli jsem si myslela, že to poslal on, ale když jsem to vyndala z obálky vypadl na mě dopis od ní. V tu chvíli mě opravdu vytočila a myslím si, že jiný záměr to nemělo. Kdyby mu to přeci vadilo, tak to vyhodí a je to…když jsem jí napsala ať se do toho neplete že to dítě je jeho a moje a že mu to pošlu klidně zpátky. Odvětila, že můžu ale že se mi to vrátí ![]()
Ne, před porodem nelze, těžko, když on nesouhlasí dobrovolně s otcovstvím, tak se musí počkat, až mu to, že je otec někdo prokáže, do té doby těžko může někdo ntit někoho platit za něco, co tvrdí, že není jeho. Zjednodušený princip, pak mu to napálí zpětně. Jak velký má plat?
@klarka133 říkáš, že je o 11 let starší, tzn. že už je mu určitě přes 30 a to si nechá diktovat život maminkou?;) Divný..
Další věc, v těhotenství ti něco zaplatí jen z jeho dobré vůle, když nebude chtít, tak smůla.. Po narození prcka ho nejspíš uvedeš jako otce, proběhnou formality, popř. kdyby se cukal, test otcovství a pak budeš dostával alimenty na maličkého/kou.
@terinka4444 Já vím, ale myslela jsem to tak, jestli to nejde zařídit předem, aby mu byly testy otcovství nařízeny už nyní a provedly se co nejdříve po porodu. No v práci má tuším kolem 23tis. čistého a ještě podniká tam je to hodně nárazové - Ale těch 7 tis. mu to měsíčně dá pravidelně
Já jsem slyšela něco o tom, že snad i sociálka dává nějaký příspěvek pro matky v nouzi. Ale co je podle papírů „nouze“ a jaké jsou tam kritéria vzhledem k otcovství a situaci, tak to nevím. Od sestřenky tak čekala kamarádka dítě, otec se k ničemu neměl, otcovství (nevím zda přiznal), ale mám pocit, že na něco měla nárok…ona měla nedokončená studia a její matka nezaměstnaná v nouzi. Tak nevím, chce to asi pohledat. Tohle jsem jen slyšela, nevím, co je na tom pravdy… Ale pokud víš otce, 1.věc je přiznat otcovství (byť soudně) a druhá vymáhat to po něm. Do té doby si ale budeš muset stejně zaplatit všechno sama
Víme, jaké jsou zde soudy, že? ![]()
@terinka4444 Momentálně jsem u rodičů, takže mě teď živí oni. Čekala jsem na novou občanku, kterou si jdu vyzvednout v po kvůli změně trvalého bydliště a začnu si vyřizovat sociální dávky, každopádně nevím zda mám na něco nárok, když uveduu že bydlím u rodičů, ačkoli tu trvalé bydliště nemám.
@Lejaa Bohužel je to tak, kdyby mu bylo jako mě neřeknu ani slovo, ale takhle…
@klarka133
a jak se k situaci staví rodiče, jsou ochotní ti zatím pomoct než ti pan otec vše zaplatí co má?
@Kelsey No rodiče se k tomu staví tak, že mě tu nechají teď bydlet apd. Ale pořád tlačí ať to s ním nějak vyřeším (což vím samozřejmě také, že je to jediné řešení jak si teď pomoci), jenže to nejde…po tom co se do toho vložila jeho máma. Snažila jsem se ho kontaktovat, ale marně. Doma jsem ho nezastihla. Vím, že kdybych s ním měla možnost mluvit, vyřešíme to v klidu. Napadlo mě ještě za ním skočit do práce a někde ho tam najít, ale mám z toho opravdu blbý pocit, jít ho na vlastní pěst shánět k němu do kanceláře, kde sedí dalších 20 lidí a dělat mu tam scénu. :/ Takže nevím. Rodiče mi s výbavičkou v tomhle případě nepomůžou, na jednu stranu se na malého těší, ale na druhou to mám pořád na talíři…
A mas moznost nejake brigady? Kamaradky asi zatim deti nemaji, vid, ze by Ti popujcovaly nebo daly nejake veci, co ted nepotrebuji.