Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@klarka133 dřív to nejde, dítě musí být narozené a mít svůj rodný list…
Takže na něj nemáš kontakt? Telefon třeba nebo mail? Něco kam mu maminka neleze?? Informuj ho o tom, že pokud ho dáš k soudu na určení otcovství a jako otec se prokáže tak bude platit i ty testy a to není málo peněz. Třeba ho to přesvědčí, aby se radši zapsal dobrovolně ![]()
Jde to driv, ale jen to vyzivne pro tehotnou a musi uz mit to potvrzene otcovstvi :/
@Radulaaa píše:
Jde to driv, ale jen to vyzivne pro tehotnou a musi uz mit to potvrzene otcovstvi :/
no ja taky myslim ze to jde driv a nemusi mit potvrzene otcovstvi, je to naka pravdepodobnost otcovstvi.. tenkrat to znama resila na socialce
@kitty123 Jojo, mas pravdu! Na tu pravdepodobnost otcovstvi jsem zapomnela. Asi se to pak resi tak, ze kdyz se dodatecne prokaze, ze otec neni, penize se vraci. Ale to spekuluju teda ![]()
@klarka133 Tak to je vypráskaná babička. Ale nemalovala bych si, že on je andílek ovládaný svou matkou, který by ti jinak všechno dobrovolně platil. ![]()
Budeš muset k soudu, jak to nepůjde. A na hmotnou nouzi nárok asi nemáš, bydlíš s rodičema, posuzujou se všichni. Výbavičku seženeš z druhé ruky za pár šupů - použité kočárky, vaničky, oblečení se dává za pár korun nebo i za odvoz. Přežiješ do doby, než mu soud vyměří alimenty.
@Radulaaa píše:
a jak potvrdí otcovství, když on se dobrovolně nezapíše? Nijak.
A kde máš trvalé bydliště, tam sama být nemůžeš? Pak máš nárok na hmotnou nouzi, pokud bydlíš s rodiči, tak nic.
@terinka4444 píše:
A kde máš trvalé bydliště, tam sama být nemůžeš? Pak máš nárok na hmotnou nouzi, pokud bydlíš s rodiči, tak nic.
Nevím, jestli těch pár korun je cennější než pomoc, byť brblajících, rodičů.
@Bábrdl píše:
Nevím, jestli těch pár korun je cennější než pomoc, byť brblajících, rodičů.
já se v dávkách moc neorientuju ![]()
Zkus ho kontaktovat přes fb nebo email nebo prostě nějak kde jeho povedená matka nemá přístup (teda doufám
) a rozumně se s ním domluvit na podepsání otcovství.
Je mi to líto, že se tak zachoval, jak blbec
přitom dospělý chlap, který už by měl umět nést zodpovědnost a né se chovat, jak rozmazlený floutek
.
@Kelsey Dnešní třicetiletí chlapi jsou většinou ještě děti… To vidím na každém kroku.
@terinka4444 píše:
a jak potvrdí otcovství, když on se dobrovolně nezapíše? Nijak.
no tak kdyz rekne matka jmeno a par lidi z okoli ze je otec, ale nevim, ale vim ze si fak ta znama nakej takou ej formlular ze socky pritahla. myslim, ze pokud by se ho pak u soudu primo ptali, nezaprel by, nebo mu to stejne pak napocitaj zpetne az se to prokaze
@Radulaaa To nemám, možná postýlku seženu. Brigády jsem obešla tady po městě a nikde zatím nikoho neschánějí maximálně si mě zapsali do „pořadníku“