Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zeptat se můžeš, za to nic nedáš. Kamarádka rodila CS minulý týden ve čtvrtek a domů ji pustili v neděli, na stehy si má dojít už normálně ke svojí dr.
Rodila jsem v Neratovicích (3×) a domů šla čtvrtý den. Maličkou mi dovezli hned po došití. Jsem ráda za dobrou volbu porodnice.
Tak CS jsem nerodila, ale 6 dní je teda fakt hodně, pokud je všechno ok ![]()
Me pustili 5.den, zeptala jsem se a pustili me, jinak bych sla 6. Stehy mi vyndali na gynde 10.den.
@RoseK Tak to udělám, zeptám se. Protože doma mi pomůže s malým manžel, takže si paradoxně víc ulevim, než kdybych byla ještě v porodnici.
V Brně se normálně pouští 4.den. Stehy jsou vstřebatelné a dren taky většinou nedávají. Takže není co řešit. Šest dní je hodně, pokud se cítíš dobře.
@Evullka Ahoj, já rodila v pátek v poledne a v úterý dopoledne už mě propustili. Pokud jste oba bez potíží, nevidím v tom problém.
Ahojky, ja rodila akutním císařem ve středu pozdě večer, na jipce jsem nebyla, druhý den ráno jsem hned vstala, malou mi dali kolem poledne, ale byl tam se mnou manžel, večer kolem 8 jsem malou dala zpět sestrám, po dvou hodinách mi ji daly zpátky, že jdou k císaři, že by byla na sesterne sama. Od té doby jsem měla malou porad u sebe. Domu jsem šla v podělí ráno. Stehy jsem měla samovstřebáváci, jen mi sestra než jsem šla domů ustrihla uzlíky na koncích.
Já jsem rodila dvojčata (donošená) akutním CS v sobotu ráno a ve středu nás pustili domů.
Pokud je matka i děti OK, tak není důvod tam trčet tak dlouho. Na stehy jsem byla po 8 dnech u svého gyn.dr. (v papírech jsem měla napsáno, že tam mám jít za 7-10 dnů)
@Evullka rodila jsem v nedeli a ve ct rano jsem sla domu, proc az 6.ty den?!
@farska píše:
Hele:
rodivam cisarem v patek-a v pondeli jsem regulerne propoustena domu. Bylo to tak po 3. i 4.cisari.
Vse zalezi na isndividualnim zdravotnim stavu a spolupraci/ochote osetrujicich.
po 4 sekci
. asi nežije v ČR co
ptám se protože bych ráda šla ještě do jednoho těhotenství, ale až na mého gynekologa se na to nikdo moc valně netváří ![]()
Malou jsem rodila v pátek císařem a v pondělí ráno jsem už byla doma, zkus se poptat doktorů, třeba tě pustí, za zeptání nic nedáš ![]()
Prvního syna jsem rodila akutním císařem v po dopoledne, v so mě propustili a v ne jsem si zajela na vyndání stehů. Druhého jsem rodila plánovaným císařem v pá a v út jsme šli domů, na stehy jsem šla v so.
A jaké jste to měly s následnou rekonvalecenci? Některé píšete, že druhý den jste vyskočily jako kalupinky:-)všechna čest. Tak fit nejsem, zvednu se( sice pomalu a bolestivě),ale zvednu, na wc si dojdu, pro malýho taky, postaram se, ale představa, že si musím lehat na postel a vstávat x krát po sobě je vražedná. To raději sedím. Jizva mně teda táhne, tak chodím v předklonu, to se dá. Spím zatím jen rovně. Tohle všechno je normální, že?
A jeden intimní dotaz, cítily jste jizvu při stolici? Jelikož ji cítím, tak raději volím tekutou stravu.
Ahoj v breclavi pousti pokud je vse ok po normalnim 4 den a po cisari 5 den