Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
přemýšlím a ráda bych se vás zeptala, co si myslíte vy. V pondělí jsem rodila cisarskym řezem. Dneska jsem se začala starat od odpoledne o prcka, malej už byl na prohlídce kycli, pupik má zavazany, odběr z paticky taky za sebou. Doma mám dvě děti( tři a dva roky),zatím hlídají moji rodiče. V tamní nemocnici se propouští 6.den po cisari, takže to vychází na neděli. Myslíte, že má smysl se doktorů ptát, jestli by nás pustili v sobotu? Myslíte si, že mimcu budou o víkendu dělat ještě nějaké testy? Nebo je to blbost a mám čekat do neděle.
Děkuji Eva
Hele:
rodivam cisarem v patek-a v pondeli jsem regulerne propoustena domu. Bylo to tak po 3. i 4.cisari.
Vse zalezi na isndividualnim zdravotnim stavu a spolupraci/ochote osetrujicich.
Záleží na tom, kdy ti vyndají stehy, testy už určitě žádné dělat nebudou. A ty stehy se vyndavají ten šestý den, pokud si dobře pamatuju.
Rodila jsem císařem v úterý, ve čtvrtek ráno jsem šla teprve z JIP a v sobotu jsem šla domů. Pokud máš doma děti a budeš se cítit OK, tak bych se na to zeptala
@Elí2014 mě žádný stehy po císaři nevyndávali, vypadly samy; takže na to už se dneska třeba čekat nemusí:)
@Evullka já bych se teda určitě zeptala, navíc sobota je právě ten 6. den ne?
Držet tě tam nemůžou, tuším že to doporučují max 72hodin, pak už bys mohla jít dom ![]()
@Elí2014 píše:
Záleží na tom, kdy ti vyndají stehy, testy už určitě žádné dělat nebudou. A ty stehy se vyndavají ten šestý den, pokud si dobře pamatuju.
Není nutné, stehy se vyndávají většinou 10 den, mě vytáhla sestra na gyndě. Jinak jsem měla akutní SC v pátek večer, propustili mě v úterý, kdybych moc chtěla tak mě pustili i v pondělí, v neděli jsem byla na propustku za dítětem. Ale já měla dítě jinde, pokud není nikde problém, klidně se může domluvit na sobotu.
@Luminel Takže jsou samovstrebavaci? Pondělí je prý nulty den a sobota tedy pátý.
@Evullka ono asi spíš nejde o to mimčo jak o tebe, u nás poučtí 5. den po CS, z toho den CS se nepočítá, ale mě díky naléhání a plnému stavu pustili 4. den, ale už bych takovou blbost neudělala, pak jsem skončila po 2 týdnech ve špitále znovu se zánětem, stehy mi vytahovala moje gynekoložka myslím 9 nebo 12. den po CS, zkus se domluvit a uvidíš ![]()
@Luminel já jsem po císaři sedm týdnů a stehy mi vyndavali… asi jak kde ![]()
Stehy jsem mela vstrebatelny. A pustili by nas po 4 dnech ale neslo mi moc kojit tak jsme tam byli 5 dni a v poho ![]()
Já bych se dívala i na t jak se cítiš..
Měla jsem dva císaře jeden fakt v pododě, druhý mě pouštěli 6 den a to mě vlstně dávali léky na bolest a doma musel manžel dva dny běhat on, protože dostala i teploty a horkost do jizvy- odeznělo to, ale taky jsem se bála.. Moc jsem se namáhala¨doma i se starším adt..
U nás v porodnici se propuští standartně 5. den po porodu. Já chtěla jít domů už 3. den, neukecala jsem je, ale šla jsem 4. den. Ale moc se tedy netvářili to je fakt…
@Luminel píše:@Evullka já bych se teda určitě zeptala, navíc sobota je právě ten 6. den ne?
ne, den porodu se bere jako den nula, takže sobota je pátý den
nicméně zakladatelko, já to tak měla, rodila jsem v po večer a propustili mě v so dopoledne, je pravda že jsem teda byla brzy fit a mimino taky