Propusteni z porodnice - co obléct miminku?

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
118
17.3.10 14:23

Propusteni z porodnice

Ahojki! Prosim o pomoc, nevim co obleknout na miminko pri propusteni z porodnice :zed: …Nemate nejake fotky? Porod - konec Dubna - zacatek Kvetna.
Dekuji moc krat! :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
17.3.10 14:32

a mas nejak naplanovany jaky bude pocasi?? :lol: proste ho oblikni tak jak sebe..jen do mensich velikosti :mrgreen: …kdyz bude 20 tak ho nebudes parit v zimni cepici a kdyz bude 0 tak ju bude potrebovat..to se tezko radi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
17.3.10 14:35

Ahoj…no ono těžko říct jaké bude počasí, když to vidím teď tak nějak ztrácím naději že by bylo nějak extrémně teplo. Řeším teď to samé, rodím v půlce května. Mám připravený laclový kalhotky, body s dlouhým rukávem, teplejší kabátek, čepičku, bavlněný rukavičky, ponožky. Určitě si vezmi sebou deku nebo fusak do autosedačky. Když bude fakt zima tak se dá zabalit do tý deky vždycky. A když tepleji tak miminko prostě trochu odstrojím, kabátek do tašky schováš hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27258
17.3.10 14:35

souhlasím s mikitou. Tak jak sebe maximálně ještě deku nebo slabší fusak do autosedačky. Já jak blbá navlíkala v červenci malýho v domění, že nejspíš umrzne a když to viděla doktorka, tak mi nejlíp poradila jak malýho oblíkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dornicka
17.3.10 14:42

Jsem teprv nastávající mamina (koncem května budu reálná :lol: ), ale v jedné knížce píšou, že mimi má mít oblečené co ty + jedna vrstva navíc. Zatím se mi tahle definice líbí, páč ji chápu, uvidíme v reálu 8-)

• Citovat
  • Upravit
5579
17.3.10 14:44

To je tezky, kdyz nejsme jasnovidci co se pocasi tyka :think: :lol: ale obecne plati, ze kdyz je chladnej, dite by melo mit o jednu vrstvu vic nez ty (ja mam triko, svetr, bundu - ditko dostane bodycko, rolacek, svetr a bundu). Takze bych vzala body s dlouhym rukavem, puncosky, dupacky nebo overalek a nejakou deku, pripadne fusak do autosedacky. Ponozky a cepicku. Na fotce je mala jak jsem si ji privezla z porodky ja(kveten 2007).Bylo hoodne teplo, takze mela jen puncosky, bodycko a overal a cepicku, prikrita byla zavinovackou. Ty budes rodit o chvilu driv tak bych vrstvu pridala a dala do deky. Cepicku mela bavlnenou, zadny fleecovy nebo vlneny moc teply.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
17.3.10 14:51
mikitaa píše:
a mas nejak naplanovany jaky bude pocasi?? :lol: proste ho oblikni tak jak sebe..jen do mensich velikosti :mrgreen: …kdyz bude 20 tak ho nebudes parit v zimni cepici a kdyz bude 0 tak ju bude potrebovat..to se tezko radi :)
:palec:
Dala bych o 1 vrstvu víc + deku nebo pytel do autosedačky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
17.3.10 14:57

Tak mně oblíkaly miminka (obě dvě) sestřičky na novorozeneckém odd., protože v Opavě to tak asi dělají u všech při propuštění. K tomu dávají vesměs výklad, co a jak s miminkem doma dělat. U 2. dcery jsem je ujistila, že většinu jejich výkladu si pamatuju. Oblíkaly mimčo spíš podle sebe, podle počasí samozřejmě. loni v dubnu si pamatuju, že bylo celkem vedro, takže dcerka měla tuším bodýčko, tenčí froté soupravičku, čepičku (tenkou kvůli průvanu do uší), ponožky a tím to končilo. Měla jsem sice s sebou v porodnici i svetřík a pár hadříků navíc, ale to proto, že jsem si věci balila asi měsíc před termínem porodu a netušila jsem, jak bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
17.3.10 14:58

Ještě jsem zapomněla na zavinovačku, že byla v ní, ale ta šla v autě dolů kvůli autosedačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
17.3.10 15:01

jako sebe a dala bych na nej deku - teda pokud predpokladam, ze sedacku pred porodnici supnes do auta, kde by prckovi bylo akorat v tom vsem obleceni akorat horko… toliko moje trojita zkusenost ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.3.10 15:17

Ahojky, tak takto dojela loni naše maličká z porodnice na konci května - bylo cca 18 stupňů, soupravička Cherokee - bavlněné body, polodupačky, kabátek, čepička a dali jsme jí ještě přes sedačku tenkou dečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
17.3.10 16:12

Ahoj tak malá se narodila 20 května 2009 měla na sobě bavlněnou soupravičku a kabátek, tenčí čepičku,taky jsem nevěděla ,jak bude měla jsem sebou i zimní zavinovačku od emitexu :mrgreen: ,ale tu mi tchýně rozmluvila,když jsme šli domů tak venku bylo zrovna teplo,tak jsem jí v autosedačce přikryla tenčí dekou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
17.3.10 19:26

Malá se mi narodila loni v dubnu.Se sebou do porodnice jsem vzala samozřejmě teplé věci dupačky,tričko s dlouhým rukávem,čepič­ku,kalhoty a svetřík.Vezla jsem ji jen v dupkách a čepce,bylo asi 30 st.Chtěla jsem jen říct,že do tašky se Ti snad ty malé věci vejdou,ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
17.3.10 19:42

Zdravím,
taky řeším podobný problém :wink: . Já si nachystala tohle - jen jsem zapomněla přidat nějaké papučky, ponožky :oops: .
A mimi povezeme ve fleesovém autofusaku-zavince emitex - domů autem.
Přeji dobré počasí i výběr :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
17.3.10 23:00

Jen pro pobavení :lol: :lol: Já měla do porodnice pro našeho Adama přichystanou úžasnou a nekřesťansky drahou soupravu z Nextu, včetně zavinovačky do autosedačky a krásné deky. Rodila jsem v koncem května a toho času bylo bohužel cca 14 stupňů a foukalo jako sviň :-?

No, manžel nechal vše kromě autosedačky doma, takže jsme jeli domů ve „vypůjčeném“ od spolubydlící a narychlo koupené čepičce a decce ve stánku v porodnici. :lol: Jo a to spolubydlící měla holčičku, naštěstí měla jednu sadu oblečení navíc a nebyla čistě růžová :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková