Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, je mi 18 let a prodělávám zánět středního ucha a zvukovodu. Dnes jsem byla opět na kontrole a doktoři toho moc neřeknou a nebo říkaj takový ty svoje odborný pindy. Bylo mi řečeno, že bubínek a zvukovod je prosáklý, co to vlastně znamená? nebo co si pod tím mám představit? na to ucho totiž pořád neslyším a ona řekla, že tohle je příčinnou
Předem děkuji za odpovědi ![]()
Prosáklý je obvykle prostě podrážděný červený, citlivý. když tě bolí v krku a řeknou,ž e je to prosáklé, prostě je to podrážděné - hodně červené…
Prosáklý je něco jako překrvený. Při bolesti v krku, když je prosáklý, tak tam jdou vidět takvé miniaturní červené žilečky po celé ploše.
Taky jsem měla bubínek ještě nějaký čas prosáklý. Upravila to ještě léčba rýmy, sprej do nosu. Časem to přejde, ale ten zhoršený sluch je nepříjemný. U mě to trvalo cca 3 týdny.
takže dnes mi jiná doktorka řekla, že prý mi už dávno měli dát antibiotika, když jsme byli na pohotovosti, prý se už proti tomuhle očkuje, ale moje ročníky to minulo, takže to určitě bude na dlouho. Do příbramský nemocnice už bych nešla !