Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
ahojky holky.mám dost intimní dotaz.Před týdnem jsem si našla při umývání na velkých stydkých pyskách (ze vnitř) nějakou kuličku (menší hrášek),manžel se tam díval a podle něho to byl jakoby beďar.zmáčkl to,ale nic nevyteklo,mám to tam pořád,nebolí to,nezvětšuje se to ani nezmenšuje.Dnes to zkusil opět zmáčknout a nic,nevíte co to může být?bojím se aby to nebylo něco špatného.k doktorovi se bojím jít…
nevím,napadlo mě jestli to nemám třeba z holení..nějaký zarostlý chloupek ![]()
Ahojky,
taky jsem to jednou měla
hrozně jsem se toho bála, pořád jsem to sledovala a pak to zmizelo - samo!!!
Tak snad to tak bude i u tebe
![]()
@kermi píše:
trochu si mě uklidnila a po jaké době to asi zmizlo?
Kermi, tak to už si nepamatuju, už je to nějaký ten rok..ale zkoušela jsem to vymáčknout
a to nešlo a bolelo to když jsem to mačkala…ale myslím, že jsem to tam měla déle než cca 3 týdny - jako docela dlouho…
Snad ti to taky zmizí, jako mě!!
Kdyby mi to nezmizelo, tak bych šla k Dr., ale naštěstí to zmizlo…
Já to tam měla několikrát, někdy to bylo menší a zmizelo a ted jsem tam skoro po roce musela nechat vyříznout. Je to zduřela Bartoliho žláza nebo jak se to jmenuje, je jich tam spousta a když se to ucpe, tak se to může zvětšit až do velikosti švestky. Ale třeba to, co popisuješ, není toto..
ahojky, já měla něco podobného
a samo to zmizelo…:))tak se neboj, pokud to nebolí ![]()
Omlouvám se za anonym, nechce se mi to tu přiznávat veřejně, i když na tom vlastně nic není
Ale měla bych blbej pocit…
Taky se mi to občas dělává, s první takovou jsem se hnala i na gyndu
Gyndařka mi řekla, že je to ucpaná žlázka, samo by to během pár dní mělo zmizet a pomáhá tomu zmizení teplo. A vždycky to po pár dnech opravdu zmizelo ![]()
tak já to měla jednou asi v 17 byla jsem z toho dost vyplašená. Nakonec jsem to tak dlouho mačkala, až mi to ruplo. ¨¨¨fakt ruplo bylo to jako uhr a plný hnisu. od té doby dobrý.
Taky jsem to měla hrozně dlouho a větší než hrášek a hrozně mě to štvalo pořád jsem to doubala až mi tam sice vytekl hnis a krev ale zároven zůstala v kůži jako by dírka
jj, jsou tam mazové žlázky ( Glandula vestibulares = Bartoliho žláza,
párová, po stranách poševního vchodu produkují sekret - zvlhčuje vchod do pochvy), jejich vývod se může ucpat a žláza zduří)
@sikinka16 píše:
kondylomata…
tak ty určitě ne..rozhodně by neměla jeden a rozhodně ne pod kůží
jsou to podle mě ty žlázky občas se mi to taky udělá a pak to zmizí ![]()